Para Beni Bozmaz.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Büyük para tutturan fazla parası olmayan kişilerin çoğunun sonradan hızlıca aynı duruma gelmeleri sıkça görülen bir durum.

Sebebi zengin olmanın şansa bağlı olduğunu, paranın parayı çekeceğini düşünmeleri.

Zengin olmak iş ve ticaret kültürü ile olur. Sen kazandığın parayı değerlendirmeyi yada değerini korumayı biliyorsan zaten fakir olmazsın. Büyük para kazansan da hazıra dağ dayanmaz diye söz vardır. akareti yoksa o paraya dokunmayacan ve sabit para getirecek birşeye çevirecen. Örneğin ev alacan fakat tüm kirayı da yemeyecen. Atıyorum 40 senede evin parasını çıkaracak kadar kirayı köşeye koyup üstünü kar diye görecen (sonucta ev ölümsüz değil)

Kazanmak ve harcamayı bilmek iki ayrı şey. 5000 TL maaşı olup, hicbir yatırım vs yapmadığı ve senelerdir işsiz kalmadığı halde borc bataginda olan çok sayıda adam tanıyorum. Sebebi boyundan büyük ev/oto kredisine girmek, herseyi kredi kartina taksit yapip gerekmeyen bisürü sey almak. Kredi kartinin faizlerini baska kredi kartindan cekmek vs...

Sıkça gördüğüm bir başka batış sebebi de mesela aile çok zengin. Çocuklar da çalışmıyorlar yada çalışıp 2000 tl kazanıp 10.000 tl yiyorlar. Sonra bunlar evleniyor, ikiser cocuklari oluyor. bunlarin okul vs masraflari baslior. Bir bakiosun gelir 10 kişiye bölünüyor ama aileler refahından feragat etmiyor. İş de kuramıyorlar çünkü mesleklerine yeterince önem vermemişler paranın çoğu hazır geldiği için pek bir fikirleri yok, onun için hızlıca borca girip bişeyleri de ucuza acil satıp batıyorlar.

Bir başka sebebi de çok genç yaşta bu paraya kavuşunca ne kadar zor kazanıldığını bilmemekten harcamak (piyango, miras vs)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OFree
    OFree's avatar
    Erkek

Paranın bozup bozmucagını bilememde olmadıgı için paranın alamacak tek kişi benim bence :))

Freedoom is not free.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karahanx
    karahanx's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Büyük para tutturan fazla parası olmayan kişilerin çoğunun sonradan hızlıca aynı duruma gelmeleri sıkça görülen bir durum.

Sebebi zengin olmanın şansa bağlı olduğunu, paranın parayı çekeceğini düşünmeleri.

Zengin olmak iş ve ticaret kültürü ile olur. Sen kazandığın parayı değerlendirmeyi yada değerini korumayı biliyorsan zaten fakir olmazsın. Büyük para kazansan da hazıra dağ dayanmaz diye söz vardır. akareti yoksa o paraya dokunmayacan ve sabit para getirecek birşeye çevirecen. Örneğin ev alacan fakat tüm kirayı da yemeyecen. Atıyorum 40 senede evin parasını çıkaracak kadar kirayı köşeye koyup üstünü kar diye görecen (sonucta ev ölümsüz değil)

Kazanmak ve harcamayı bilmek iki ayrı şey. 5000 TL maaşı olup, hicbir yatırım vs yapmadığı ve senelerdir işsiz kalmadığı halde borc bataginda olan çok sayıda adam tanıyorum. Sebebi boyundan büyük ev/oto kredisine girmek, herseyi kredi kartina taksit yapip gerekmeyen bisürü sey almak. Kredi kartinin faizlerini baska kredi kartindan cekmek vs...

Sıkça gördüğüm bir başka batış sebebi de mesela aile çok zengin. Çocuklar da çalışmıyorlar yada çalışıp 2000 tl kazanıp 10.000 tl yiyorlar. Sonra bunlar evleniyor, ikiser cocuklari oluyor. bunlarin okul vs masraflari baslior. Bir bakiosun gelir 10 kişiye bölünüyor ama aileler refahından feragat etmiyor. İş de kuramıyorlar çünkü mesleklerine yeterince önem vermemişler paranın çoğu hazır geldiği için pek bir fikirleri yok, onun için hızlıca borca girip bişeyleri de ucuza acil satıp batıyorlar.

Bir başka sebebi de çok genç yaşta bu paraya kavuşunca ne kadar zor kazanıldığını bilmemekten harcamak (piyango, miras vs)

şeyh güzel açıklamış bunlara ek olarak ;

'Paranın insanı bozması'n dan kasıtın ölçütü nedir ? kişinin çevresindekileri siktiretmesi mi? herşeyi bırakıp Zimbabwe ye yerleşmesi mi? 2000 karıyla birlikte olması mı ? ..

bir abimin güzel bir sözü vardır ; Para her insanın eline bir şekilde bir miktar geçer,  bu aşamada heveslerini kontrol altında tutabilenler zengin, arzularına yenilenler de sefil olacaklardır.

Hayat Bizi 61 kenara...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Bozmaktan kasıt nedir ? Tabi ki para kazanınca yaşamın değişecek, çevren değişecek. Eski hayatından insanlar ikide birde gelip borç vs.. isteyecek ve gerçekten yakın olmayanları (davranışını paran olunca değiştiren o sahtekarları) geri çevireceksin. Ve onlarda piçe bak götü kalktı diyecek.

Ama para bozması , senin kişiliğini çok farklı yerlere taşıyor ve katkı sağlayacağı yerde kişiliğini zayıflatıyorsa ; evet o zaman bozuyor demektir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek

Paranın bozamayacağı adam vardır tabiki ama o bozulmayan adamın kafasında da elbet birşey vardır. Paradan daha değerli birşey. Sen ona mı para dersin başkasına mı para dersin bilmiyorum ;)

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

beni bozar

memento mori.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

şimdi bozulup bozulmamakta çok önemli. nasıl bozuyor mesela ?

beni hiç bozmaz iddia ediyorum :P verin bana 1 trilyon bakın bozulackamıyım :P

siz bakamadan kaçarım muhtemelen :D

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

para genelde yemesini bilmeyen öküzlerde/görmemişlerde/sonradan görmelerde olur

gerçe özünde soyluluk yoksa insanın taçta giyse soysuzdur mühim olan dededen gelen büyük mirasa sahip olmak

ayrıca büyük lokma yeyin büyük konuşmayın para adama herşeyi yaptırır...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sivil
    sivil's avatar
    Erkek

çoğumuz şu an zaten bozuğuz sadece icraate geçmek için gerekli olan o şeyden mahrumuz. para beni bozmaz çünkü ben zaten bozukdum. önceki halimden tek farkım çok paranın getirdiği imkanları kullanmam.

çok para insanı bozmaz sadece gerçek yüzünü gösterir. yüzde %99umuzda karakteri bozuk insanlarız, bunu anlamak için milyoner olmamıza gerek yok.kendinizi boşuna kandırmayın

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

para adamı bozmaz, yaşam standartını değiştirir. parası olmayanın gözünde de kıskançlığında biraz etkisiyle "parayı buldu götü kalktı" muhabbeti olur.

en kralı gelsin bir anda parayı bulduğunda yaşam standartı değişeceğinden, para bozdu damgası takılır.

ha birde öyle krolar vardır ki, mına kodumu evlatları kaçakcılıkla parayı bulup ona buna bok hava yaparlar. işte bunlar zaten bozuk adamlardır.

Nerde o eski TBT...
Toplam Hit: 8446 Toplam Mesaj: 63