folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Programlama Dili Öğrenmek İstiyorum Ama Nereden Başlayacağımı Bilemiyorum

Programlama Dili Öğrenmek İstiyorum Ama Nereden Başlayacağımı Bilemiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Her dil birbirine benzer.

Günümüzde kullanılan VB tabanlı diller hariç, nerdeyse tüm diller C tabanlıdır
    (Tabiiki istisnalar bulunmaktadır)

Ama gel gelelimki C++ & C dilleri biraz öğrenmek açısından zorlayıcı dillerdir.

O yüzden C# ya da Java gibi nispeten daha rahat ürün alabileceğin diller seni daha çok tatmin eder.

Tabii ne yapmak istediğin hepsinden önemli.

Böyle 2190837128930 tane konu var Tahribatta.

Ve benim de bu konularda 219431208 tane falan postum var.

Herhangibirini okusan nasıl olsa biri uzun uzun üşenmeden yazmıştır. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek
    python öğren veya perl :P =))

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

günümüzde artık diller 2 ye ayrılmış durumda.

+ insana uzak

+ insana yakın diller

şimdi kendine su soruyu sor, ne tür programlar yapacaksın ?,

eğer antivürüs yazıcam,işlemciye hükmetcem, donanıma hükmetcem dersen tabi ki , makina tabanlı dilleri öğrneceksin, örnek: C , c++ vs vs...

yok ben ufaktan yazılıma adım atayım, hem desktop hem web öğreneyim, yapayım dersen vb.net veya c#.net , bana sorarsan c#.net

bence ölü dilleri öğrenmek ile zaman harcama, hala pascal diyenler war ona şaşıyorum :)

pascal ile mantık öğrencekse, gitsin c#.net le öğrensin...

yaz yaz bitmez tabi.

not: tavsiyem dünyada en yaygın kullanılan programlama dillerini araştırman.

java ilk sırada götürüyoru işi :))

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

makine tabanlı diller dediğin ne oluyor acaba? Makine dili düşük seviyeli dildir. c++ orta seviyeli bir dil ve makine diliyle alakası yoktur. Assembly düşük seviyeli bir dildir ve bununla donanım kontrolü yapabilirsin.. Makine tabanlı dil olarak assembly dilini örnek gösterebilirsin.

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turan-Mete
    Turan-Mete's avatar
    Erkek

bence java ogren. gelecegin programlama dili sonucta...

basiclede baslaya bilirsin... onemli olan gazin kac kilometre seni gotururu :)

Nasıl ki doyurulmayan açlık bir müddet sonra, açlık hissinin iptali ve neticede ölüme yol açıyorsa, okuma ve fikretme davası için de aynı şeyler sözkonusu...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

legion_of_doom bunu yazdı:
    -----------------------------

makine tabanlı diller dediğin ne oluyor acaba? Makine dili düşük seviyeli dildir. c++ orta seviyeli bir dil ve makine diliyle alakası yoktur. Assembly düşük seviyeli bir dildir ve bununla donanım kontrolü yapabilirsin.. Makine tabanlı dil olarak assembly dilini örnek gösterebilirsin

hocam makina tabanlıdan kasıt makine dili ,

c++ orta tabanlı olabilir fakat , c++ ilede donanım a hükmetme şansın bulunmakta...

assembly e gelince,assembly zaten en alt seviye bir dildir, giriş için zaten çok zor olur. arkadaş zaten donanıma hükmetmek istediğini düşünmüyorum...

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=&folderid=84415

buyur canım

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek
    c++ ile de yapabilrisn donanım kontrolü ama bu onu makine dili yada makine tabanlı bir dil yapmaz. Ayrıca c++ ı tavsiye eden yok sanırm. Basit birşey istiyorsa vb den başlasın demiştim. neyse gereksiz bir tartışma

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Premium.
    h2so4
    h2so4's avatar
    Erkek
    bambam66 bunu yazdı:

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=&folderid=84415

buyur canım

saol

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

legion_of_doom bunu yazdı:
    c++ ile de yapabilrisn donanım kontrolü ama bu onu makine dili yada makine tabanlı bir dil yapmaz. Ayrıca c++ ı tavsiye eden yok sanırm. Basit birşey istiyorsa vb den başlasın demiştim. neyse gereksiz bir tartışma

tartışma değil, tartışma için 2 tarafında farklı şeyler savunması lazım

hocam ona bakarsan dillerde insana yakın, insana uzak olarak 2 ye ayrılamaz

çok yakın

yakın

orta

uzak

çok uzak

c++ için ben çok alt demedim, sen en alt assembly i karıştırdın vs  :)))

Toplam Hit: 14210 Toplam Mesaj: 53