Şemdili De Hain Saldırı : 15 Şehit
-
aynı karakol 5. 6. kez basılıyor ve görüyorumki karakolun basılmadan önceki son hali barakayı andırıyo böle saçma sey olurmu arkadaş ya enönemli yerdeki karakol bu halde yapın sığınağı gömün karakolu dağın altına bu imkan yokmu elimizde yazık günah gencecik askerlerimize daha kaçının şehit olması gerekiyo kaç doğmamış yavru babasız kalmalı kaç annenin yüreğine bu acı düşmeli kaç baba ağlamaklı gözlerle vatan sağolsun demeli kaç eş nişanlı sözlü tabutlara sarılmalı bu o.çocukları 6 ay sonra yine basarlarsa yine sehit werirsek kimse hiç mi utanmıycak yazıklar olsun!
pkklının dirisi kalleş,ölüsü leş,silahı keleş,anası beleştir!
-
mecliste ben demistim tarzi hitap eden dtp liler
dugunlere giden dugun yapan akp liler
ses cikartmayan ofke gostermeyen chp liler
ayni tavri sergileyen mhp liler
ulkem sen nereye gidiyorsun
-
MinervaL bunu yazdı:
-----------------------------Yazıklar olsun tsk ya..
Sabit hedefi bombalayıp pkk ya büyük darbe diye ortalıkta gezdiler adamlar havan topuyla saldırmış..
O havan topu nasıl gelir oraya pkk sizin için bbg evide kendi karakolunuzdan haberiniz mi yok ?
Bu devletten bir bok olmaz...!
Ama şehitlerin ailesine allah sabır versin allah gani gani rahmet eylesin diyecek laf yok.
-----------------------------scorpus bunu yazdı:
-----------------------------
hani bbg eviydi.adamlar 200 kişiyle gelmiş nerde bu istihbarat
-----------------------------
Bence 200 kişi ile gelmediler. En fazla 10 kişiyle geldiler.Arkadaşım bu 200 kişi farkedilmez mi? Bu kadar paraların harcandığı ordu gerçekten bu 200 kişinin varlığını fark edemez mi? Daha geçen 500 kişi öldürdük diye açıklanma yapıldı. nasıl türüyo bunlar? Leşleri nerde?
Ordumuzun içine mi sızmış birileri? 3-5 puşilinin yapacağı iş değildir bu... Birşey var bunda.... İnşallah düşündüğüm gibi değildir... Bu pkk meselesinide aşmıştır arkadaşlar. Başka bişeydir bu...
-
osman pamukoğlu'nu dinleyen varmı ?
adam herseyi anlattı ? söylücek baska hccbisey yok ?
-
Kurulan yere bakın dağlarla çevrili bir yer ortasında bir boşluk ve buraya karakol kuruluyor şerefsizler dağın tepesine çıkıp ateş ediyo tabi.Hiçmi strateji bilgisi yok oraya karakol kuranların böyle bir yere kurulurmu ? Evet terörist sayısıda 200-500 arası tahmin ediliyo evet öylede 10 kişi olamaz akıl var mantık var siz 10 kişi bir karakolu basabilirmisiniz ? yada kimde var o yürek ? Osman Pamukoğlunun dediği gibi oralarda başka işler dönüyor birileri sanki bilgi sızdırıyor.Erdal Sarızeybek bile aynı şeyi söylüyor.Ayrıca teröristlerde böyle bir yürek olmadığını bunun altında başka şeylerin olduğunu açıkladı.Ben şahsen istihbarat alınıp verildiğine inanmıyorum çünkü bu kadar çok teröristin insansız uçak varken görülmemesi gerçekten saçma birşey.BBG evi denildi vs denildi daha burnumuzun dibindeki kaç kişilik terörist grubunu göremiyoruzda nasıl kamplar bizim için BBG evi oluyor anlamıyorum ? internetten haberlere bakıyorum orası bombalandı burası bombalandı deniliyor ortada insanları rahatlatacak bir sayı yok.Herkes kuşku içerisinde kimilerin yorumu ''inanmıyorum ya dağları bombalayıp geliyosunuz'' veya ''artık resimler koyun inanmıyorum'' diye sözler geçiyor.Artık TSK nın bu işe son vermesi gerekir.Yoksa provakatörlere kalıcak ortalık ve PKK nın asıl istediği olacak Türk-Kürt çatışması.Ülke bölünmeye doğru gidecek.Artık özel birimlerin bu işte uzman birimlerin buralara sevkedilmesi gerekli çünkü teröristlerin elinde en kötü silah AK-47 bunun dışında Biksi makinalı silah Kanas ve bunun dışında amerikadan gelen M-16 lar bunun dışında amerikan malı el bombaları roket atarlar ve bir sürü gece görüş dürbünü vs.Artık bunlar öyle bir silahlanmışki teknik bakımdan artık bizim komandoların teçhizatlarına yaklaşmışlar.Normal askerimizde ise hala birçok dünyada yasaklanan piyade tüfeği kullanılmakta sürekli tutukluk yapan yağmura çamura dayanıklı olmayan silah kullanmakta.Artık birşeyler yapılmalı.!
-
Aktütün Karakolu'na baskın düzenlendiği sıralarda Belek'te golf oynadığı ortaya çıkan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Babaoğlu'na bir eleştiri de Fatih Altaylı'dan geldi.
YAPILAN EN HAFİF TABİRİYLE SAYGISIZLIK
Kim ne derse desin, arkasında hangi niyet olursa olsun, Aktütün karakolunun basıldığı dakikalarda Hava Kuvvetleri Komutanı’nın golf oynadığının ortaya çıkarılması önemli bir gazeteciliktir.
Hava Kuvvetleri Komutanı baskın sırasında golf oynuyor olabilir.
Bunda bir ayıp yok.
Ama baskın sürer, şehitler verilir, operasyonlar yapılırken komutanın golf sopasını elinden bırakmaması en hafif tabiriyle “Saygısızlıktır”
PAŞA'NIN EN ÖNEMLİ PROJESİ
Geçtiğimiz yaz aylarında emekli bir komutan beni ziyaret etmek istediğini söyledi.
MGK’larda bulunmuş önemli bir isim.
Eve davet ettim.
Bir kaç saat sohbet ettik.
Hava Kuvvetleri Komutanının golf tutkusunu ilk olarak ondan öğrenmiştim.
“Hava Kuvvetleri Komutanının şu andaki en önemli projesi ne biliyor musunuz?” diye sormuştu.
Ben de saf saf “Herhalde F 35 projesidir” diye yanıtlamıtım.
“Bilemidiniz” demiş, masamdaki bilgisayardan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın internet sitesine girip göstermişti.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı, hava kuvvetlerine ait üslerde bir seferberlik başlatmıştı. Pek çok üsse golf sahaları yapılıyordu.
Şaşırmıştım. (Dün yine aynı internet sitesine girdim ama golfle ilgili bilgiler kaldırılmıştı)
Komutanın golf tutkunu olduğunu anlamıştım ama doğrusu bu kadarını beklemiyordum.
Komutan eleştiriler karşısında diyor ki, “Ne yapacaktım, Aktütün’e ben mi gitseydim”
Size Aktütün’e gidin diyen mi var paşam.
Ama en azından golfünüze ara verip, telefonun başına gidebilir, hiç değilse olayla yakından ilgileniyormuş gibi yapabilirdiniz.
En azından kibarlık olsun diye.
Nezaketen.
GOLF SAHALARINA NE KADAR HARCANIYOR?
Bu arada yeri gelmişken, mahzuru yoksa, sorayım.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı kaç üsse golf sahası yaptırıyor?
Bu sahaların yapımı için kaç lira harcanıyor, bakımı için yılda kaç lira harcanacak?
Eğer askeri sır değilse öğrenebilir miyiz! -
vatandaşlardan askerlik yapan yok sanıyor galiba.
hani golf oyna top oyna izindesin bişey dediğimiz yok ta.
yokmu senin habercin postan cep telefonun ?
savaş çıksa adamın haberi olmayacakmış ki buda zaten küçük çapta bir savaştı.
-
Avira bunu yazdı:
-----------------------------Kurulan yere bakın dağlarla çevrili bir yer ortasında bir boşluk ve buraya karakol kuruluyor şerefsizler dağın tepesine çıkıp ateş ediyo tabi.Hiçmi strateji bilgisi yok oraya karakol kuranların böyle bir yere kurulurmu ? Evet terörist sayısıda 200-500 arası tahmin ediliyo evet öylede 10 kişi olamaz akıl var mantık var siz 10 kişi bir karakolu basabilirmisiniz ? yada kimde var o yürek ? Osman Pamukoğlunun dediği gibi oralarda başka işler dönüyor birileri sanki bilgi sızdırıyor.Erdal Sarızeybek bile aynı şeyi söylüyor.Ayrıca teröristlerde böyle bir yürek olmadığını bunun altında başka şeylerin olduğunu açıkladı.Ben şahsen istihbarat alınıp verildiğine inanmıyorum çünkü bu kadar çok teröristin insansız uçak varken görülmemesi gerçekten saçma birşey.BBG evi denildi vs denildi daha burnumuzun dibindeki kaç kişilik terörist grubunu göremiyoruzda nasıl kamplar bizim için BBG evi oluyor anlamıyorum ? internetten haberlere bakıyorum orası bombalandı burası bombalandı deniliyor ortada insanları rahatlatacak bir sayı yok.Herkes kuşku içerisinde kimilerin yorumu ''inanmıyorum ya dağları bombalayıp geliyosunuz'' veya ''artık resimler koyun inanmıyorum'' diye sözler geçiyor.Artık TSK nın bu işe son vermesi gerekir.Yoksa provakatörlere kalıcak ortalık ve PKK nın asıl istediği olacak Türk-Kürt çatışması.Ülke bölünmeye doğru gidecek.Artık özel birimlerin bu işte uzman birimlerin buralara sevkedilmesi gerekli çünkü teröristlerin elinde en kötü silah AK-47 bunun dışında Biksi makinalı silah Kanas ve bunun dışında amerikadan gelen M-16 lar bunun dışında amerikan malı el bombaları roket atarlar ve bir sürü gece görüş dürbünü vs.Artık bunlar öyle bir silahlanmışki teknik bakımdan artık bizim komandoların teçhizatlarına yaklaşmışlar.Normal askerimizde ise hala birçok dünyada yasaklanan piyade tüfeği kullanılmakta sürekli tutukluk yapan yağmura çamura dayanıklı olmayan silah kullanmakta.Artık birşeyler yapılmalı.!
-----------------------------hocam yazını komple okumadım ama ynlş düşündüğün birşeyi düzeltmek istiyorum.Demişsinki dağın ortasına karakol kuruyoz.Blkide sana yanlış gelebilir ama sen hiç gidip o bölgeleri o arazi şartlarını gördünmü oralarda başka kuracak yer yok dağlar sarp kaya engebeli arazi ordaki yerleşim yerleri hep zaten o tür bölgeler e malum karakollarda oraya kuruluyo.