folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sizce Nükleer Santral Kurulmalı Mı ?

Sizce Nükleer Santral Kurulmalı Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Davos
    Davos's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar ben Sinopta yaşıyorum ve bugün Nükleer santral kurulmasın diye mitink yaptılar.Tabi kurulcak yer Sinop olduğu için... Sinop'un büyük bir kısmı kurulmasını istemiyor ama bazı kısım istiyor...
    Benim şahsi düşüncem kurulsun istiyorum nedeni ise bazı ülkelerin ayağına elektirik için yatacağımıza kendimiz üretelim diye düşünüyorum...

Sizlerin düşüncelerinide merak ettim kurulsun ya da kurulmasın diyenler nedenlerini de yazarlarsa iyi olur...
    Not:Patlarsa görürsün gibi yorumlar yazmayın neredeyse bir tek Türkiye'de yok.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek
    nükler santral iidir. gelişmeye yardımcı olur. olmaması byük hatadır. sinopa kurma erzincana istanbula kurma nere kurulacak mecbur kabul edecekler

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cihan_Dem
    Cihan_Dem's avatar
    Erkek
     Kim ne derse desin kıçıkırık ermenistan bile bundan uzun zaman once nükleer santral kurabiliyorsa bizim de kurabilmemiz gerekir, bu akp hükümetinin bugune kadar yaptigi en güzel islerden biridir nükleer santral ucuz enerjiyle birlikte sürekli bi plütonyum kaynagı olmaktadır, artık türkün uzaya çıkma zamani geldi buda ilk adım ilk askeri uyduda fırlatılacak, pakistanla denizalti yapiyoruz, yaptigimiz obus toplarinindan almak icin sıraya girdiler israile bile yıllar sonrasına teslimat sozu verebiliyoruz bazı seyler hep iyiye giderken bazilari hala hükümet devrilsin de ne olursa olsun diye ortaligi velveleye veriyor yazik
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cihan_Dem
    Cihan_Dem's avatar
    Erkek
    seadog bunu yazdı:
    -----------------------------
    nükler santral iidir. gelişmeye yardımcı olur. olmaması byük hatadır. sinopa kurma erzincana istanbula kurma nere kurulacak mecbur kabul edecekler
    Su kenarına kurma mecburiyeti var mersine kuracaklardi sinop daha uygnmus demekki
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Davos
    Davos's avatar
    Erkek
    Ama termik santral kurarlarsa o kötü işte:S gliba kömürün pisliği denize gitcekmiş... Sinop denizi ile meşhur böle bişey olursa yandık...
    İki tarafıda deniz...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elminster
    elminster's avatar
    Erkek

Nükleer enerji kullanımı beraberinde çok sorun getiriyor hocam. Neye göre çok diyeceksin. Türkiye gibi daha temiz kaynakların kullanımına elverişli bir ülkede neden nükleer santral kurulumu gibi oldukça tehlikeli bir işe kalkışılıyor anlamak zor.

Nükleer santral kurulduktan sonra çevresindeki insanlar için oldukça tehdit oluşturucak. Ayrıca yanılmıyorsam Sinop'ta kurulacak olan santral için orman ağaçlarının katli ve de bazı köylerin kaldırılması söz konusuymuş. Yok edilecek orman alanındaki hayvanların da ortadan kalkacağını unutmamak gerekir.

Ben de size şunu soruyorum o zaman, Türkiye için Güneş enerjisi, Rüzgar enerjisi ya da Jeotermal enerji gibi daha temiz enerji elde etme yöntemleri duruyorken neden nükleer satral? 

Beni düşündüren bu, neden bu kadar ısrarcılar?...

Teyzesi defterdar olan fayton ile damda dolaşır...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarantula
    Tarantula's avatar
    Erkek

Senin de dediğin gibi bir tek bizde yok iken tehlikeli olduğunu söylemek çok mantıksız. Bu tehlike tüm dünyada nedey göze alınıyor? Dışardan güç satın almamak için.

Yoksa kimsenin petrolü, termik santrali ya da kömürü ülkeye yetecek gücü temin edemez. Geç kalınmış olduğunu düşünüyorum ve o miting yapanlara Allah akıl fikir versin diyorum.

Yarın elektriği de ABD gibi kalleş bi ülkeden almaya başlarsak; İran gibi değil, beterin beterini yapar. İşgale gelir resmen. (Irak canlı örnektir) 

Olmayacak şeyler tasarlıyorum, işim bu..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cihan_Dem
    Cihan_Dem's avatar
    Erkek
    elminster bunu yazdı:

Nükleer enerji kullanımı beraberinde çok sorun getiriyor hocam. Neye göre çok diyeceksin. Türkiye gibi daha temiz kaynakların kullanımına elverişli bir ülkede neden nükleer santral kurulumu gibi oldukça tehlikeli bir işe kalkışılıyor anlamak zor.

Nükleer santral kurulduktan sonra çevresindeki insanlar için oldukça tehdit oluşturucak. Ayrıca yanılmıyorsam Sinop'ta kurulacak olan santral için orman ağaçlarının katli ve de bazı köylerin kaldırılması söz konusuymuş. Yok edilecek orman alanındaki hayvanların da ortadan kalkacağını unutmamak gerekir.

Ben de size şunu soruyorum o zaman, Türkiye için Güneş enerjisi, Rüzgar enerjisi ya da Jeotermal enerji gibi daha temiz enerji elde etme yöntemleri duruyorken neden nükleer satral? 

Rüzgar enerjisi kuş sürülerine zarar verir, güneş enerjisi gece için enerjiyi depolaman gerek nasil basarıcaksin, jeotermal heryerde yok ve çok verimli değil , bunlar küçük nedenler bide büyükleri var, nükleer teknolojinin getirecegi avantajlar, plütonyumla atom bombasından uzay gemisine kadar birçok seyin yapılabilmesi, nükleer santrali bahane ederek uranyum işleyebilmemiz, ucuz enerji, çıkan kaynar suyla evlere bedava sıcak su dagitilmasi fln
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Davos
    Davos's avatar
    Erkek
    elminster bunu yazdı:

Hocam bu konu okulda tartışıldı:)  köylerin kaldırılması söz konusuymuş bu yalan böle bişey yok çünkü akliman tarafına kurcaklar haritadaki karadeniz'in en ucu haritaya bakarsanız görürsünüz...:)
    Güneş enerjisini neden kullanmadıklarını bilmiyorum ama Rüzgar enerjisini kurcak fazla bir yer yok çünkü aşırı ses yapıyormuş... Yabancı ülkelerde farkındaysanız okyanuslarda duruyor....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek
    bkz. Çernobil..

Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Davos
    Davos's avatar
    Erkek
    Mylitta bunu yazdı:
    bkz. Çernobil..
    olacağı varsa olsun kardeş napalım ...
    Onun bunun köpeği olacağımıza patlasın...:s saten bir tek Türkiye'ye kurulurken patlar diye korkuyorlar...
Toplam Hit: 8188 Toplam Mesaj: 66