Salyangoz Yemeği Nasıl Yapılır (İçi Nasıl Temizlenir)
-
RETRET bunu yazdı1049 bunu yazdı
Migrosta falan konserve şeklinde satılıyor hocam. toplamakla temizlemekle uğraşma hiç.
hocam tazesi gibi olur mu o? hangi migrosta bulabilirim?
MM migrosta olduğuna göre neredeyse hepsinde vardır hocam :D
bu da sanal market linki: http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/22571130-33281-kocaman-salyangoz-200-gr
-
RETRET:
temizleme yok, kozleme yapacaksin. yagmur sonrasi bag bahce gol kenari cikiyorlar meydana, irilerini toplayip bir ates yakiyorsun, kabuklariyla oldugu gibi atiyorsun kozun icine. kurdan gibi biseyle kabugundan cekip cikartirsin pistikten sonra. eksili acili bir sosla guzel olur..
-
hojucuk bunu yazdı
RETRET:
temizleme yok, kozleme yapacaksin. yagmur sonrasi bag bahce gol kenari cikiyorlar meydana, irilerini toplayip bir ates yakiyorsun, kabuklariyla oldugu gibi atiyorsun kozun icine. kurdan gibi biseyle kabugundan cekip cikartirsin pistikten sonra. eksili acili bir sosla guzel olur..
hocam temizleme olmadan nasıl oluyor onu anlamadım, temizleme kısmı için yetiştiriciler kabuktan ayırmadan 1 hafta evvel irmik unu vs veriyormuş kepek veriyormuş bu sindirim sisteminin içinden geçerken hiç bir şey kalmaması demekmiş fakat benim aklıma bir türlü yatmadı benim onu illaki temizlemem lazım. temizleme hadisesini öğrenebilirsem salyangoz da yiyebilirim. yeni bir faydasını daha öğrendim düzensiz hücre bölünmesinin önüne geçmede faydalıymış.
-
Hoca biz gol kenarina icmeye ciktigimizda direkt kozleyip yerdik pratik olarak.. kabugundan cikardiktan sonra kumlu boklu gorunen, hosuna gitmeyen kisimlarini koparip atarsin. Ben asyalilarla yedigim icin onlar olaya hakim neresi yenir eder
-
tavada güzel gidiyor gibi duruyor sanki canım çekti.
Akşama soslu makarna yapayım bari .
samato tarafından 17/Eki/15 12:58 tarihinde düzenlenmiştir -
bir iki eleman vardı onlarda karafatma yiyollardı protein deposuymuş
-
Makarna ile iyi gider bu.
-
Pisibaliqi bunu yazdıRETRET bunu yazdı
salyangoz temiz hayvan, istiridye vs yemeyi düşünmüyorum, sümüklü böceğin dinen de haram olduğu kanısı yok bende neticede bu böcek değil yumuşakça ve pislik de yemiyor. ayrıca lezzet ve sağlık olarak diğer etlerden daha iyi olabileceğini düşünüyorum. marketlerde satılan tavuk etinin leş gibi koktuğunu da düşünüyorum.
Haşaratlar da yenmez:
Haşarat, yani toprak içinde yuvası olan küçük hayvanlar, helal değildir. Fare, akrep, yılan çeşitleri, kertenkele, timsah, kene, semender, kurbağa, kaplumbağa, salyangoz, arı, sivrisinek, karasinek, köstebek, kirpi, tahtakurusu, bit, pire gibi haşarat yenmez. [Şafii ve Maliki’de, kirpi ve kertenkele yenir.]http://dinimizislam.com/eti-yenen-ve-yenmeyen-hayvanlar/
Hacı inanıyosan yenmiyormuş nedeni nedir bilemem araştır
"Domuz gibi memeli hayvan değildir. Yunus balıkları türünden bir balıktır."
Hahahaha abi gözünü seveyim kaynak gösterdiğin şeye bir bak :D
krypt tarafından 17/Eki/15 18:48 tarihinde düzenlenmiştir