folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Salyangoz Yemeği Nasıl Yapılır (İçi Nasıl Temizlenir)

Salyangoz Yemeği Nasıl Yapılır (İçi Nasıl Temizlenir)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    Pisibaliqi bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

salyangoz temiz hayvan, istiridye vs yemeyi düşünmüyorum, sümüklü böceğin dinen de haram olduğu kanısı yok bende neticede bu böcek değil yumuşakça ve pislik de yemiyor. ayrıca lezzet ve sağlık olarak diğer etlerden daha iyi olabileceğini düşünüyorum. marketlerde satılan tavuk etinin leş gibi koktuğunu da düşünüyorum. 

Haşaratlar da yenmez:
    Haşarat, yani toprak içinde yuvası olan küçük hayvanlar, helal değildir. Fare, akrep, yılan çeşitleri, kertenkele, timsah, kene, semender, kurbağa, kaplumbağa, salyangoz, arı, sivrisinek, karasinek, köstebek, kirpi, tahtakurusu, bit, pire gibi haşarat yenmez. [Şafii ve Maliki’de, kirpi ve kertenkele yenir.]

http://dinimizislam.com/eti-yenen-ve-yenmeyen-hayvanlar/

Hacı inanıyosan yenmiyormuş nedeni nedir bilemem araştır

Hocam fasta yendiğini gördüm sorduğumda salyangoz dendi yiyenlerde namazında niyazında müslümanlardı, suudi arabistanda bizzat kurbağa yendiğini de gördüm. Kurbağanın neden haram olduğunu şuradan anladım eti ertesi güne kaldığında hava soğuk da olsa leş gibi kokuyor.

Bir de şu var salyangozun haram olması için gereken şartları karşılamadığını düşünüyorum temizlik desen bir sorun teşkil etmiyor temiz, salyangozun yenmediğine dair kesin net kanıt olması gerekir ki yapı olarak çekirgeden bile temiz bu hayvanlar, malum çekirge yeniyor.

Salyangozu kesin yasaklayanın yahudilik olduğunu biliyorum böyle de bir ilginçlik var.

Hacı fasta falan yenir tabi adamlar fransız mandasında o kadar kaldılar ana dilleri dahi fransızca. Bence bunu müslümanlığına değilde kültür değişimine bağlamak daha mantıklı olur. He benim için bu kaygılar çokta önemli değil ama sen önemsiyorsan bence açıklama iste sor illa ki bi cevap alırsın

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    Pisibaliqi bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı
    Pisibaliqi bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

salyangoz temiz hayvan, istiridye vs yemeyi düşünmüyorum, sümüklü böceğin dinen de haram olduğu kanısı yok bende neticede bu böcek değil yumuşakça ve pislik de yemiyor. ayrıca lezzet ve sağlık olarak diğer etlerden daha iyi olabileceğini düşünüyorum. marketlerde satılan tavuk etinin leş gibi koktuğunu da düşünüyorum. 

Haşaratlar da yenmez:
    Haşarat, yani toprak içinde yuvası olan küçük hayvanlar, helal değildir. Fare, akrep, yılan çeşitleri, kertenkele, timsah, kene, semender, kurbağa, kaplumbağa, salyangoz, arı, sivrisinek, karasinek, köstebek, kirpi, tahtakurusu, bit, pire gibi haşarat yenmez. [Şafii ve Maliki’de, kirpi ve kertenkele yenir.]

http://dinimizislam.com/eti-yenen-ve-yenmeyen-hayvanlar/

Hacı inanıyosan yenmiyormuş nedeni nedir bilemem araştır

Hocam fasta yendiğini gördüm sorduğumda salyangoz dendi yiyenlerde namazında niyazında müslümanlardı, suudi arabistanda bizzat kurbağa yendiğini de gördüm. Kurbağanın neden haram olduğunu şuradan anladım eti ertesi güne kaldığında hava soğuk da olsa leş gibi kokuyor.

Bir de şu var salyangozun haram olması için gereken şartları karşılamadığını düşünüyorum temizlik desen bir sorun teşkil etmiyor temiz, salyangozun yenmediğine dair kesin net kanıt olması gerekir ki yapı olarak çekirgeden bile temiz bu hayvanlar, malum çekirge yeniyor.

Salyangozu kesin yasaklayanın yahudilik olduğunu biliyorum böyle de bir ilginçlik var.

Hacı fasta falan yenir tabi adamlar fransız mandasında o kadar kaldılar ana dilleri dahi fransızca. Bence bunu müslümanlığına değilde kültür değişimine bağlamak daha mantıklı olur. He benim için bu kaygılar çokta önemli değil ama sen önemsiyorsan bence açıklama iste sor illa ki bi cevap alırsın

hocam benim şöyle bir sıkıntım var mantık çerçevesine oturtamadığım şeyi kabullenemiyorum :) midyeyi keseli 4 ay oluyor bakteri uzmanı arkadaş sağolsun artık midye kokoreç böbrek yiyemiyorum. salyangoz için gerekli koşulları bulamadım, hayvan o kadar temiz ki çoğu yerde sindirim sistemiyle birlikte yiyorlar :| ben etine talibim kabuğu bağırsakları pek hoş değil, et kalitesi olarak bakarsak da şu an yediğimiz tavuklar atık yağ, karton, gazete kağıdı ve az miktarda kum yiyor he bir de talaş. ete gelirsek sunni yemlerde hayvan kemiği var, mixed bone mixed blood yazar çoğunda o hayvan kemiği ve hayvan kanı demek. bunlar helalmi bu açıdan da bakmak lazım. salyangoz benim tavuk yerine düşündüğüm alternatif bunu bir kaç pişirimden sonra kararlaştırırım dolapta bırakınca kaç günde bozuluyor, kokusu nasıl, tadı nasıl, sossuz nasıl oluyor, mideye iyi geliyor mu, bağırsakları iyi etkiliyor mu bakacaz. içime sinmezse yazarım. ilk pişirimde caps atacam buraya.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam ufacık hayvanı yesen ne yemesen ne ?

100-200 tane falan yemek lazım doymak için. Uğraştığına değmez, çek bi adana gerisini salla

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

favorim solican kızartmasıdır :) ohh çıtır çıtır ekmekle veya ekmek arası

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    ozgunlu bunu yazdı

Hocam ufacık hayvanı yesen ne yemesen ne ?

100-200 tane falan yemek lazım doymak için. Uğraştığına değmez, çek bi adana gerisini salla

konuyu incele resimlere bir daha bak sonra konuşalım.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek
    Lazmania61 bunu yazdı

Vitamini sümüğünde sümüğünden arındırmadan yemek gerek.

Çok yaşa iyi güldüm :D

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    mRBerkay bunu yazdı

hocam onun kızartması değil de çinde yapılan garip bir işkence varmış, canlı canlı burna solucan atıyorlarmış o beyne kadar yürüyor insanı delirtip bağırta bağırta öldürüyormuş doğru mu bilmem artık.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    mRBerkay bunu yazdı

hocam onun kızartması değil de çinde yapılan garip bir işkence varmış, canlı canlı burna solucan atıyorlarmış o beyne kadar yürüyor insanı delirtip bağırta bağırta öldürüyormuş doğru mu bilmem artık.

denemek lazım hocam. ben denemeden inanmam

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Migrosta falan konserve şeklinde satılıyor hocam. toplamakla temizlemekle uğraşma hiç.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    1049 bunu yazdı

Migrosta falan konserve şeklinde satılıyor hocam. toplamakla temizlemekle uğraşma hiç.

hocam tazesi gibi olur mu o? hangi migrosta bulabilirim?

Toplam Hit: 6932 Toplam Mesaj: 49
salyangoz yemeği sümüklü böcek yemeği