folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sigara İçenler Ve İçmeyenler, Mekanda Teknik Sorun Ve Cevaplarınız

Sigara İçenler Ve İçmeyenler, Mekanda Teknik Sorun Ve Cevaplarınız

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Şidmi geçen gün arkadaşlarla tartıştık.Eskişehirde papağan çiğ börek evi vardır.Oraya oturduk.Yedik çiğ böreği sonra başladılar sigara içmeye (ben kullanmıyorum).Daha sonra işte birisi geldi garsona falan söyledi rahatsızım ciğerimde sorun var sigaradan rahatsız oluyorum diye.NEyse işte duyduk falan.Bizimkiler söndürmedi.

Çıktık.Deidm ki birader neden söndürmediniz kadın hastaymış.Bana ne dedi.Ne demek dedim bana ne hem çevreyi zehirliyorsun hemde bana ne?Öyle şey olmaz dedim.Bir tartışmaya bşaladık...Adam diyor ki rahatsız olan varsa kalksın yemesin.Yada çeksin otursun.

Bende diyorum ki hem sen sigara içicen hemde onlar kalkacak olmaz öyle şey dedim.Yani düşünün tır var sizde.Basıyorsunuz şehir içinde.Işıklar var, kurallar var.Diyorsunuz ki bana ne mq.Arablar beni görünce dursun ben kırmızı ışıkta geçerim, yayalar çekilsin.

Böyle iş mi olur?Tekrar düşündüm kesinlikle böyle düşünenler olacaktır.Bu konuyu tartışmaya açalım dedim.

(İyice okuyun burayı:Tartışma dediysek kavga değil.Konuyu enine boyuna savunanlar ve savunmayanlara açayım dedim)

Büyük ihtimalle yine böyle düşünen olacak.Arkadaşta biraz kendi bildiğini okur.Malum bende biraz tartışmacıyım paso lafımı söylüyorum.Fakat mq hayatımda ilk kez böyle bir düşünceyle karşılaştım.Hem sen rahatsızlık vereceksin etrafa hemde rahatsızsa kalksın diyeceksin.NE düşünüyorsunuz

Sanıyorum ki kapalı alanda içmekte yasak ama burası Türkiye mq.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek

böylelerine

Kellim Kellim Layen  fah

yani;

Konuş  konuş boşuna

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek
    arkadaşının yaptıklarını eksiksiz yapardım

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Mekan sahibinin alacağı karardır, bence orası gıda maddesi tüketim alanı olmadığı sürece, Kanaatimce Mekan sahibi yasaklar yada serbest bırakır. Kimsenin mekanına kimse otrmak Zorunda diye bir kavram yok, Mekan adamınsa Sigara içmeyenler giremezde diyebilir. O zamanda Sigara içmeyenler girmesin bi zahmet. :)

Kişinin mekanında ne içileceğini yada içilmeyeceğini cidden büyük bir felaket sözkonusu olmadıkça Devlet dahi Düzenleme yapıyorum anlamında el atamaz. Bu Sosyal yasalara özgür düşünce ve yaşama aykırıdır. Benim Mekanımda Sigara içiliyorsa içmeyenler girmesin o kadar.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    abi öyle zihniyete sahip birini görünce hemen uzaklaşırım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek
    ben de sigara kullanıyorum. eğer içtiğim ortamda rahatsız olan varsa kesinlikle içmem. karşılıklı saygı. ayrıca rahatsız oluyosa gelmesin diye bir mantık çok saçma bence.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

shockman yok abi bilmem ne sayılı kanun falan var.Önceden 5 kişi olduğunda topluluk sayılıyordu sonra içenddn başka olduğunda da topluluk sayıldı.Sigara yasağı bende sahibine bağlı diye biliyorum ama du bakalım avukat falan varsa söyler.(:S avukat mı dedim ben varmı ki burda)

&chaoser

Peki neden hoca?Ben aynı ordamda senin bedenine herhangi bir şekilde zarar vermiyorum.Fakat sen sigara içerek beni pasif içici durumuna düşürüyorsun.Rahatsız olanın kalkması değil zarar verenin kalkması gerekir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek
    Orada sigara içmeyi serbest bırakmışsa adam ben içerim sigaramı rahatsız olmuş ya da olmamış etrafımdakiler umrumda olmaz

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

shockman yok abi bilmem ne sayılı kanun falan var.Önceden 5 kişi olduğunda topluluk sayılıyordu sonra içenddn başka olduğunda da topluluk sayıldı.Sigara yasağı bende sahibine bağlı diye biliyorum ama du bakalım avukat falan varsa söyler.(:S avukat mı dedim ben varmı ki burda)

&chaoser

Peki neden hoca?Ben aynı ordamda senin bedenine herhangi bir şekilde zarar vermiyorum.Fakat sen sigara içerek beni pasif içici durumuna düşürüyorsun.Rahatsız olanın kalkması değil zarar verenin kalkması gerekir.

-----------------------------
    Ama Hocam Mekan benim mekanım, Örneğin bulunduğun semtte içenlerin sayısı içmeyenlerden kat kat fazla ise, ben bunu uygulamak zorundayım, aksi halde içen çevreyi kaybederim. Ticari düşünüyorum ben.

Demokrasilerde Çoğunluk kararı geçerli değilmidir. ?

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

sigara ile ilgili yasalar

http://www.turkishpub.com/sigara/sigara_yasalari.asp

edit: lan kızın gözleri ne güzel öyle :D masmavi şimdi onunla takılda içme..Aşık olduğum kızda içiyor iyi mi.NEdir lan bu sigaradan çektiğim bırakın sigarayı :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Profesor
    Profesor's avatar
    Erkek
    büyüklere saygısızlık yapmak artık bi artsilik örneği oldu anasını satiyim.bu ne terbiyesizliktir aq.kadın hastaymış yaşlıymış yani hasta olmasa bile insan sırf saygısından söndürür sigarayı.kadın hem yaşlı hem hastaymış.ayıp aq.

neyse ne laannn....
Toplam Hit: 3587 Toplam Mesaj: 35