Programlama Dili Öğrenmek İstiyorum Ama Nereden Başlayacağımı Bilemiyorum
-
Her dil birbirine benzer.
Günümüzde kullanılan VB tabanlı diller hariç, nerdeyse tüm diller C tabanlıdır
(Tabiiki istisnalar bulunmaktadır)Ama gel gelelimki C++ & C dilleri biraz öğrenmek açısından zorlayıcı dillerdir.
O yüzden C# ya da Java gibi nispeten daha rahat ürün alabileceğin diller seni daha çok tatmin eder.
Tabii ne yapmak istediğin hepsinden önemli.
Böyle 2190837128930 tane konu var Tahribatta.
Ve benim de bu konularda 219431208 tane falan postum var.
Herhangibirini okusan nasıl olsa biri uzun uzun üşenmeden yazmıştır.
-
python öğren veya perl :P =))
-
günümüzde artık diller 2 ye ayrılmış durumda.
+ insana uzak
+ insana yakın diller
şimdi kendine su soruyu sor, ne tür programlar yapacaksın ?,
eğer antivürüs yazıcam,işlemciye hükmetcem, donanıma hükmetcem dersen tabi ki , makina tabanlı dilleri öğrneceksin, örnek: C , c++ vs vs...
yok ben ufaktan yazılıma adım atayım, hem desktop hem web öğreneyim, yapayım dersen vb.net veya c#.net , bana sorarsan c#.net
bence ölü dilleri öğrenmek ile zaman harcama, hala pascal diyenler war ona şaşıyorum :)
pascal ile mantık öğrencekse, gitsin c#.net le öğrensin...
yaz yaz bitmez tabi.
not: tavsiyem dünyada en yaygın kullanılan programlama dillerini araştırman.
java ilk sırada götürüyoru işi :))
-
makine tabanlı diller dediğin ne oluyor acaba? Makine dili düşük seviyeli dildir. c++ orta seviyeli bir dil ve makine diliyle alakası yoktur. Assembly düşük seviyeli bir dildir ve bununla donanım kontrolü yapabilirsin.. Makine tabanlı dil olarak assembly dilini örnek gösterebilirsin.
-
bence java ogren. gelecegin programlama dili sonucta...
basiclede baslaya bilirsin... onemli olan gazin kac kilometre seni gotururu :)
-
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------makine tabanlı diller dediğin ne oluyor acaba? Makine dili düşük seviyeli dildir. c++ orta seviyeli bir dil ve makine diliyle alakası yoktur. Assembly düşük seviyeli bir dildir ve bununla donanım kontrolü yapabilirsin.. Makine tabanlı dil olarak assembly dilini örnek gösterebilirsin
-----------------------------hocam makina tabanlıdan kasıt makine dili ,
c++ orta tabanlı olabilir fakat , c++ ilede donanım a hükmetme şansın bulunmakta...
assembly e gelince,assembly zaten en alt seviye bir dildir, giriş için zaten çok zor olur. arkadaş zaten donanıma hükmetmek istediğini düşünmüyorum...
-
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=&folderid=84415
buyur canım
-
c++ ile de yapabilrisn donanım kontrolü ama bu onu makine dili yada makine tabanlı bir dil yapmaz. Ayrıca c++ ı tavsiye eden yok sanırm. Basit birşey istiyorsa vb den başlasın demiştim. neyse gereksiz bir tartışma
-
bambam66 bunu yazdı:
-----------------------------http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=&folderid=84415
buyur canım
-----------------------------
saol -
legion_of_doom bunu yazdı:
-----------------------------
c++ ile de yapabilrisn donanım kontrolü ama bu onu makine dili yada makine tabanlı bir dil yapmaz. Ayrıca c++ ı tavsiye eden yok sanırm. Basit birşey istiyorsa vb den başlasın demiştim. neyse gereksiz bir tartışma
-----------------------------tartışma değil, tartışma için 2 tarafında farklı şeyler savunması lazım
hocam ona bakarsan dillerde insana yakın, insana uzak olarak 2 ye ayrılamaz
çok yakın
yakın
orta
uzak
çok uzak
c++ için ben çok alt demedim, sen en alt assembly i karıştırdın vs :)))