Sanaldaki Kelimeler Ve Okunuşları
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
garga bunu yazdı:
em-ay-ar-ci puahha!
-----------------------------cii değil "si" olmasın =)
ci = G
si = C
-----------------------------aynen ya yanlis yazmisim baskalariyla dalga gecerken :D
em-ay-ar-siiii
yes-yu-ar!
-
adsl = eydiyesel
-
sql i yakın zamana kadar skuul diye okuduğumu hatırlıyorum. meğersem es-küu-el diye okunuyomuş = )
-
sign up
sayn up felan deil çocukluumdan beri onun adı "signap" dır :D
-
telaffüz etmekte güçlük çektigim kelimeleri özellikle ecnebi dilindeki kelimeleri dilimden nasil cikarsa direk söylerim
geçenlerde rene :) maykrasoft diyen elemanlara kıl oldugunu yazmişti o geldi aklima
compü hocam database yi databeyz diye okuyodu tanidigim bütün Türk hocalarıdeytebeyz mi bunun orcinelini kullanam bari :)
-
TBT= TE BE TE :D
Pc = Piiisiii
DataBase = Databeys
HQ = Heyçkiyublayiti :D
HD = Heycdi
Msn = Emesen Veya Mesene Veya mesinçır :D
hotmail = hotmeyıl olması gerekirkene biz hotmail diye okuyoruz
-
TheColtfire bunu yazdı:
görev çubugu: değnek-ül vazife
çift tiklama: tıkırt-ül tekerrür
administrator: sahip-ul edevat
flash disk: edevat-ül yumuşak
hard disk: edevat-ül civanmert
anti spyware: müdafa-ül hafiye
mouse: zındık faresi
klavye: taht-ul hurufat
internet: allame-i ulul arz
google: kasif-ul ali
denetim masası: sehpa-i saltanat
cd- rom: pervane-ül hâfiza
ekran: perde-ül temaşa
kasa: kaide
enter: duhul
antivirüs: akıncı
msn: elçi
hata raporu: malumat-ül kabahat
mail server: divan-ül mektubat
messenger: havadisçi
chat: muhabbet-ül zabıy
-----------------------------:))) Süpermiş bunlar TDK nın isimlerimi ??
-
google = gogıl
yahoo : yeho
sie : siktir
:)
-
Internet cafede oturduğum makinada Max Payne açıktır ve pc kasışlardadır, Quit'e tıklamaya çalışırken yanımda tanımdadığım bi çocuk biter ve oyundan nasıl çıkacağımı bilmediğimi düşünerek "abi oite bascan oite" der.
Bi de bi futbolcu vardı Samuel Kuffour diye, kuaför falan diyip eğlenirdik :P. İlker Yasin bi maçta bunun adını 4 farklı şekilde telaffuz etmişti, biraz zorlasa kafir de derdi herhalde.
PlayStation'a pisi diyenlere malesef alıştım. pisi(PC) yerine pies(PS) olucak, nasılsa karşısı anlıyo diye artık yardırıyolar. Bi de şey var; PlayStation3'e pes3 deme olayı o daha beter bi şey. Pes3 diyince benim aklıma Pro Evolution Soccer 3 geliyo.
Bi keresinde de arkadaşla onların marketteyiz tipin biri geldi ekmek falan almış, arkadaşa bi de kola alayım dedi, arkadaş kolayı çıkardı dolaptan eleman da ondan değil sarı koladan dedi :D
Programcılıkla alakam olmamasına rağmen biri şu C#'ın nasıl okunduğunu lütfen sölesin :)
Folder kelimesinin birkaç yıl önce foldır şeklinde okunduğunu öğrendim, ondan önce folcır şeklinde sölerdim solider'ın solcır şeklinde okunmasından kaynaklı mantıklı geliyodu :|
Yaz yaz bitmez bunlar, karşımdaki beni anlasın da koy g**üne rahvan gitsin olduğu için düşünce.
-
oldwolf
C# sii şarp diye okunuyor
ben yarı Türkçe yarı engalezce okunmasına sinir küpü olanlanlardanım
misal mp3 -empitırii de veyahut da mepeüç de di mi?
bmw, playstation 2-3 gibi birçok örnek sayılabilir bu tür yanlış okunuşlar içerisinde