Salyangoz Yemeği Nasıl Yapılır (İçi Nasıl Temizlenir)
-
Bakın ne buldum :|

-
uykucuibo bunu yazdı
vallahi bunun lezzet salyangozun heryerindedir ve salyongoz çok temizdir ilk defa böle bişey duydum dediğim gibi salatada herşeyi kullanılır salyangozun sadece kabukdan herşeyiyle ayırıcaksınız temizleme felan yok
hacı bu hayvanın boku yok mu?
-
vardırda hacı sen organları ve salyangozdan bahsediyosun öle rutin bi temizlenebilir suyla
-
uykucuibo bunu yazdı
vardırda hacı sen organları ve salyangozdan bahsediyosun öle rutin bi temizlenebilir suyla

bunu neyle beslemişler böyle ya, bu nasıl bişeydir böyle ya, kurbanlık olmuş bu amk.

9 – Salyangozları tüketimden önce arındırmak çok önemlidir. Bunun için salyangozları kontrollü ortamda iki gün boyunca işlenmemiş organik kepek ve/veya buğday tohumu ile beslemek gerekir.
10 – Yedi günlük arındırma işleminden sonra salyangozların sindirim sistemi pislik ve kumdan arındırılmış olur ve tüketime hazır hale gelirler.
bak ne yazmış bu da ilginç, löp löp yemek için iki gün işlenmemiş organik kepekle beslemek gerekiyormuş.
-
ben rutin bi temizlikden sonra yiyenleri çok gördüm git fransaya git çine suda mısır gibi anında satıyolar bunlar sadece dalaveresi
-
bizim bahçede (narenciye bahçesi) sürü ile var. ağacı sömürüyor kurtulmak için ilaçlıyoruz. adamlar yiyecek, ilaç vs olarak kullanıyor. toplayıp satsam mı
-
rocketadam bunu yazdı
bizim bahçede (narenciye bahçesi) sürü ile var. ağacı sömürüyor kurtulmak için ilaçlıyoruz. adamlar yiyecek, ilaç vs olarak kullanıyor. toplayıp satsam mı
sat tabiki ne öldürüyorsun hayancıkları, zaten nesli tükeniyormuş. sendekilerin ebatları ne kadar oluyor?
RETRET tarafından 21/Eyl/15 14:40 tarihinde düzenlenmiştir -
Çok güzel zargana çıkıyor bak, öyle canlı yeme filan da gerek yok jig ile pekala güzelleri geliyor. Zargana yeyin salyangoz nedir arkadaş! :D

Caliber tarafından 21/Eyl/15 14:42 tarihinde düzenlenmiştir
-
RETRET bunu yazdı
salyangoz temiz hayvan, istiridye vs yemeyi düşünmüyorum, sümüklü böceğin dinen de haram olduğu kanısı yok bende neticede bu böcek değil yumuşakça ve pislik de yemiyor. ayrıca lezzet ve sağlık olarak diğer etlerden daha iyi olabileceğini düşünüyorum. marketlerde satılan tavuk etinin leş gibi koktuğunu da düşünüyorum.
Haşaratlar da yenmez:
Haşarat, yani toprak içinde yuvası olan küçük hayvanlar, helal değildir. Fare, akrep, yılan çeşitleri, kertenkele, timsah, kene, semender, kurbağa, kaplumbağa, salyangoz, arı, sivrisinek, karasinek, köstebek, kirpi, tahtakurusu, bit, pire gibi haşarat yenmez. [Şafii ve Maliki’de, kirpi ve kertenkele yenir.]http://dinimizislam.com/eti-yenen-ve-yenmeyen-hayvanlar/
Hacı inanıyosan yenmiyormuş nedeni nedir bilemem araştır
-
Pisibaliqi bunu yazdıRETRET bunu yazdı
salyangoz temiz hayvan, istiridye vs yemeyi düşünmüyorum, sümüklü böceğin dinen de haram olduğu kanısı yok bende neticede bu böcek değil yumuşakça ve pislik de yemiyor. ayrıca lezzet ve sağlık olarak diğer etlerden daha iyi olabileceğini düşünüyorum. marketlerde satılan tavuk etinin leş gibi koktuğunu da düşünüyorum.
Haşaratlar da yenmez:
Haşarat, yani toprak içinde yuvası olan küçük hayvanlar, helal değildir. Fare, akrep, yılan çeşitleri, kertenkele, timsah, kene, semender, kurbağa, kaplumbağa, salyangoz, arı, sivrisinek, karasinek, köstebek, kirpi, tahtakurusu, bit, pire gibi haşarat yenmez. [Şafii ve Maliki’de, kirpi ve kertenkele yenir.]http://dinimizislam.com/eti-yenen-ve-yenmeyen-hayvanlar/
Hacı inanıyosan yenmiyormuş nedeni nedir bilemem araştır
Hocam fasta yendiğini gördüm sorduğumda salyangoz dendi yiyenlerde namazında niyazında müslümanlardı, suudi arabistanda bizzat kurbağa yendiğini de gördüm. Kurbağanın neden haram olduğunu şuradan anladım eti ertesi güne kaldığında hava soğuk da olsa leş gibi kokuyor.
Bir de şu var salyangozun haram olması için gereken şartları karşılamadığını düşünüyorum temizlik desen bir sorun teşkil etmiyor temiz, salyangozun yenmediğine dair kesin net kanıt olması gerekir ki yapı olarak çekirgeden bile temiz bu hayvanlar, malum çekirge yeniyor.
Salyangozu kesin yasaklayanın yahudilik olduğunu biliyorum böyle de bir ilginçlik var.