folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Salyangoz Yemeği Nasıl Yapılır (İçi Nasıl Temizlenir)

Salyangoz Yemeği Nasıl Yapılır (İçi Nasıl Temizlenir)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Arkadaşlar şöyle bir inceledim; ingilizler, japonlar, ruslar, yunanlılar, ispanyollar vs vs. pek çok millet bizim beğenmediğimiz salyangozu lezzetli ve faydalı bir yiyecek olarak görüyor. İncelediğimde bu hayvanın sadece ot yediğini görüyorum ve merak ediyorum bunun içini nasıl temizliyorlar; bağırsaklarını iç organlarını nasıl ayırdıklarını öğrenebilirsem bir tadına bakacağım. Ayıklamadan yiyenler de var onlar da ayrı bir iğrenç.

https://www.youtube.com/watch?v=-ju7_ZORsZw

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Gözü olan hiç bir canlıyı yemeyin, Robinson_Crusoe

"İnsan diğer varlıkların acımasız yok edicisi olduğu sürece sağlık ya da barış nedir bilmeyecektir. İnsanlar hayvanları katlettiği sürece birbirlerini öldürecekler. Cinayet ve acı tohumları eken sevinç ve sevgi biçemez," Pisagor

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

Bir kase içerisine yarı su doldurularak salyangozlar bırakılır. Kasenin diğer yarısına sıcak su eklenir bu esnada salyangozlar ölür ve sümüklerinden arınırlar. Daha sonra yaklaşık 3 dakika kaynatın, durulayın; sümük üreten maddeler durulanana kadar, tekrar kaynatın. Daha sonra, salyangozlar ile gelen sümük ayrı iyice durulayın iyi karıştırın. Tıpkı bir balık temizler gibi bir bıçak ile böcekleri yarıp içerisindeki sindirim organlarını temizleyin. Ters yüz çevirin, Devamında salyangozları tekrar durulayın. Temizleme işlemi bittikten sonra tuz, kimyon, yumurta, mısır unu karışımına batırarak kızartılır. Afiyet olsun.

demişler, http://bizbayanlar.org/salyangoz-nasil-yenir/ adlı sitede.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    RockZs bunu yazdı

Bir kase içerisine yarı su doldurularak salyangozlar bırakılır. Kasenin diğer yarısına sıcak su eklenir bu esnada salyangozlar ölür ve sümüklerinden arınırlar. Daha sonra yaklaşık 3 dakika kaynatın, durulayın; sümük üreten maddeler durulanana kadar, tekrar kaynatın. Daha sonra, salyangozlar ile gelen sümük ayrı iyice durulayın iyi karıştırın. Tıpkı bir balık temizler gibi bir bıçak ile böcekleri yarıp içerisindeki sindirim organlarını temizleyin. Ters yüz çevirin, Devamında salyangozları tekrar durulayın. Temizleme işlemi bittikten sonra tuz, kimyon, yumurta, mısır unu karışımına batırarak kızartılır. Afiyet olsun.

basit görünüyor ya :D ciğer gibi kavuracam yeteri miktarda toplayabilirsem.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrkps
    mrkps's avatar
    Erkek
    RockZs bunu yazdı

okurken midem bulandı :) 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    mrkps bunu yazdı
    RockZs bunu yazdı

okurken midem bulandı :) 

kellenin boynuzları kırıldığında kurtların burun boşluğundan ilerlemesi daha mı az mide bulandırıcı? veya kokoreç, paça, şirdan daha mı az mide bulandırıcı. sümük diyince iğrendin herhalde.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoldenWorld
    GoldenWorld's avatar
    Erkek

Bi Resim vardı o geldi aklıma resimde:

Merhaba Ben RETRET 

:))

İnsan ne kadar az düşünürse, o kadar çok konuşur.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

bende salyangoz değilde un kurdu vs gibi olanların tadını çok merak ediyorum. Besin değeri olarak dana etinden 3 kat daha fazla protein içeriyorlar :D Balıklarım severek yiyor ama ben bir türlü cesaret edip deneyemedim :D

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lazmania61
    Lazmania61's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Vitamini sümüğünde sümüğünden arındırmadan yemek gerek.

Bize Tahribat.com'da TRABZON:)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Salyangoz yerine tavada zeytinyağında istiridye filan yapın yiyin yaw.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Modem kalktı balık neyinize yetmiyor

Somon

Hamsi

Palamut

Alabalık...

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
Toplam Hit: 6922 Toplam Mesaj: 49
salyangoz yemeği sümüklü böcek yemeği