folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sehirde Yasam Vs Kirsal/Koyde Yasam

Sehirde Yasam Vs Kirsal/Koyde Yasam

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Erkek

Dusunceleriniz neler? avantajlar ve dezavantalar olarak TR gibi bir yerde.

Fazlaca unlu ve normal insan tanir oldum ki sehirden kopup koy yasamina adapte olmak istiyorlar.
    Koyde yasayanlarin da zamanin daha yavas gectigini,omur surelerinin daha uzun oldugunu,daha saglikli beslendiklerini,insan kargasa ve gurultusunden uzak oldugunu falan irdeliyorlar.

''Abi ben suriyeden gelmişim Türkiye cennat, şok güsel şok''
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

Stres, karmaşa, bir yere yetişme derdi yok. Tavuk beslersin yumurta verir, etrafı haşerelerden korur, bağ bahçe yaparsın sebze alırsın. Kafan rahat haci. Temiz hava, vücuduna can gelir. Alışıncaya kadar zorluklar çekersin,  sonra iyiki dersin. 

Ben dönünce köyümsü yerden 3-5 dönüm arazi alıp konteyner ev yapacağım. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seminerist
    Seminerist's avatar
    Erkek

1. Az nüfuslu yerden toprak/ev alma . Yalnızlıktan kafayı yersin. Şizofreni , paranoya olursun.Tv dizilerindeki gibi köy kahvesi olan ,  önden kahküllü şapkalı amcaların olduğu yerler bulman lazım. Kahveye gider , insan görürsün.Onlarda deniz kıyılarında ya da şehrin batı kısımlarında olur. Oralarında fiyatları uçuk olur.
    2. Köylü halkı önemli , artık uyuşturucu köylere kadar indi. O tv lerde gördüğün nesil ölmek üzere , yeni nesilde dibine dibine vuruyor. Biz yer aldığımızda bir ton zarar verdiler. Hortumlarımızı kestiler , ağaçların dibine asit döktüler. Muhtara cami yardımı yaptık öyle kurtardık. 
    3. Toprak alıp Ev felan yapmayı düşünüyorsan yola yakın biyerden al , 5 dönüm üzeri olsun. 5 dönüm altına imar yaptıramazsın. Mutlaka içinde büyük Ağaç olsun.
    4. Köylüle ufak tefek işler yaptır para ver. Psikolojik olarak üstün gözükürsün , yoksa ezmeye kalkarlar. Büyük iş yaptırma , her sikimi biliyoz diyolar , işi alıp başkasına yaptırıyolar. Mesala git köye bana traktör lazım de , gübre lazım de . Cuma ya git , bağış yap . Cuma ya gitmezsen eğer adın kafire çıkar.
    5. Yeri aldığın gibi direk dalma çok dikkat çekersin. Köylünün sana alışması lazım .
    6. Tarla alırsan eğer Çeşmeye yakın bir yerden alırsan daha iyi olur. Akşamları küründen hortum çekersin. Akan suyu tarlaya verirsin.
    7. Güneş paneli tesisatını kendin al , kendin kur. Zor birşey değil . 
    8. Pickup benzeri kasalı araban mutlaka olması lazım.
    9. Yere yakın , küçük tekerli araban varsa direk satıyorsun. Yoksa karteli patlatırsın.Hiç anlamadığın yerde çıkıntılar oluyor.80-100 binden aşşağı kurtamazsın. 
    10. Köye gittiğin zaman beni sevsinler diye şirinlik yapma , çok sert de yapma . Olduğun gibi görün.
    11. Bağ bahçe , ev malzemesi vs.. hepsini ikinci el al. Sıfır alma . İlk zamanlar kanın deli akaacak bir ton şey alıcan , sonra bir bakmışsın kart patlamış

aklıma geldikçe yazarım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek
    Seminerist bunu yazdı

1. Az nüfuslu yerden toprak/ev alma . Yalnızlıktan kafayı yersin. Şizofreni , paranoya olursun.Tv dizilerindeki gibi köy kahvesi olan ,  önden kahküllü şapkalı amcaların olduğu yerler bulman lazım. Kahveye gider , insan görürsün.Onlarda deniz kıyılarında ya da şehrin batı kısımlarında olur. Oralarında fiyatları uçuk olur.
    2. Köylü halkı önemli , artık uyuşturucu köylere kadar indi. O tv lerde gördüğün nesil ölmek üzere , yeni nesilde dibine dibine vuruyor. Biz yer aldığımızda bir ton zarar verdiler. Hortumlarımızı kestiler , ağaçların dibine asit döktüler. Muhtara cami yardımı yaptık öyle kurtardık. 
    3. Toprak alıp Ev felan yapmayı düşünüyorsan yola yakın biyerden al , 5 dönüm üzeri olsun. 5 dönüm altına imar yaptıramazsın. Mutlaka içinde büyük Ağaç olsun.
    4. Köylüle ufak tefek işler yaptır para ver. Psikolojik olarak üstün gözükürsün , yoksa ezmeye kalkarlar. Büyük iş yaptırma , her sikimi biliyoz diyolar , işi alıp başkasına yaptırıyolar. Mesala git köye bana traktör lazım de , gübre lazım de . Cuma ya git , bağış yap . Cuma ya gitmezsen eğer adın kafire çıkar.
    5. Yeri aldığın gibi direk dalma çok dikkat çekersin. Köylünün sana alışması lazım .
    6. Tarla alırsan eğer Çeşmeye yakın bir yerden alırsan daha iyi olur. Akşamları küründen hortum çekersin. Akan suyu tarlaya verirsin.
    7. Güneş paneli tesisatını kendin al , kendin kur. Zor birşey değil . 
    8. Pickup benzeri kasalı araban mutlaka olması lazım.
    9. Yere yakın , küçük tekerli araban varsa direk satıyorsun. Yoksa karteli patlatırsın.Hiç anlamadığın yerde çıkıntılar oluyor.80-100 binden aşşağı kurtamazsın. 
    10. Köye gittiğin zaman beni sevsinler diye şirinlik yapma , çok sert de yapma . Olduğun gibi görün.
    11. Bağ bahçe , ev malzemesi vs.. hepsini ikinci el al. Sıfır alma . İlk zamanlar kanın deli akaacak bir ton şey alıcan , sonra bir bakmışsın kart patlamış

aklıma geldikçe yazarım.

Hocam sen birebir tecrübe etmissin işte, köylüler hayatı darliyor insana diye.

En makul olanı köyden 500-1000mt uzakta yol üstünde olanı bence.

İftiraci dedikocu haset cahil piçlere yaranmaya çalışmak, onlarin içinde yer edinmeye çalışmak ne demek. 

1. Maddeye katılmıyorum köyden uzakta ev kurun köylülere selam dahi vermeyin her hafta şehirden arkadaslarinizin gelmek isteyecegi guzel bir ortam yaratın yeter.

Cumaya gitmessek ismimiz kafire çıkarmış.. bu sene bende kırsala yerlesecem. Deseler ya bana öyle.

Onların cumasini pazarini sikerim. 

tabi lan
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek

Koyde dogup buyumeyen sonradan giden kimse tutunamadi o gordugunuz insta unluleri teker teker donuyor geri sehire

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Erkek

Yaşadığın il önemli hocam 

yaz kış köyde takılmak benm önerebileceğim bi şey değil 

şehire 50 km mesafede bi yer alacaksın yazları orada takılacak kışın şehre ineceksin 

kışın köy hayatı pek çekilmiyor apartman konforunu arıyorsun

JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    Ziraatci bunu yazdı

Koyde dogup buyumeyen sonradan giden kimse tutunamadi o gordugunuz insta unluleri teker teker donuyor geri sehire

Neden?

Kurtlar tasma takmaz....
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kral.
    C-force
    C-force's avatar
    Erkek

Bunların hiç birine para harcama 

Köy evi Kiralama yap baktin oluyorsa satın alırsın düzenini kurarsın 

Ayrıca büyük sehire mutlak yakın ol 

Her an ne olacağı belli olmaz 

Büyük şehirde düzenini bozma yazları 3 ay takıl baktın oluyor devam edersin tabi kışın şartlar daha zor ve çetin 

Bazen Varsın , Bazen Yoksun...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Valla ben yapıyorum şu an hocam. :))

Evi sattık. Arsanın kapora da bugün verildi. 

Insaat için hazırlık yapacağız Allah ın izniyle.

Ben şahsen bu yolda olmazsa olmaz diyebileceklerimi şöyle sıralayabilirim;

**Eğer her gün düzenli işe gideceksen sadece eşin ve varsa çocuğun ile düşünme bu hareketi çünkü evde çocukla bir başına yapamaz hayat arkadaşın. Ben şahsen nasip oluyor da annem babam ve ablam ı da götürüyorum. 2 aile olarak planlıyoruz. Yani olabildiğince kendi kendine sosyal anlamda yetmeli yeni olusturdugun hane.

**Yine eğer düzenli işe gideceksen eşin için araba şart. İhtiyaçlar acil olabilir. Keyfi gereksinimler çok olacaktır. Tek başına sosyal olması sart.

**Eğer elinden tamir bakım ve bahçe işi gelmiyorsa hiç bulasmamalisin. Bu tip yerlerde her şeye usta çağırırsan iş çileye dönebilir. Kendi evinin ustası olabilmen lazım. Hatta bundan keyif alıyor olman lazim. Aksi halde 1 yerine 3 yorar seni hersey :)

**Gittiğin yerin denize uzaklığı çok önemli. Bence bu bir ayrım. Ya ormana yakın olmalı ya da denize yakın olmalı ama her iki şekilde de merkezi bir yere de yakın olmalı. Ben sahsen deniz insanı oldugum için kıyıdan baktım arsayı.

**Alacağın arsayı şeklen ve m2 olarak önceden belirlemen sart. Her yerde ayrı ruhsat gerekleri olabiliyor. Mesela benim baktığım yerde çevre sınırdan 3 metre içeri cekme zorunlu. Arsan yeterli büyüklükte olmazsa ev küçücük kalabilir.

Şimdilik bu kadar. Aklıma gelirse düzenlerim. Benim müstakbel arsanın yanı satılık adam paraya sıkışmış 8000tl/m2 ye satıyor. 371 m2 %30 oturum alanı 9.5 metre yukseklik izin veriyor. Gel komsu olalım. :)

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek
    C-force bunu yazdı

Bunların hiç birine para harcama 

Köy evi Kiralama yap baktin oluyorsa satın alırsın düzenini kurarsın 

Ayrıca büyük sehire mutlak yakın ol 

Her an ne olacağı belli olmaz 

Büyük şehirde düzenini bozma yazları 3 ay takıl baktın oluyor devam edersin tabi kışın şartlar daha zor ve çetin 

Arkadaşa katılıyorum, hiçbirşeye dışarıdan göründüğü gibi değil. Hee çok param var bu gün şak diye giderim yarın canım sıkılır şak diye dönebilirim diyorsan olur.

Büyük şehirde özellikle İstanbulda büyümüş birisi için küçük şehirler çok zor oluyor, İstanbulda herşey Bi şekilde elinin altında. tamam trafiği var kalabalığı var ama mesela çocuğunu bir hastaneye götürüyorsun beğenmedin hemen başkasına gidebiliyorsun anadolunun bir çok şehrinde böyle birşey yok. Büyük şehirde herşeyin mutlaka bir alternatifi var, küçük kasabalarda böyle bişey yok. Bir ara düzce Akçakocaya taşındım merkezine (merkezde ev var yakın köyünde arazide var) ona rağmen 2,5 sene zor durdum dedim gençken çekilmez buralar emekli yeri, yine İstanbula döndüm. İnan insan Bi zaman sonra istanbulun trafiğini bile özlüyor.

Benim gönlüm iki arada Bi derede. Hem İstanbulda hemde İstanbula yakın bir köyde evin olacak 1-1,5 saatte ulaşacaksın en kötü her hafta cumadan gidip pazartesi sabah geleceksin veya maddi problem yoksa çoğu köyde ara ara İstanbulda olacaksın tabi bunun içinde çocuklar büyümüş okul filan derdi olmayacak. 

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

pembe götlü adamlar kırsalda yaşayamaz nokta.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
Toplam Hit: 3314 Toplam Mesaj: 45
dunya yasami gecen giden omur