Rapcilere Atılan Laflara Karşı Bi Yazı
-
tr de rap mi ceza bide sago gerisi yalan nane olsun deen soluolar ara bi iki dane var dabe :D
bu arada ceza ve sago neyim varkideki gipin birleşse ucurucaklar rapi ama onların aq
2 side gurur yapmış sankim aq aq aq
(2 sinide severim ayrım yapanlarıda sevmem rockta iidir hea:P)
-
nie rap alt yapısı , beat diyince aklınıza sample üstüne dum tıısss gelir, biz 4 akşamdır iki kişi kendimizi eve kapattık ve tek sample kullanmadan 7 tane beat yaptık ve o biçim hatta bitanesinin cok ufak bi kısmını örnek olarak vericem.. ha dediğiniz gibi. sample üstüne hop hop dum tıs yapmak çok kolay iş bu arada rapin ilahı dediğiniz adam sagonun 50 parçasından 48 i sample üzerine, dumtıss, bide nie rap = sagopa dionuz..? dream tv röportajını izleyin kendi azıyla ben rap yapmıorum dio:) bnm yaptığım başka bişi falan filan zırvalıo sago ya bi kıllığım yok aksine tr deki mc lerin içinde nadir rastlanılcak bi kültüre sahip bi kişilik, yinede ne olursa olsun kıraçtan raple ilgili duyduğunuz lafları gelip burda sallamamanızı tavsiye ederim.
emeksiz falan dediğin şeyde eskidendi...
bak senin sölediklerine göre bi pc gerektiren.. benim evim nedense tek başına çıkaramıom kayıtları:)
yinede sample nin üstüne dumtıs yaptım
rec tuşuna bastım hızlı hızlı konuştum la olmuo tek track için günlerce uğraşııldığı bile oluo
-
nicksiz eğer sadece bi bölümünü izlersen röportajın öyle dedi ama asıl dediği;
türkiyedeki rap piyasası o kadar kirlendi ki kendimi onlarla aynı yerde görmüyorum,o yüzden rap yapmıyorum diyorum falan diyo.olay farklı yani :)
konserlerini izlersen zaten "ben hip hop/rap yapıoyurm,benle uğraşmayın " dediğini göreceksin.belirtmek istedim -
adamın bi dediğini bi dediği tutmuosa nicksiz napsın aq:)
-
anlamaman normal çünkü ben adam gibi anlatamadım :D
Adamın dediği onlar rap yapıyosa benim yaptığım değil,o yüzden sagopa kajmer tarzı müzik yapıyorum diyoı.yani rap yapıyom dio da karştırıo ak,derinleştiriyo mevzuyu :D -
a.q ortalık iyicene gerildi en babası metal dir rap pop hikaye:D
-
dreampark87 bunu yazdı:
-----------------------------a.q ortalık iyicene gerildi en babası metal dir rap pop hikaye:D
-----------------------------ben şu an metal dinliyorum ama ortaokul döneminde bayağı dinlemişimdir rap ama adamlar piyasa olunca bitiyor herkes sago demiş onun en fazla bir senesi var ondan sonra o da fıss rock rap muhabbeti dönmüş türkiyenin en eski gruplarından biri olan radical noise ikisini birleştirip kullanırdı nu metalın ilk temelleriydi bulun dinleyin rock dinleyende rap dinleyende çok sevecektir ama artık o seviye kesinlikle kalmadı o yüzden artık kesinlikle metal diyorum rock ta cozuttu
-
RoadMaster bunu yazdı:
-----------------------------ya anacıklarım bakın bilmem severmisiniz mode xldan yasin yada ne biliyim sansar rapozof mcr istisna vs. vs. bunlar benim yakın arkadaşlarım :) istanbuldaki rapci arkadaşlara ulaş sansar vs. vs. studyo ayarlayan kişi benim :)
-----------------------------
eğer Mode xL - Yasin senin arkadaşınsa bana msnden bi konuşma ayarlasana ona sadece gangsta tarzı rapin çok güzel, söyleyiş biçimin ve sesin çok güzel manyaksın abiii diycem :)
Ben sagopacıyım ama en sevdiğim rap türü gansta rap olduğu için Yasin'ini de dinliyom./ konuyla ilgili bişe yazmayacam çünkü şu herzamanki bilginler yine mal mal şeyler yazıp bok atmaya çalışıyo kendince. HipHoP rlz!
-
nickimyok bunu yazdı:
-----------------------------nie rap alt yapısı , beat diyince aklınıza sample üstüne dum tıısss gelir, biz 4 akşamdır iki kişi kendimizi eve kapattık ve tek sample kullanmadan 7 tane beat yaptık ve o biçim hatta bitanesinin cok ufak bi kısmını örnek olarak vericem.. ha dediğiniz gibi. sample üstüne hop hop dum tıs yapmak çok kolay iş bu arada rapin ilahı dediğiniz adam sagonun 50 parçasından 48 i sample üzerine, dumtıss, bide nie rap = sagopa dionuz..? dream tv röportajını izleyin kendi azıyla ben rap yapmıorum dio:) bnm yaptığım başka bişi falan filan zırvalıo sago ya bi kıllığım yok aksine tr deki mc lerin içinde nadir rastlanılcak bi kültüre sahip bi kişilik, yinede ne olursa olsun kıraçtan raple ilgili duyduğunuz lafları gelip burda sallamamanızı tavsiye ederim.
emeksiz falan dediğin şeyde eskidendi...
bak senin sölediklerine göre bi pc gerektiren.. benim evim nedense tek başına çıkaramıom kayıtları:)
yinede sample nin üstüne dumtıs yaptım
rec tuşuna bastım hızlı hızlı konuştum la olmuo tek track için günlerce uğraşııldığı bile oluo
-----------------------------yemin ediorum ajan süper anlatmışsn bizim kültürümüzü sadece teknolojiye bağlıyolar eğer bilgisayar olmadan hiç olurmuşuz lafa baq aq :D
insan kendi götüne bakmadan herkezin iç çamaşırına laf atıo :D bilen bilmeyen herkez yorum yapmış ayrıca rapi harbi seven biri rape ne zaman laf gelirse karşı koyar sevdiği adama laf gelince deil ! anladınız siz onu :) -
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki ceza rapstar albümünün ardından şan şöhret rüzgarına fazla kaptırdı kendisini ve benim takdirimi kaybetti ancak şu sözlerine sonuna kadar katılıyorum...
Yüxexes: Türkiye'de rap de metal de underground. İki tarzın dinleyicileri de aynı şeylere karşı tepki koyuyor. Aynı müzik dükkanlarından alışveriş yapıyorlar. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün yani pek çok orta noktaları var ama hep birbirlerine karşı mesafeliler, uzaklar. Burada bir tezat var. Sence nedeni nedir?
Ceza: En büyük nedeni kendi kültürlerini henüz tam anlayamamaları ve özentilik. İkisinin de temelinde özgürlük ve barış var, yeri geldiğinde başkaldırı isyan var. Müzik tarzları yüzünden bölücülük yapan, sırf bunun için sahneye taş atacak kadar düşebilen, en azından beğenmiyorum ilgilenmiyorum demeyi bile beceremeyen gençlerin kavgası o! Yani rock ve rap’in değil. Herkes özgürdür. Kısıtlı alternatifi olan ülkemizde gençler bu tarz kültürlere yöneliyorsa hepsinin arayışı aynıdır demek. Tabi olayların bireysel olarak kişilik ve insanlıkla da alakası var.