Salyangoz Yemeği Nasıl Yapılır (İçi Nasıl Temizlenir)
-
futurist bunu yazdı
Modem kalktı balık neyinize yetmiyor
Somon
Hamsi
Palamut
Alabalık...
bi de tavuk :)
-
Salyangoz gibisi yoktur hafif nemli havalarda yağmur yağdikdan sonra toplıycaksın tereyaği hafif maydonoz 3 diş sarımsak bide üstüne beyaz şarap hafif domates rendele ve salyangozun kapağını sıkıca kapat 30 dk sonra miss gibi ye
uykucuibo tarafından 21/Eyl/15 13:28 tarihinde düzenlenmiştir -
salyangoz temiz hayvan, istiridye vs yemeyi düşünmüyorum, sümüklü böceğin dinen de haram olduğu kanısı yok bende neticede bu böcek değil yumuşakça ve pislik de yemiyor. ayrıca lezzet ve sağlık olarak diğer etlerden daha iyi olabileceğini düşünüyorum. marketlerde satılan tavuk etinin leş gibi koktuğunu da düşünüyorum.
RETRET tarafından 21/Eyl/15 13:32 tarihinde düzenlenmiştir -
kokoreç , şırdan , işlembe , midye yiyen insanlarız.
bumu zor geldi , iyi bir şefin elinden beyaz şarap ile tüketmek tavsiye edilir.
Mis gibi mübarek hayvan karizma var gençleştirici etkisi var sağlık var

PanxeR tarafından 21/Eyl/15 13:45 tarihinde düzenlenmiştir
-
hannibalde kızın eti lezzetli olsun diye sürekli salyangoz yediriyordu mr. hannibal lecter :D
-
PanxeR bunu yazdı
beni tedirgin eden tek husus iç kısmın nasıl temizleneceği, yani böyle görsel güzel bir anlatım olsa harika olurdu. oradaki şef olayını ve şarap olayını da çıkarıyoruz dün itibariyle alkole ve tüm aşırılıklara son verdim.
-
RETRET bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
beni tedirgin eden tek husus iç kısmın nasıl temizleneceği, yani böyle görsel güzel bir anlatım olsa harika olurdu. oradaki şef olayını ve şarap olayını da çıkarıyoruz dün itibariyle alkole ve tüm aşırılıklara son verdim.
şarap aslinda bir sos gibi düşünün onun lezetine lezzet katar içini temizlemiyceksın zaten maydonoz sarımsak ve hafif domates salçası ve o kapağını maydonozla doldurcaksın ve o mükemelize lezzet ortaya çıkıcak hep küçük dokunuşlar olcak yoksa zarar verirsiniz kabuğa
-
uykucuibo bunu yazdıRETRET bunu yazdıPanxeR bunu yazdı
şarap aslinda bir sos gibi düşünün onun lezetine lezzet katar içini temizlemiyceksın zaten maydonoz sarımsak ve hafif domates salçası ve o kapağını maydonozla doldurcaksın ve o mükemelize lezzet ortaya çıkıcak hep küçük dokunuşlar olcak yoksa zarar verirsiniz kabuğa
ben iç organları nasıl ayırırım diye düşünüyorum kabuklu yemeyi düşünmüyorum :) kızgın yağda sosla kavurup salatayla yiyecem.
-
tedarik:
http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/22571130-33281-kocaman-salyangoz-200-gr
bunun tazesini bulmak lazım, bir yardım konusu daha :|
-
vallahi bunun lezzet salyangozun heryerindedir ve salyongoz çok temizdir ilk defa böle bişey duydum dediğim gibi salatada herşeyi kullanılır salyangozun sadece kabukdan herşeyiyle ayırıcaksınız temizleme felan yok