Seferilik Hakkında
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------gerçel islam kişilerin davranışları yada devletin politikası değildir!
İslamı öğrenmek istiyorsan ilk kaynağın Kuran-ı Kerim,ikinci kaynağında Sünnet dir. Onun dışında gelişen olaylar islam ı bağlamaz.Çünkü devreye yorum girer,insanların yorumu da islamın içine girince Allah ın dini olmaktan çıkar.
Bence kuran okuyarak islamı öğrenmeliyiz.O zaman hoşgörüyü daha iyi anlarız.
Zina konusu biraz farklı bir konu.Bi gün müsait olduğumuzda istersen msnde anlatabilirim cezai şeklini
Şunu hiç unutmayalım; insan ile islamı karıştırmayın. Maalesef bazen ben de dahil bu hataya düşüyoruz.Dindar birini görüyoruz,yanlış yaptığında islam ın suçu gibi görüyoruz (haşa)
Ayrıca islam ın kelime anlamı da barıştır.Bizim dinimiz barış dinidir.O halde kavga etmeden huzur içinde yaşamayı öğrenelim
-----------------------------
tamam işte ben islama laf atmıyorum. ne yazmışım bi dikkatli oku "senin dediğin gibi insanlar yüzünden devletin başlarına gelmeleri kaygı verici." ben dine inanmıyorum o zaman zina beni bağlamaz. ama iranda bunu dersem ve yaparsam asılırım. bahsettiğim bu anlatabildim mi? Türkyiedede devleti yapı dini duruma gelirse sakıncası da budur. Günümüzde dünyanın diğer dinle yönetilen ülkelerinde olduğu gibi.. -
fistandantilus diğer islam ülkelerini incelemeni isterim.Kaba taslak konuşma olmuyor. İrandaki durumunun aynısı türkiyeye geleceğini kim söyleyebilir... Bizim ceddimiz en güzel örnek buna.. Bidaha gerçekleşebilir.Bilemeyiz...
teodos arkadaşım; Ben fikrimi söyledim.Karşı fikri aşağılamadım küçük düşürmedim.Ama karşı taraf aynı hassasiyeti göstermiyor.
-
Geçecen o işi yavaş olur yobaz gericiler yağlı kazıklarda sallandırılır gene tarih tekerrür eder olacak gibi boş ümeitleri ummayın.Konu çok dallandı saçma bir çizgide ilerliyor yok rejim değişebilirmişte bilemezmişiz... Avatarına pkk renkli türban koyup sağda solda kürt seiti savunup yok ben öyle değilim demeye benzemez bu işler yaş işler