folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Sokaktan Kedi Sahiplendim Ama Benden Önce De Sahibi Varmış. Geri İsteyebilir Mi?

Sokaktan Kedi Sahiplendim Ama Benden Önce De Sahibi Varmış. Geri İsteyebilir Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    mugen bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı

Bir ihtimal, hayvana deri altı mikroçip takılmış olabilir. http://www.vetkimlik.com/sss.aspx Veterinerlerde okuyucusu olması lazım. Eğer varsa ve numarası okunabiliyorsa kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz.

Sanırım mürit çipten sahibini öğrenmenin değil varsa çipi yok etmenin arayışında :D bu çip nasıl yok edilir?

elemanın teki radio frequency interference / mikrodalga ile yok edilebiliceğini ama köpeğe -kesin- zarar vereceğini söylüyor :D

Cerrahi operasyonla alınabiliyormuş. Fakat hem cerrahi operasyon hem de bağ dokusuyla birleşmiş bir şeyi alma. Sanırım hayvanın canını çok acıtır.

Olaylara karışmayın!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    griffin bunu yazdı

Senin gibi terminator bir beyefendiyi kedi kesmez bence kaplan sahiplen bitane

Aslında beni tanısan anlarsın çok sakinimdir. Öööyle sakin biriyimdir. Yani en azından kızdırılmadığım sürece sakinimdir. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

Hocam ne işle meşguldun ?

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Erkek

ayılık yapma, üç kuruş verdin diye milletin kedisine çökmeye kalkma. yok tüfekle beklermiş de yok bilmem ne de....

ben de nadiren de olsa dışarı bırakıyorum ya da bazen bir boşlukta zorla kaçıyorlar.. Kendi kendine triplere girmişsin, milletin üç beş yıllık kedisi olduğunu düşün.

mesela ben kendi kedilerime her ay kaç yüz lira masraf yapıyorum, en iyi mamalardan, ödül mamalarından, pire damlalarından vs alıyorum, hayvanı eve alarak iyi etmişsin ama kendi kendine triplere girme...

başkasının çocuğunu da alıkoyabiliyor musun?? sahibi çıkarsa vermek zorundasın, baktın suistimal var elinden bırakma tabi..

biraz empati yeteneğin varsa olması gerekeni yaparsın zaten.

Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Erkek

Sahibi çıkarsa ver hacu aynen.. İnsanlar çoçuğunu dışarıya - bahçeye oynamaya bırakamazmı.. Evcil hayvan beslemek illaki eve kapatmakla olmuyor.
    İyilik yap denize at!.  Tank - tüfek top karıştırma.. Benim evcil hayvanlarımdan birisi başkasının eline geçse senin gibi tehditkar yaklaşsa..

Yapacaklarımı hayal bile edemezsin .. Abi kedini veriyim - üstünede şu kadar para veriyim dersin ama iş işten geçmiş olur.  Konu gizlenirse bir ara özet geçerim. 
    Ayrıca kedilere zorla tasma takıp alıştırmaya çalışma, kabul etmiyorsa hayvan öldürürsün. Kafayı yer!.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

zamanında sokak kedilerinin fotoğraflarını çekip sahibinden.com a satış ilanı açıyordum :D hiç de isteyen olmadı valla :D zannetmiyorum ki eski sahibi uğraşsın bu kedi için. 

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Noyan bunu yazdı

ayılık yapma, üç kuruş verdin diye milletin kedisine çökmeye kalkma. yok tüfekle beklermiş de yok bilmem ne de....

ben de nadiren de olsa dışarı bırakıyorum ya da bazen bir boşlukta zorla kaçıyorlar.. Kendi kendine triplere girmişsin, milletin üç beş yıllık kedisi olduğunu düşün.

mesela ben kendi kedilerime her ay kaç yüz lira masraf yapıyorum, en iyi mamalardan, ödül mamalarından, pire damlalarından vs alıyorum, hayvanı eve alarak iyi etmişsin ama kendi kendine triplere girme...

başkasının çocuğunu da alıkoyabiliyor musun?? sahibi çıkarsa vermek zorundasın, baktın suistimal var elinden bırakma tabi..

biraz empati yeteneğin varsa olması gerekeni yaparsın zaten.

Masrafının peşinde olsam bu işe hiç girmezdim. Apartmanda 9 daire var ben ve alt katta biri ilgilendi hayvanla. Para derdim olsa diğer 7 daire sahibi gibi yapar kedinin durumunu iplemezdim. 

Sorun şu ki eğer kedi kaçtı ise sonra tekrar kendi evine giderdi. Bu ilk bulduğu binaya girdi. Yani kedi kaçtıysada kaçtığı evde iyi bakılmıyordu ki arkasına bakmadan kaçmış.

Kendi kendime trip meselesinr gelince.. Hangimizin evine başkası istemediğimiz halde girmeye kalksa tepki göstermeyiz ki? Gitsin mahkemeye polis savcı girecekse girer onlardan başkası ben istemediğim sürece ne evime girebilir ne de evimdeki kediyi alabilir. 

Özetle sen beni baya bir yanlış anlamışsın. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    McM bunu yazdı

Sahibi çıkarsa ver hacu aynen.. İnsanlar çoçuğunu dışarıya - bahçeye oynamaya bırakamazmı.. Evcil hayvan beslemek illaki eve kapatmakla olmuyor.
    İyilik yap denize at!.  Tank - tüfek top karıştırma.. Benim evcil hayvanlarımdan birisi başkasının eline geçse senin gibi tehditkar yaklaşsa..

Yapacaklarımı hayal bile edemezsin .. Abi kedini veriyim - üstünede şu kadar para veriyim dersin ama iş işten geçmiş olur.  Konu gizlenirse bir ara özet geçerim. 
    Ayrıca kedilere zorla tasma takıp alıştırmaya çalışma, kabul etmiyorsa hayvan öldürürsün. Kafayı yer!.

Tasma dan ölen kedi oluyormu? Biraz araştırdım veteriner de dahil enfazla 3-5 gün çıkarmaya çalışır sonra alışır diye yazıyordu. Kimse ölür demedi. Eminmisin? Kedi tasmayı istemesse ve ben de ısrar edersenim kedi ölürmü. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FireFistAce
    FireFistAce's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

cer adamın kedisini hocam ayıptır günahtır yazıktır. üzülmüştür çok aramıştır

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek

ulan aklıma bu geldi direkt:D

imza
Toplam Hit: 8265 Toplam Mesaj: 74
kedi. hukuk