folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Sokaktan Kedi Sahiplendim Ama Benden Önce De Sahibi Varmış. Geri İsteyebilir Mi?

Sokaktan Kedi Sahiplendim Ama Benden Önce De Sahibi Varmış. Geri İsteyebilir Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

soruyu şöyle soruyorum:

sokakta kedini kaybettin ama biri sahiplendi onu geri isteme hakkına sahipmisin?

Sorunun cevabı bence eğer herşeyi olması gerektiği gibi yaparsan evet geri alabilmelisin. Ee o zaman sen niye vermem diyorsun dersen;

Öncelikle her kedinin tasması olmalı. Bu hayvanda yok. Tasmayı boşuna icat etmemişler. Tasması yoksa ben nereden bileceğim sahipli olduğunu? Hayvan bakmak duygusal bir iştir. Ben ona bakacağım beraber oynayacağız sonrada biri  çıkıp ver kedimi diyecek. Yok öyle şey.  O tasma olacak. 

Asıl gözden kaçan nokta ben hukuksal boyutunu merak ettiğim için bu başlığı açtım. Hakim savcı kediyi ver dedikten sonra mecbur veririm ama hakim de savcıda insan görmeyecekmi beni. Önceki sahibine nerde ulan bunun tasması. İnsanlar petshoplardan değilde sokaktan sahiplenme yapsın diye uğraşıyorken bu adam tamda doğrusunu yapmış sen niye doğruyu yapmadın da diyebilir.

Özetle herkes gerekeni yapmalı. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Erkek

ne tasması be!! hayvan ev içinde atlasa bir yere boynundan takılsa???

iple oynatırken bile bazen boğazına dolanıyor birebir şahidim, takılmışsın tasma da tasma tasmasının amk..

ben tırnağını bile kesmem kedilerimin, üstüm başım delindiği oluyor, oynarken kolumun çizildiği oluyor ama sırf dışarı arada bir bırakabilmek için kesmiyorum o tırnakları..

o tırnağı kesersem bir köpek saldırsa, bir kedi saldırsa kendini savunamaz.... 

Noyan tarafından 04/Eyl/15 14:00 tarihinde düzenlenmiştir

Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opsiyonel_Bilgiler
    Opsiyonel_Bilgiler's avatar
    Erkek
    sandman02 bunu yazdı
    Opsiyonel_Bilgiler bunu yazdı

sen yedir onu sen. tombalak olsun ele gelsin.

ele gelsin diyo ya mk :D mürid sikecen heralde kediyi :)

amk yaaa dsafhgsgkfjkdf ne alakası var lan :D

tombul kedi daha güzel sevilir

imza mı gelmiş?
Toplam Hit: 8275 Toplam Mesaj: 74
kedi. hukuk