folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Şekeri Tamamen Kesince Neler Oluyor



Şekeri Tamamen Kesince Neler Oluyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo

    Öncelik ile sunu belirtiyim şekeri tamamen kesmek de yanlıştır az tüketmekte fayda var. Fazla şeker tükettiğinde ilk başta enerji versede ilerleyen saaffalarda yorgunluk yapar. Fakat bu kişiden kişiye değişen oranlardır. Diyabet hastasi ile normal bir insanin, insulin direnci olan bir olmayacağı gibi sana ne olacağını biz soyleyemeyiz.

    genellemeler senin vucuduna uymayacaktır. hergün pasta ve cikolatanın tabiri caiz ise amina koyardim ve 85 kilo idim. bir trafik kazası gecirdim bir anda 118 kg oldum ve kilo veremedim şekeri kesmeden. sonra insulin direnci başladı simdi bazi günler hiç ekmek ve şeker kullanmıyorum kimi günler bir dilim pasta ile kendimi ödüllendiriyorum. 

    şunu unutma dozajinda oldugu sürece şeker sağlığına pek zarar vermez ama doz herşeydir. azı karar coğu zarar. yokluğu ise vucutta ozellik ile beyin aktivitelerinde yavaslamaya neden olur. kafein ile desteklemek gerekir. onunda başka zararları olur vs vs. bu yuzden düzenini kendin sağla bro.


    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Schwarz
    Schwarz's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2012
    Erkek

    günde 5 dido yemezsem sinir krizi geçiriyorum.


    Ignorance is bliss.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emirhan-exp
    emirhan-exp's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ocak/2010
    Erkek

    Tamamen kesince gozun puslu gormeye basliyor.onbes sene once denedim.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Glikoz'suz hayat olmaz. Bir ara karbonhidrat metabolizması anlatayim. Şeker nedir ne değildir. 

    Not aldım, şu dursun şurada.


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    do_som bunu yazdı

    @holy :D:D:D:D san bunu şekerle bile bu derece iq yükseltip indirebiliyorsan sana uyuşturucu verip icat buldurmak lazım  

    ^^D`

    ^^`  o değil de, kutsal @Manitou'nun yüzü acaip değişmiş. Ben 2 farklı fotosunu hatırlıyorum, birinde geçmişte bir grup vardı onun solist'ine benziyordu. Geçenlerde yine burada paylaştığı, yemek masasındaki fotosunu gördüm. Bildiğin Futbol topu gibi olmuş kafa, şişmiş yani. Bir de öncekinde çil yokken , en son gördüğüm foto'da -yanılmıyorsam- bâyâ bi çil'lenme vardı. Benim duyduğum, yaş ilerledikçe çil'lerden kurtulursun. burada durum tersi. @.o ama Göbek, aynı göbek. 

    Sonuç; şekerle Beslenme yüzün anatomisini-morfolojisini bu denli değiştiriyor (mu?).

     

    RitmFarbRacourci tarafından 08/Eki/19 19:33 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Temmuz/2007
    Erkek

    Şekeri aniden bırakmadan önce; dahiliye doktoruna sıra alıp, aç karınla full tahlil yaptır hocam şeker haricinde başka şeylerde olabilir. Ben her yıl full tahlil yaptırıyorum. vücutta ne var ne yok ne sıkıntı var belli oluyor. En son 1 ay önce yaptırmıştım. 4 tüp kan + 1 bardak idrar verdim :) Yıllardır çaya şeker atmam ben hiç..

    Bir tek trigliserid yüksek çıktı doktor kırmızı eti azalt, Balık sebze meyveyi daha çok tüket dedi. yağlanma varmış biraz. trigliserid en yüksek 154 dedi benim 190 çıktı normal dedi ama yinede dikkat et dedi 250 geçince sıkıntı devamlı uyuyorsun vücut çökmeye yorgun düşmeye başlıyor. glukoz falan hepsinde var şeker zaten hocam. bisküvi falan yemeyeceksin. çaya şeker hiç atma zamanla alışırsın. ekmek sabah, börek, poğaça falan sabah kahvaltısında ye diğer günler yeme. bu tahıl ürünleri hemen mideden çıkmıyor sonra kilo yapıyor. akşam saat 19 dan sonra yemek yeme dedi doktor meyve ye dedi :)

    Şeker en düşük 74 en yüksek 104 müş doktor dedi :) benim 85 çıktı. şeker 150 geçince sıkıntılar başlıyormuş vücutta titreme, göz tansiyonu falan oluyor dedi. ileriki yaşlarda 35 yaşından sonra dikkat etmek gerekli. Birde demir eksik dedi doktor önemli değil dedi ilaç yazmıyorum sana dedi gönderdi. Birde omega 5 fındık badem falan tüketmek lazım ben arabada arada bir bulunduruyorum.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    tamamen bıraksan bile, diğer besinlerde glikoz vardır, fakat farzetki hepsini kestin, ilk olacak şekir kafan daha az çalışır, sürekli modun düşük olur, bi depresyon yada yorgunluk hali çöker vucuduna evet şeker tüm bunları dengeliyor, fakat fazlası da yağ yakımını durdurup kilo almana sebep olur, şeker=hazır enerji, benim tavsiyem tamamen kesmek yerine kaliteli şeker tüket, hazır olan hiç bir şekerli gıdayı tüketme, onun yerine meyve veya içinde az miktarda şeker bulunan bakliyatlar domates fln tüket, fakat onlarında içindeki şeker çok azdır, en doğal şeker benim bildiğim hurmada var, 1 hurmanın %60 ı şeker,  1 tane yesen günlük şeker ihtiyacını karşılar gibi.


    Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2007
    Erkek

    sigaranın tamamen aynısı bro. sigara bırakırken neler yaşanıyorsa şekerde de aynısı olur.

    dopamin reseptörlerini iyi belliyor.


    He is finding himself.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2007
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı

    Glikoz'suz hayat olmaz. Bir ara karbonhidrat metabolizması anlatayim. Şeker nedir ne değildir. 

    Not aldım, şu dursun şurada.

    direkt alınmış glikoz yarardan çok zarardır. karbonhidratı az tüketirsen karaciğerin glikojen döngüsünden sağlar glikoz ihtiyacını. böylece karaciğer yağlanması ve zehirlenme yaşamazsın. insülin direnci de yaşamazsın.


    He is finding himself.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2003
    Erkek

    karinca kararinca tuketemiyonuz mu hoca su mereti ? ilaveten gunluk 5,10 gr mesela.. meyveni falan da kastetmiyorum ha..

    rafine seker kullanmadan ye, ic iste.. yedigin ictigin seyler zaten sekere donusuyor icerde, muhim olan disaridan extra rafine seker almamak. 


    C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
Toplam Hit: 3378 Toplam Mesaj: 35
şekeri tamamen kesince neler oluyor