folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sizce Nükleer Santral Kurulmalı Mı ?

Sizce Nükleer Santral Kurulmalı Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyberfalcon
    cyberfalcon's avatar
    Erkek

Her sistemin iyi ve kötü yanları vardır.

Rüzgar enerjisi kararsız olduğundan rüzgar enerjisini kullanan ülkeler toplam enerjideki payının %15 ini geçmemesine dikkat ederler. Güneş enerjisi de şu anda çok pahalıdır. Termik santraller ise çevreye çok zarar vermektedir. Özellikle karbondioksit emisyonu sebebiyle küresel ısınmanın en büyük etkenlerinden birisidir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Sinop'a kurulmasın. Benim kendi memleketim... Her yaz giderim havası , ormanı , toprağı tam bir turistik yerdir. Ufaktır herkes birbirini tanır. Normal nüfüsü 100 bin civarıdır ama yazın bi bakarsınız 250 bin'i geçer.. Eğer illa birşeyler yapmak istiyorlarsa o Sinop olmamalıdır. Turistik açıdan eğer geliştirirlirse harika bir yer olur. Özellikle sahili çok güzel...Biraz yatırım yapılsa harika bir yer olur. Böyle bi yere de nükleer santral yapılmaması gerek.
    Arka sayfalarda okumudum nick'ini tam hatırlamıyorum ama biri yazmış "türkiye'nin en kuzey şehri , orada can kaybı falan da fazla olmaz diye.." acaba kendi memleketine böyle birşey yapılsa nasıl hisseder arkada$. merak ediyorum.

[22817//kaanabak]
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Davos
    Davos's avatar
    Erkek
    Nurky bunu yazdı:
    -----------------------------
    Sinop'a kurulmasın. Benim kendi memleketim... Her yaz giderim havası , ormanı , toprağı tam bir turistik yerdir. Ufaktır herkes birbirini tanır. Normal nüfüsü 100 bin civarıdır ama yazın bi bakarsınız 250 bin'i geçer.. Eğer illa birşeyler yapmak istiyorlarsa o Sinop olmamalıdır. Turistik açıdan eğer geliştirirlirse harika bir yer olur. Özellikle sahili çok güzel...Biraz yatırım yapılsa harika bir yer olur. Böyle bi yere de nükleer santral yapılmaması gerek.
    Arka sayfalarda okumudum nick'ini tam hatırlamıyorum ama biri yazmış "türkiye'nin en kuzey şehri , orada can kaybı falan da fazla olmaz diye.." acaba kendi memleketine böyle birşey yapılsa nasıl hisseder arkada$. merak ediyorum.

-----------------------------
    Oha be abi 100 bin naptın:) 30 bin filan
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

Kurun kurun..  ki Karadeniz bu sefer gerçekten karadeniz olsun.

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek
    plütonyum - 239    şakaya gelecek bir izotop değildir.  araştırmalara göre atmosferde hala   kulanılmadan, kendi kendine buharlaşmış 5 ton  kadar  plütonyum vardır. Bu meretin 1 mikrogramı bile deri üzerindeki bir yaraya bulaştığında kanser yapıyor. Solunum yoluyla bulaştığında karaciğere kadar etki ediyor. kemiklere yapışıyor. Buraya dünya üzerinde 1 tane nükleer santral yazın ki  hiçbir sorun çıkarmadan sızıntı yapmadan çalışmış olsun. İnsan hayatını daha fazla enerji üreteceğiz diye kandırıp riske etmeye değmez.  İnsanı bir kenara koy doğa bunun inkitamını çok feci alır zamanı geldiğinde.

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
Toplam Hit: 7527 Toplam Mesaj: 66