folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sizce Felsefe Gereklimi ?

Sizce Felsefe Gereklimi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek
    EnT_X bunu yazdı:
    -----------------------------

xz bunu yazdı:
    birşey varsa gereklidir. al sana felsefenin daniskası

Gerekli Değilse Günahtır !(al buda sana :))

hocalar ilkokulda hissediyorum yorumları okuyunca...
    Felsefe şuan gördüğün tüm derslerden daha gereklidir. Ama felsefe sadece sana verilen kitaptan ibaret değildir. Felsefe düşünmektir.Düşünerek ürettiğin herşeyi felsefe kapsar.
    Tüm derslerden daha gereklidirin açıklaması da şu. Matematik fizik kimya hatta biyoloji konularının çoğu varsayımlar üzerinden çıkmıştır. Bu varsayımları yapmayı sağlayan felsefedir.
    Felsefe bir bilim olmasa bile. Bilimlerin anasıdır.

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek
    Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
    EnT_X bunu yazdı:

xz bunu yazdı:

Felsefe şuan gördüğün tüm derslerden daha gereklidir. Ama felsefe sadece sana verilen kitaptan ibaret değildir. Felsefe düşünmektir.Düşünerek ürettiğin herşeyi felsefe kapsar.
    Tüm derslerden daha gereklidirin açıklaması da şu. Matematik fizik kimya hatta biyoloji konularının çoğu varsayımlar üzerinden çıkmıştır. Bu varsayımları yapmayı sağlayan felsefedir.

off ya hep aynı şey tümbilimler felsefeden doğmuşmuş.Ya sen düşünmeye felsefe dersen dünyaya gelmende felsefe olur çünkü seni getirmek içinde bişeyler düşünüldü.Bakkala gitmende felsefedir ekmek alma düşüncesiyle gidiliyo .Anlayamıyorum çogu şeyi.Konu felsefeden açılınca daldaki kuşa felsefe diyolar .Yanlış anlamayın sizi yalanlamıyorum ama gerçekten idrak edemiyorum. 

Konumu silenlere inat kürdüm
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek
    MinervaL bunu yazdı:
    Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
    EnT_X bunu yazdı:

xz bunu yazdı:

off ya hep aynı şey tümbilimler felsefeden doğmuşmuş.Ya sen düşünmeye felsefe dersen dünyaya gelmende felsefe olur çünkü seni getirmek içinde bişeyler düşünüldü.Bakkala gitmende felsefedir ekmek alma düşüncesiyle gidiliyo .Anlayamıyorum çogu şeyi.Konu felsefeden açılınca daldaki kuşa felsefe diyolar .Yanlış anlamayın sizi yalanlamıyorum ama gerçekten idrak edemiyorum. 

Usta sen felsefe için kafanda başka bir tanım yaratmışsın. o tanımın sana birşey vermediğini düşünüyorsun, sorun ondan kaynaklanıyor. Felsefenin tanımı birdir.
    Felsefe, varlık, bilgi, gerçek, adalet, güzellik, doğruluk, akıl ve dil gibi konularla ilgili genel ve temel sorunlarla ilgili yapılan çalışmalardır.
    Yani çocuk yapmayı düşünmenin bile bi yerinden bakarsan felsefeyi bulucaksın.
    ama felsefi böyle yoktan var eden birşey felan değil. bir kelime gibi düşün düşünmek gibi bir kelime...

<<
    Felsefi düşüncenin yöntemleri insana hemen her konuda akıl yürütebilmesi için gerekli temelleri sağlar. Felsefe eleştirel bir düşünüş biçimidir. Felsefi düşünce önceden kazanılmış bilgiler üzerine bir düşüncedir.
    >>
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Felsefe
    Yani senin daha etkin düşünebilmen için gerekli. Sen bu dersi almasan bile bişeyler yapabilmek için zaten felsefeyi kullanıcaksın. Ha belki adına felsefe demessin ama yaptığın şeyi tanımlarsan herkes bu felsefe diyecektir sana...

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 5209 Toplam Mesaj: 45