folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sehirde Yasam Vs Kirsal/Koyde Yasam

Sehirde Yasam Vs Kirsal/Koyde Yasam

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

İstanbul 'daki Deprem endişesi ve yoğun stres yüzünden her şeyi bırakıp köyüne yerleşti!

İstanbul'daki şehir hayatını ve işi olan sanat kariyerini geride bırakan Kısmet Ekim Tekinbaş (44) memleketi Trabzon'un Araklı ilçesindeki mahallesine dönerek yeni bir yaşam kurdu.

"Hiç araba sesini duymadığım üst kat komşumun gürültüsüyle yaşamadığım yeşillik dolu bir alanım olduğunu fark ettiğim zaman cennetin kapıları açılmış oldu."

Kurtlar tasma takmaz....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

Anasını siktigimin kapitalist düzeni yüzünden tıkis tepiş yaşıyoruz mk. İlçede yaşıyorum daha uzaklara gitmem lazım 

ZalımMadam.10.07.24
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khan23
    Khan23's avatar
    Erkek

bizim memlekette ilk korona döneminde kırsala göç başlamıştı insanlar evde ne kadar bunaldılarsa artık neredeyse herkes köye ev yaptırdı o dönem. şimdilerde hafta sonlarında ve yaz aylarında vakitlerini orda geçiriyorlar muhtemelende mutlular ama geçmişlerinde köy tecrübesi oldukları için mutlular. daha önce kırsal deneyimi olmayan insana kafayı yedirir diye düşünüyorum. 

öncelikle bu kararı vermeden önce mini bir deneyim yaşamak gerekli. yaz ayları bir şekilde atlatılır da kış ayları kırsal yaşam bambaşka bir olay eğer anadolu da bir yere yerleşilecekse o bölgeye kar yağıp yağmadı bile tercihi etkileyebilecek kadar büyük bir mevzu. benim köyde kar yağdığı dönem 1 haftalık bir tecrübem var az daha keçileri kaçırıyordum :D  bunlar nasıl bir bölgeye yerleşmeyi planladığınıza göre değişir (küçük ilçe,kasaba,köy ) ama köy için aklıma gelen dezavantajlar şunlar ; 

- Evin işleri için usta bulmak zor fazla para bayılmadan da kolay kolay getirtemezsin o yüzden her alanda bir miktar ustalık gerektiriyor. Örneğin bizim köydeki evde güneş enerjisi, su tesisatı vs. her işi biz yapıyoruz. 

- Börtü,böcek çok alışlır ama sinek olayı büyük dert hele de hayvancılık yapılan bir bölgede kalıncaksa geçmiş olsun :) 

- Benim bildiğim köylerde doğalgaz yok. Odunla ısıncak mutfakta tüp kullanacaksın.Kışın çok yağmurlu geçiyo o yüzden her taraf çamur. Ayakkabı pantolon sürekli çamur olacak. Su ısıtmak için genelde güneş enerjisi var kışın idareli kullanmak gerekebiliyor.

- Birde yerleşeceğin yer kendi köyün değilse anadolu insanı dışlayabilir. Arsa satarken bile köy dışına satmaya çok sert bakıyorlar dışardan bir insanın yerleşmesini nasıl karşılarlar bilemiyorum. 

- Sebze/Meyvecilik tecrübe işi başlarda hatalar olur ama 2-3 senede bütün inceliklerini kavrıyor insan. 

- yalnızlığa karşı sağlam bir bünye lazım. ben köy işleri için 2 sene önce 4 günlüğüne köyde tek kaldım tek diyebileceğim allah tekrar göstermesin :D mesela şu an şehirde sigara için balkona çıktığımda yürüyen bir iki insan görüyorum o bile iyi geliyor bazen köyde bu bile yoktu .

- internet merkeze uzak yerlerde halen kalitesiz. telefon çekmeyen kırsal bölgeler bile var hala. 

- kırsalda market/eczane gibi yerlere ulaşım zor.

- konfor da sağlık gibidir kötüleşmeden değerini pek anlamaz insan. konforlu bir ortam oluşturamayacaksan hiç tavsiye etmem. 

bunlar küçük dertler gibi gözükebilir ama tecrübe ettikçe insanı baya zorlar. önemli olan sosyal hayat bence, yerleştiğin bölgedeki insanlara adapte olunca arkası gelir ama o da genelde büyük şehirlerden gelenler için büyük bir sorun. köylü insanı bir garip. alkol kullanıyorsan mesela anadolu köylerinde seni taşa bile tutabilirler, cumaya gitmezsen adın çıkar gibi gibi

avantajlarından beni en çok cezbedeni temiz havası. şaka yapmıyorum köyde uyuduğum uykunun eşi benzeri yok. bahçeyle ve evle ilgilenmesi de eğer hobi amaçlıysa çok keyifli eğer zorunluluksa çok sıkıcı :D    

ha benim tavsiyem şehirden az uzakta yaz aylarında kafa dağıtıp bir iki hobi edinebileceğin (arıcılık-mini marangozluk,sebze, meyve) bir arsa daha cazip. tamamen toplumdan kopup kırsala gitmek tavsiye edebileceğim bir şey değil. şu an bile köylü insanı köylerinde evleri yazlık olarak kullanırken tamamen oraya yerşleşmek bana pek mantıklı gelmiyor açıkcası.

We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Erkek
    AslanAmca bunu yazdı

Anasını siktigimin kapitalist düzeni yüzünden tıkis tepiş yaşıyoruz mk. İlçede yaşıyorum daha uzaklara gitmem lazım 

Araliklarla bu his banada geliyor sonra koyde uzunca kalinca amk yerinde insan yok demeye basliyosun.
    Hybrid bir sistem daha hos olacak.Sehire 1 saat uzaklikta kafan atinca sehirdesin kafan insan gormek istemediginde koyde kendi yasam alanindasin.

kadinlar gibi.

''Abi ben suriyeden gelmişim Türkiye cennat, şok güsel şok''
Toplam Hit: 3317 Toplam Mesaj: 45
dunya yasami gecen giden omur