folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sizce Nükleer Santral Kurulmalı Mı ?

Sizce Nükleer Santral Kurulmalı Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostok
    Lostok's avatar
    Erkek

nükleer kurulmalı Sinop iyi bi tercih bence çünkü en kuzeyde ve kuzeyinde yaşayan insanyok (patlama ihtimaline karşı)

Türkiyede bakım ve onarımını kim yapacak bu işin ? atıklar nereye yollancak?

yabancıı şirketler biz yaparız deyip kendi atıklarınıda buraya getirmesin?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek
    Kurulmalı.Gelişmede önemli bir adım dısarıya olan bağımlılığımızı azaltıcaktır.

Ben bu insanları anlamıyorum.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cihan_Dem
    Cihan_Dem's avatar
    Erkek

Çook pahalı falan değil neden pahalı olsun ki ? Uranyum çıkaramıyoruz neden adamlar ne yapacaksın uranyumu diyor onlara verecek cevabımız olacak, topragın anasını ağlattıgı yok dışarı radyasyon vermiyorki.

Avrupanın en büyük tarım gücü fransa dır fransa elektriginin %80 ini nükleer teknolojiyle sağlamaktadır iskembeden sallamayın.

G.Kore halen 20 Nükleer santrale sahip olup 1 adedi de inşa, 7 adedi de proje safhasındadır. G.Kore ve Japonya dünyada kendi olanakları ile nükleer santrali yapabilen iki uzak doğu ülkesidir. 2006 Ocak itibari ile İnşası devam eden 21 adet nükleer santralden sadece İKİ adedi Avrupa’dadır. Romanya ve Finlandiya. Diğerleri ise 8’i Hindistan, 4’ü Rusya, 2’si Çin, 2’si Tayvan, birer adetler ile G.Kore, Pakistan, İran ve Japonya'dır.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek
    Lostok bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam olaydaki bir teoride o zaten. Amerikalıların şartnamesinde denetim için bile türk mühendis çalıştırılamayağı var(derste prof solemişti) ya o temele ne bok bulsalar gömecekler 

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek
    Cihan_Dem bunu yazdı:

Hocam çook pahalı değildiye ahkam keserken lutfen şu yazıyı bir oku, ben buraya kopyalamayayım

http://www.cevizkabugu.com.tr/gundem.asp?procid=95 Bu yazıdaki adam Türkiyede alanında sayılı profesörlerdendir bak bakalım yooo çok pahalı değil çerez parası diye artizlik yaptıgın miktar neymiş.

Devasal alanları kursunla kaplayıp gömüyorlar, ne demk topraga zararlı değil. Fransa en son ne zaan nukleer santral kurulmus, hala kuruyolar mı bi arastır istersen. Sen işkembeden sallama

Bak sen yazmıssın 2 tane avrupada diye ki ben buna da inanmıyorum kaynagın yok ama, adamlar yapmıyo. Hep bizim gibi 3. dunya ülkelerine kakalıyorlar ellerindeki reaktorleri. ee baska sallayacagın var mı??? 

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desiqner
    Desiqner's avatar
    Erkek

Biz Samsun Alaçamlılar Olarak  Nükleer Santral'e karşıyız.Alaçam'da geçen yaz bunun için stand fln yapılmıştı.İmza toplanmıştı.Ben tamamen karşı çıkanların yanındayım.Kötü bir olay sadece Sinop'u etkilemez.Sinopla yanyana olan tüm sahil şeridini etkiler.Denize 1 km bizim ilçemiz... Yetkililerin başka yerlere yönelmesini talep edelim.Doğudaki Karakolların Oraya koyalım.Bir patlama oLursa ne kadar Pkk'lı varsa hepsi geberir :D

Anladım işi, sanat Allah'ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik-çomakmış...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cihan_Dem
    Cihan_Dem's avatar
    Erkek
    gkhn759 bunu yazdı:
    Cihan_Dem bunu yazdı:

Hocam çook pahalı değildiye ahkam keserken lutfen şu yazıyı bir oku, ben buraya kopyalamayayım

http://www.cevizkabugu.com.tr/gundem.asp?procid=95 Bu yazıdaki adam Türkiyede alanında sayılı profesörlerdendir bak bakalım yooo çok pahalı değil çerez parası diye artizlik yaptıgın miktar neymiş.

Devasal alanları kursunla kaplayıp gömüyorlar, ne demk topraga zararlı değil. Fransa en son ne zaan nukleer santral kurulmus, hala kuruyolar mı bi arastır istersen. Sen işkembeden sallama

Bak sen yazmıssın 2 tane avrupada diye ki ben buna da inanmıyorum kaynagın yok ama, adamlar yapmıyo. Hep bizim gibi 3. dunya ülkelerine kakalıyorlar ellerindeki reaktorleri. ee baska sallayacagın var mı??? 

Çook pahalı olsa bütün doğu bloğu nükleer santral yapmak için yarışmaz, daha ucuzu olsa avrupa enerjisinin %32 sini nükleerden karsılamaz ya da abd ha neden artık yeni santral yapılmıyor bunun en büyük nedeni ağır sanayinin doğuya kayması ve enerji talebinin batıda dusmesi son gunlerde hidrojen reaktoru yapıp tum avrupanin enerji ihtiyacının karsılanmasi konusulurken kimse cıkıp uranyum yakıtlı reaktor kurmaz, devasal alan nedir ya ? tum avrupanın yıllık atıgı bi kamyon kasasından fazla değildir, fransanın en son ne zaman kurdugu onemli değil enerjisinin %80 ini nükleer yakıtlardan sağlayan bi ulke dünyanın Abd den sonra ikinci büyük tarım gücüyse bu reaktorlerin hemde tamamı bize yapılacak reaktorden daha eski olmalarina ragmen hicbir zarar vermedigini gosterir. Kaynak var finlandiya yapıyor, dünyada 435 santral var daha ne ?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    hocam işini iyi yapan insanlar yaparsa bişi olmazda obakımdan çernobil çalışanlarından beteriz kimse kusra bakmasın burası türkiye adamlar tutup nükleer enerjiyle mangal yapmaya bile kalkar

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Lostok bunu yazdı:

nükleer kurulmalı Sinop iyi bi tercih bence çünkü en kuzeyde ve kuzeyinde yaşayan insanyok (patlama ihtimaline karşı)

Türkiyede bakım ve onarımını kim yapacak bu işin ? atıklar nereye yollancak?

yabancıı şirketler biz yaparız deyip kendi atıklarınıda buraya getirmesin?

o bir patlasın görürsün insan varmı yokmu

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GebesH
    GebesH's avatar
    Erkek

eh tabi patlar diye korkucaz arkadaşım bizim bakanlarımızdan yola çıkmamız lazım

hava alanı pistinde deve kestiren bakandan ne beklersin?

Nükleer santralimiz olursa enerji bakanımız ne halt eder kim bilir?

gelelim işin diğer kısmına...

hantal bürokrasi ve eksik kontrol mekanizmamız yüzünden böylesi ciddi işleri kaldıramayız biz...

Keep Going !
Toplam Hit: 7532 Toplam Mesaj: 66