Rapcilere Atılan Laflara Karşı Bi Yazı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Nisan/2007
    Erkek

    seni ezen ezmiş be abi.

    işin de rapi anlamakla alakası yok .azcık gözlem yapan görüyor bu özentileri çünkü bu özentiler zaten senin girmekle kendini bir şey sandığın "rap mekanları"nda takılmazlar...senin derdin bu konuda bir söz söyleyeceksin,konuda devrim olacak falan ne bekliyorsun ki ya :D.yazdıklarımı çarpıtmadan yorum yapacak başka şey bulamadığından mı böyle yapıyorsun anlamıyorum:D


    Birgün yapacak fen şu siyah toprağı altın/Her şey olacak kudret-i irfan ile...inandım.(Tevfik Fikret/Haluk"un Amentüsü)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek

     

     

    PIROMANTANRI bunu yazdı:
    -----------------------------

    yani sizin rap dediğiniz şey tamamen özentilik bence... 

    // Diyorsunda para şan şöhret uğruna bana klip yap diye onun bunun altına yatan kaltak popçuları neden eleştirmiyorsun?? Özentilik insanın içinde olur bi örn. Ağustos sonu inşallah underground bir rap abüm çıkarıyoruz (4 kişi) beni yolda gören sen nasıl rapçisin diyor ki bu en başta yanlış rapçi diye bişiy yok elmacı armutçuj anahtarcı gibi bişiy oluyor :) Neyse beni yolda görsen rap le uzaktan yakından bağdaştıramazsın neden çünkü çalışıorum ve iş yerine bol pantolanla gelemem. Ve en önemlisi 10 yıldır bu kültürü yaşayan birisiyim.

    "Halbuki bunu atan kimseler düşünmezler ki bu müziğin doğduğu Amerikan’ın dilini konuşmaya can atarlar, iyi konuşunca övünürler, ürünlerini alıp giyerler, herbi haltlarına özenirler, yemeklerinin hastası olurlar, orayı yaşanacak yer olarak görürler, orda yapılan diğer müzikleri dinlerler vs. tabii ki başka şeylerini sevmeleri illa ki rapi de sevmeleri zorunluluğu yaratmaz fakat herşeyine özenip bi bu işe özentilik demek de pek bi çelişmekte."

    diyorsun da;bunlar kişilerin özentilikleridir veya adam gerçekten seviyordur sana ne bunlardan:D

    //Diyorsunda neden ufak yeğenin hadi dayı veya amca hamburger yemeğe gidelim dediğinde onu MC donaldss a götürüyorsun :)

    "
    Bir de rap bizim kültürümüz değil demek var ki o konuya direk cezanın bir parçasında söylediği birşeyle cevap verip kapatıyorum. “pop kimin rock kimin arabesk kimin cevap verin”"

    diyorsun da; arkadaşım pop belli bir tür sayılamaz.pop sürekli değişir ve bunu özenmeden yaparsan kültürler arası bir sorun yaratmaz.yani aserdar ortaça avrupa özentisi dedin diyelim,gökhan kırdar'a da diyebilir misin?

    // piromantanri emin ol rap ide rap olduğu ve bunu içinde yaşadığın için yaparsan ne kimseye zarar verirsin ne de kültürler arası bi çatışma yaşanır ki artısı kültürler arası bir sentez dahi yapabilirsiniz.

    rockçılara gelecek olursak; birkaç zibidi hariç yabancılara özenen fazla rockçı(sanatçılar arasında) yoktur.zaten haluk leventin dediği gibi "rock kot pantolon giymek ve bira içmek değildir" kişilerin özentiliklerini geçersen rock kültüründe de bir özentilik kalmaz.

    // rock çılara laf atmak istemiyorum bıktım artık bu çatışmadan sadece şunu söyleyeceğim. 2-3-4-5 ağustos zeytinli rock fest deydim ve Atam Türkiye yi emanet ettiğin gençliğin halini gördükçe kemiklerin sızlıyor demek ten kendimi alamadım. İnce bir ayrıntı beraber olduğum grup içinde 2 kişi vardı rock kültürünü benimsemiş ve tam birocker olarak hayatı yaşayan 2 arkadaş ve bu kişiler le rap-rock muhabbeti yaptığımızda bana "merak etme biz onlar gibi değiliz rockta da söz önemlidir rapde de söz aslolandır" dedi ve şaşırdım kaldım böyle koyu bir rocker dan çıkan bu kelimeler beni acaip mutlu etti ve doğru kişilerle doğru yerde olduğum kanaatine vardım.

    arabesk;arabi ezgilerde şarkılardır ama bunu araplara özenerek yapmıyorlar bence bunda da özentilik göremiyorum...

    // arabesk abii yapmayın Allah aşkına ya bu ülkede müslüm gürses vs gibilerle aynı atmosfer de bulunmaktan bile tiksiniyorum offfffff offfff.  yok ya artık arabesk üzerine ne yazıcam ne konuşucam midem kalktı o derece yani. 

    ama rape gelirsek;rap temsil eden adamlar kliplerini,giysilerini,takılarını,düet(featuring değil düet:D) yaptıkları kadınları taklit ediyorlarsa demek ki rap kültüründe bir bokluk var ya da rap yanlış ellerde çarçur oluyor...

    //rap yanlış ellerde çarçur oluyor  bu cümlen kesinlikle doğru bir tespit

    "Yok efendim bu adamlar niye bol giyinir, yok neden şapkasını yan takar, yok neden küfreder gibi abuk sabuk yersiz sataşmalar da vardır rap dinleyen kitleye. Her sorunun cevabı vardır fakat uzun uzun anlatmayacağım şimdi.Her müzik türünü icra eden ve dinleyen insanlar ortak bir giyim tarzı yaratırken, neden rapçilerinki batmaktan anlamam."

    diyorsun da;işte zaten öyle giyinip birbirinizi taklit ettiğinizden size özenti deniyor.aynı şekilde metal dinlerim siyah giyerim diyen de özentidir benim gözümde.bir müziği tarzına yansıtmak giysilerle olmaz.olursa özentilik başlar bunda da en ileri giden müzik rap olduğundan göze daha çok batıyor tabii ki...

    //diyorsun da; rocker ların aynı piiirsink midir nedir kullanmasını eleştirmiyosun onların 666 ya sabitlenmelerini çok normal görüyorsun ve hepsinin saçları standart uzun :D bak dene harbiden bol pantolan sadece rap için değil rahat bi giyim tarzı heh şu var yakışan var yakıştıramayan var bu konuya girmiyorum 

    "Sadece bu giyim konusuna bir açıklık getirmek gerekirse 80lerde Amerikada gettolarda ortaya çıkan bu müzik bildiğiniz fakirlerin özellikle zenci olanların icra ettiği bir türdü. Fakir insanlar çöpten buldukları kıyafetleri giyerler üşümemek için de kat kat üstüste geçirirlerdi bunları. Doğal olarak 4-5 kat giyinince bol, büyük görünmeye başlıyo tabi. Ayrıca çöpten kıyafet bulan bir insanın üzerine bol olanı mı yoksa tayt gibi yapışanı mı seçeğine nasıl cevap veririz bi düşünelim.Zamanla bol giyinmenin rahatlığına da alışınca bu müziği dinleyenler arasında ortak bi tarz oluşmuş giyim konusunda. Kısaca bu şekilde açıklayabiliriz."

    diyorsun da;neden peki bu rapçilerin aynı zamanda kendi giydikleri sünük giysileri üreten fabrikaları var?ayrı pazar açmak için olmasın?madem o kadar çok değer veriyorlar zencilere,o müziği yaratanlara, katrina kasırgasında sıcak köşklerinde kıçlarını şöminelerinde ısıtmayı bırakıp yardım etselerdi gettolara...öyle bilmek kaç tuvaletli,bilmemkaç yatak odalı köşkü al sonra yok tupac yok biggy smalls yok getto yok gangsta külahıma anlatsınlar....

    //Yabancı rap konusunda söyleyecek bişiyim yok pek umrumda değil. Benim için Aslolan Türkiye de yapılan icraatler. 

    "Halbuki rap dinleyicisi dünyada açlık, geçim sıkıntısı, politik oyunlar, töre cinayetleri vs gibi daha birçok kaydadeğer konu olduğunu bilir."

    diyorsun da; bak bakalım hangisi gidip de yardım ediyor bunları sonlandırmak için? müzik yapmak kolay tabi:D televizyon karşısında ben de çok küfrediyorum çok isyan ediyorum şerefsizliklere ama bir boka yaramıyor işte öyle:D

    //diyorsun da; Trrap camiası zaten sokak sanatını icraa ediyor bunu neden anlamıyorsun. zaten o sefilleri oynayan bizleriz isyanın kaynağı biziz. 

    "Rap bir anlamda tepkisiz kalmamaktır."

    :D:D adamlar gettolarda yaşasın , polislerden dayak yesin bilmem ne; rapçiler de çıksın birkaç şarkı yapıp göz boyasın sonra yarattıkları tarzları rap kültürü içine dayasınlar,bu giysileri satıp köşeyi dönsünler parayı da köşklere,arabalara yatırsınlar:D bu mu tepkisiz kalmamak:D

    //hala  yabancı rap tartışması devam ediyor ben buraya girmiyim :)

    "Coğu müzik türünü devirip kendinden geçirebilecek, ritmik açıdan sanatsal denebilecek örneklerin sıkça görüldüğü, okuyucularının aslında birer modern şair olduğu anlamayan ve evrimini tamamlayamamış bazı kılıksızların zevk renk farkını anlamadığı ve dinleyenlere laf attığı, muhteşem müzik türüdür işte rap!!"

    devirebilecek ha:D e hadi devirsin bakalım nasıl deviriyormuş:Dyani çok ezik kalıyor gibi geliyor bana da nedense:D (o ezikler rap içindeki özentiler)

    // diyorsun da; :) buraya olmadı ama neyse.... O dönem başladı emin olabilirsin hemen kısa bir örnek, lise çağımda rap dinlerdim çevremde rock türkü pop vs dinleyenler çoğunluktaydı üni. ve askerlik bitti albüm peşindeyim artık rap yapıyorum ve bu sefer de çevremde rap dinleyen arttı özentilik de doğru orantılı arttı. inşallah 40-45 ime geldiğimde 25-30 lu yaş gençlik hayatı rap de bulacak özentiler kendiliğinden eriyecek.

     

    "Kalın kafalılara duyrulur!"

    demişsin;ayıp ama aaaa:D

    // Diyorsun da; Bize yapılanları ayıplanmıyor da bu cümle mi ayıp oluyor ben anlamadım??? kalın kafalı diyerek arkadaşım en masumane cümleyi sarfetmiş

    ve benden sana öneri:D ; rapçileri savunuyorsan özentilikten hiç bahsetme, çünkü özentilik deyince akla ilk gelen müzik(veya kültürü) raptir....:D

    // Ne yazık ki haklısın ama görecceksin ve görülecek nasıl kolpa tayfa eriyecek ve silinecek... 


    -----------------------------

    Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RoadMaster
    RoadMaster's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2003
    Erkek

    ya rap boktan bir türdür müzik sınıfına girmez çünkü bir ki sample ile bir işlemci ile hoop hop seseler verilir ve işlenir.yani bir müzik enstrumanı felan hic bir sey yoktur.

     

    ayrıca benim ülkemde her bol giyinen yok mc süleyman yok mc abdülkadir can gibi kendisini mc yapmıyorum.bilgisayarına her fruity loops indiren djim ben diye çıkmıyormu.

     

    asıl sorun rap diye bir müzik türü değilde ritimler birliği olması ve yapmasının benim aptal gençlerime kolay gelmesinden kaynaklanıyor 

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek
    Aboowwww 2-3 üncü sayfadaki yorumları şimdi okudum millet birbirine girmiş piromantanri benle de böyle diyaloglara girme ben konuşmaktan yanayım laf sokmak vs  benim olayım değil konuşmak tartışmak istersen her yerde sonuna kadar tamam. hadi kalın sağlıcakla

    Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Nisan/2007
    Erkek

    rappermcs sen yazdıklarımı tekrar oku bakalım ben sadece rapte mi özentiler var dedim. ben konu rap oloduğu için o konuda yorum yaptım sadece...

    özentilik kişilerden kaynaklı diye ben de dedim zaten...

    mc.donaldsa gitmem.fast food sevmem:D

    ben rapta özentilik olursa kültürler arası çatışma çıkar demiyorum orada tekrar oku o cümleyi...

    rockçıları savunmadım zaten hiç.onlarda da özentiler olduğunu söyledim..

    rockçıların peercing takmasını eleştirmedim çünkü burada konu rapçiler.ama örnek olarak metal dinleyince siyah giyinmek zorunda hissedenleri verdim...

    trrap yardım yapıyorsa da dediğim gibi rapi yanlış kişiler temsil ettiğinden bunlar görülmüyor yani rap çarçur oluyor...

    e nasıl bu kadar hızlı yayılıyor rap dinleyenler peki?özentilik işte.1 ay içinde arkadaşımın teki türk sanat müziğinden rapa geçiş yaptı,giyim tarzı ve şaçları değişti.bu kadar hızlı bir değişim bana samimi gelmiyor...

    size denilen şeylerin de tabi ayıplanması gerekir de daha konuya kimse kötü bir şey yazmadan onu söylemiş.yani biri hakaret içeren yorum yapsa tamam anlarım o da karşılık versin ama konuyu açar açmaz:D

     

    """ve benden sana öneri:D ; rapçileri savunuyorsan özentilikten hiç bahsetme, çünkü özentilik deyince akla ilk gelen müzik(veya kültürü) raptir....:D"""

    // Ne yazık ki haklısın ama görecceksin ve görülecek nasıl kolpa tayfa eriyecek ve silinecek... 

    umarım ki öyle olur benim de temennim bu yönde...


    Birgün yapacak fen şu siyah toprağı altın/Her şey olacak kudret-i irfan ile...inandım.(Tevfik Fikret/Haluk"un Amentüsü)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Nisan/2007
    Erkek

    roadmaster bir enstürman olmasa da rapi müzik saymamak haksızlık olur.en azından insanın kendi sesi de müzi,k aleti değil mi? çalgılar olmadan şarkı söyleyenler müzik yapmıyor mu yani?

    ayrıca rap hiç de kolay yapılan bir müzik değil bence...


    Birgün yapacak fen şu siyah toprağı altın/Her şey olacak kudret-i irfan ile...inandım.(Tevfik Fikret/Haluk"un Amentüsü)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyDemon
    HolyDemon's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Bıraagghh hocam concon işleri bunnar
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek
    RoadMaster bunu yazdı:
    -----------------------------

    ya rap boktan bir türdür müzik sınıfına girmez çünkü bir ki sample ile bir işlemci (müzik bilgisi + kulak + sample kendin oluştruman gerekiyo hadi yoktan var et de görelim) ile hoop hop seseler verilir ve işlenir.yani bir müzik enstrumanı felan hic bir sey yoktur. (Enstruman insanın kendisidir. hiç müzik aleti kullanılmadan yapılmış klasik müzik dinlemedin sanırım sen)

     

    ayrıca benim ülkemde her bol giyinen yok mc süleyman yok mc abdülkadir can gibi kendisini mc yapmıyorum.bilgisayarına her fruity loops indiren djim ben diye çıkmıyormu.

    ben mc bilmem ne değilim rappermcs yim :D bu arada senin şu cümlen "yok mc süleyman yok mc abdülkadir" konuyla alakalı değil ama Allah ın sıfatı olan bi takım isimleri küçümsemekten başka bir şey değil. Yazı yazarken biras düşün Allah sana o beyni taşıyasın diye ben 10 yıl önce bu kültürü Mc Ender den öğrendim. ve Mc ender çok mu iyi çok mu kaliteli rap yapıyort hayır ama benim hayatımda yeri apayrı vs vs sana söylenecek söz çok aslında neyse..

     

     


    -----------------------------

     

    Roadmaster Tüm dünya kabul etti sen kabul etmezsen darılırım bak :D

    Ve kolay dediğin rap yapılabiliyorsa senden bi parça bekliyoruz en kısa zamanda okke?


    Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2005
    Erkek
    Roadmaster sallamış,en yakın zamanda kendisinden de bir parça bekliyoruz,truntable falan scratchte atarsın,neden atamayasın sağa sola çeivr o kadar değil mi?
    RAP dinleyen biri olarak derim ki en çok özenti rap ve rockta var ,özenti müzikler demiyorum yanlış anlaşılmasın.
    ama bakarsanız rockçılara önüne gelen kendini siyaha boyar,sırf farklılık olsun diye saçma sapan giyinir.
    kimi rapçilerde öyle.kültürün kendinden,rapin ne demek olduğundan bi hyaber kişiler farklılaşma-göze batma amacıyla saçma sapan giyinirler(hepsi için demiyorum),aptal aptal söz yazarlar.önüne gelen kayıt falan yapar.söz yazmasına lafım yok insan zamanla gelişir ama "underground" lafına sığınarak bol bol küfür ve küçük çocukların yaptıkları kafiyeleri yaparlar.

    demişler ki rapçiler için ayrı kıyafet firmaları var.rockçılar için yok mu?markasını takip etmediğim için isimlerini bilemioyrum ama rapteki pislick,time is money tarzı markalar olarak en basitinden vansı alırız.

    diğer bir konu demişler ki rapçiler rap söylüyoda ne yapıyo?
    sevmediğim bi adam olmasına rağmen ceza maxi singelnın tüm gelirini  bağışlamıştır kimsesiz çocuklara,diğer rapçilerde kimi zaman konserlerinin bi kısmının gelirini yardım olarak kullanmaktalar.ama şöyle bir durumda var,yapılan yardım söylenirse ne kadar değeri kalır falan filan :)



    rock bir sanattır,ama aynı şekilde rapte bir sanattır.o kadar kelime zenginliği,ritme uydurma,turntable kullanma falan basit şeyler değil.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek
    Hımmm işte AntiOksidan olayın koptuğu an... :D

    Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
Toplam Hit: 8187 Toplam Mesaj: 87