Sıgara Bırakma Tecrübesi Olanlar
-
samast bunu yazdı
Bende senin gibi düşünüyordum sonra beyine telkin mi derler ne onlardan göndermeye başladım hani birşeye kendini inadırısın da öle yaşarsınya onun gibi.Mesela ilk önce sigara aklına gelince üç defa kendi kendine sesli olarak ben sigara içmeyeçeğim ben sigara içmeyecegim de ve ya telefonla uğraş o an veya ne iş yapıyorsan onunla meşgul ol bölelikle akşam edeceğin garanti.Eve gidincede yatana kadar yine aynı sistem devam et sabah kalkınca düşünürsün lan dün içmedim bugünde icmeye bilirim diye yine aynı sistem devam et devamı geleceğine inanabilirsin.Ha birde burda arkadaş ortamında falan sürekli bu muhabbeti acma o zaman normalden cıkar anormale döner daha çok zorlanırsın ve mümkünse sigara icenin yanında falan DUR bi kaç gün direnç gösterir beynin sürekli zaten iki üç defa öle yapınca alışırsın zaten rahat ol hocam.Yine diyorum sen sigarayı bırakabilirsin sen sigarayı bırkabilriisn sen sigarayı bırakabilirsin...
telkin veriyorum hocam sadece inanmak insanın ruh hali modları var kendini iyi hissettiğinde dopamin tepedeyken yani içsende içmesende bu senin elinde olur içmiyicem sikerim gerek yok derdsin içmessin. ama bazı modlar var uzun yaşaşasan paran cebinde kalsa ne olacakki köpek gibi yaşıyorsun diyip içiyorusun işte bu iki ruh halindede sabitlemek lazım içmeme isteğini
-
Yazılanların hiç birini okumadan bu yorumu yazıyorum.
Belki komik gelecek ama ben bildiğin sigara bırakma polikliniğinden destek alarak bıraktım. MHRS'den randevu aldım uygun bir hastaneye giderek doktor ile görüştüm champix diye bir hap verdi. Sigara içerken o hapı da kullandım (günde 2 kere). Ben bu sayede 1 haftada paket almayı bırakabildim. 1 buçuk senedir de ağzıma sigara sürmedim. Şu anda sigara dumanına tahammülüm bile yok.
Bırakmak istiyorsan bi doktor yardımı almanda fayda var.
-
ikinciyi yaktım amk :D
-
S*kerim bırakıyorum. Bu ne pis bi kokudur ne pis bir tattir. Dayanamiyorum artik.
Yemekten oncesini de sonrasini da s*keyim.
4 yildir bazen cok bazen seyrek iciyorum.
Butun bir omur bu pislik cekilir mi monako?
Burnumu kapatiyor rahat nefes alamiyorum da.
Taktik maktik yok bam bam bam
-
10 yıldır içiyorum,bırakmayı düşünmüyorum seviyorum
-
güzel sıgara içsek keyif alıyozda
boktan tütün içiyoz bide amk hayat yaşamamamıza karsı :D
-
15 senedir iciyordum santiye sefiyim stres dedigin sey bizde had safhada birakiyorum dedim biraktim evresi boku pusuru yok icmeyeceksin.
-
ben sigarayı esigara sayesinde bıraktım ve daha sonra esigarayı bıraktım
hikayem şöyle oldu
esigara kullanmaya karar verdim ve kendi kendime dedim ki esigarayı elime aldığım an normal sigarayı tamamen hayatımdan çıkaracağım ve aynen böyle oldu esigara siparişi verdim ve kullanmaya başladığımda kesinlikle normal sigara içmedim
her ne kadar esigara likitlerinde nikotin olsada yine normal sigarayı arıyorsun (baş ağırıları boşluk hissi sinirlilik v.s) bu aşamada 2 3 ay sabretmen gerekiyor
bu süreçte esigara içerek bu tür yoksunlukların üstesinden gelebildim sadece biraz sabır gerekti ve 3 ay boyunca hiç sigara içmedim
daha sonra sırf merakımdan arkadaşımın parliament marka sigarasından 1 fırt çektim ve bu rezil ötesi birşeydi aynen soba dumanı içmiş gibi oldum..
hiç sigara içmeden 5 6 ay boyunca esigara kullandım ve zamanla likitlerdeki nikotin oranlarında azaltmaya gittim ve en son 0 nikotinli olarak bu şekilde 2 3 hafta kullandım ve artık canımın çekmediğini düşünerek esigarayı bırakmayı denedim ve sonuç başarılı oldu artık hiç birşey içmiyorum
sigara bıraktıktan sonra tekrar geri başlama tehlikeleri yaşanabiliyor
mesela cafede çaylı maylı sohbet ortamlarında sigara içen dangalak arkadaşlar büyük tehlike oluyor ama hal böyle olduğunda arkadaşların şekil olsun diye masanın üstüne koydukları paketten bi dal sigara alıp yakıyorum ama bu sigarayı içime çekmeden içiyorum
buna da böyle bir çözüm buldum :)
kısaca esigara deneyin derim ama cihazı elinize aldığınızda normal sigara hayatınızdan çıkmış olsun -
12 sene içtim yaklaşık olarak 2 aydır içmiyorum.sana kendi sürecimden bahsedeyim umarım işine yarar.önce alo 171 i arıyorsun.oturduğun yere göre en yakın poliklinikten randevunu alıyorsun.ve randevu gününü ihmal etmeyip gidiyorsun.seni bir güzel muayene ediyorlar.(kuruş para vermeyeceksin)
muayene sonuçlarına göre sana bir kutu ilaç yazıyoarlar.muhtemelen (zyban veya champix).ilaçları gidip toplum sağlığı merkezinden ücretsiz olarak alıyorsun ve kullanmaya başlıyorsun.bu arada olağan sigara içme alışkanlığına devam ediyorsun.yani nasıl içiyorsan içmeye devam et.ilaçlar etkisini 3 veya 4 gün sonra göstermeye başlıyor.zaten istesende içemiyorsun.verdikleri ilaçların tabletleri 1 aylık.yani 1 ay sonra gidip ilacım bitti deyip yeni kutu ilacını alıyorsun.ben hiç inanmadım 12 senedir içiyorum bu hap mı bana sigara bıraktıracak dedim hafife aldım.çoğu zamanda ti ye aldım ilaçları ama.ilaçlar gerçekten işe yarıyor.2 aydır ağzıma sigara sürmüyorum.içmeyi denedim mesela iğrenç bir tat alıyorum.şimdi elektronik sigaram var arada sırada zevkine içiyorum.sana tavsiyem mutlaka dediğimi dene.hiç bir şey kaybetmezsin ama çok şey kazanırsın.
-
snoktabnokta bunu yazdı
12 sene içtim yaklaşık olarak 2 aydır içmiyorum.sana kendi sürecimden bahsedeyim umarım işine yarar.önce alo 171 i arıyorsun.oturduğun yere göre en yakın poliklinikten randevunu alıyorsun.ve randevu gününü ihmal etmeyip gidiyorsun.seni bir güzel muayene ediyorlar.(kuruş para vermeyeceksin)
muayene sonuçlarına göre sana bir kutu ilaç yazıyoarlar.muhtemelen (zyban veya champix).ilaçları gidip toplum sağlığı merkezinden ücretsiz olarak alıyorsun ve kullanmaya başlıyorsun.bu arada olağan sigara içme alışkanlığına devam ediyorsun.yani nasıl içiyorsan içmeye devam et.ilaçlar etkisini 3 veya 4 gün sonra göstermeye başlıyor.zaten istesende içemiyorsun.verdikleri ilaçların tabletleri 1 aylık.yani 1 ay sonra gidip ilacım bitti deyip yeni kutu ilacını alıyorsun.ben hiç inanmadım 12 senedir içiyorum bu hap mı bana sigara bıraktıracak dedim hafife aldım.çoğu zamanda ti ye aldım ilaçları ama.ilaçlar gerçekten işe yarıyor.2 aydır ağzıma sigara sürmüyorum.içmeyi denedim mesela iğrenç bir tat alıyorum.şimdi elektronik sigaram var arada sırada zevkine içiyorum.sana tavsiyem mutlaka dediğimi dene.hiç bir şey kaybetmezsin ama çok şey kazanırsın.
cok sagol hocam bu yolu uygulıyıcam sanırım herşey bedavaymıs hemde