folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Sokaktan Kedi Sahiplendim Ama Benden Önce De Sahibi Varmış. Geri İsteyebilir Mi?

Sokaktan Kedi Sahiplendim Ama Benden Önce De Sahibi Varmış. Geri İsteyebilir Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Kediden nefret eden insan çok. Ürken de çok. Anlamam bu insanları. Mama ve su verdikten sonra birde kum sağlarsanız size hiiiç karışmaz. Cırtlak sesli durmadan miyavlayanını sevmem bende. Sessiz sakin  bir kedim vardı. Junior. 8 ay birlikteydik. Çok beyfendiydi. Mama ve su istediğinde gelirdi ayağımın dibine ve bir kere ince sesiyle miyavlardı. 2. miyavlamayı duymadım bugüne kadar. Vermessem, atlarsam ses etmez beklerdi öyle. Arada sırada kendi temizliğini bitirir ve benim temizliğime geçerdi. Elimi yalayarak temizlerdi. En büyük hobisi ise kafasını sakalımın altına sokup, mırıldayarak uyumaktı. Sonrasında iyi bir aileye vermek zorunda kaldım. Şuan gayet mutlu. 

Kedi karekterli canlıdır. Sen ona nasıl davranırsan o da sana öyle davranır. Vurmaz, kızmazsan o da sana vurmaz kızmaz üzmez. Bunu bana Junior öğretmişti. Ve evet cidden iletişim kurabiliyorduk. Konuşmalarımı çoğu zaman anladığını hissediyordum. "Kalk hadi üzerimden Junior" derdim kalkardı. "Susadın mı ?" derdim, susamışsa ince bi miiv yapardı. 

Sonuç olarak, kediler korktuğunuz gibi canlılar değil. Size verebilecekleri olan canlılar. Onları sevmek zorunda değilsiniz. Saygı duyarım. Ama şunu hatırlayın, atalarımızın evlerinde olan canlılardı bunlar. Hepsi bize atalarımızdan miras. Şehirde evlerimizde tutmuyoruz onları artık. Bari bir su kabınız olsun apartmanınızın girişinde. Malum sıcak. Yazık canlılara. Sevmeyi deneyin en azından. Karlı çıkacak olan siz olursunuz. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eengineer
    eengineer's avatar
    Erkek

Fotoğraf at da bakalım hocam

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek
    eengineer bunu yazdı

Junior

Görüldüğü üzere sıcağı biraz severdi. D:

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    PathfindeR00 bunu yazdı
    eengineer bunu yazdı

Junior

Bu bildiğin petekle kaynaşmış. 😀

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek
    Olgunisik bunu yazdı
    PathfindeR00 bunu yazdı
    eengineer bunu yazdı

Junior

Seninki kışa farklı mı olacak sanıyorsun ? :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeTr
    DeTr's avatar
    Erkek
    Olgunisik bunu yazdı

Geçen pazar günü apartmanda kedi cırlamaları ile uyandık. Kedinin biri evlere girmeye çalışıyordu. Gözünde ve yüzünde kan vardı çokta korkmuştu. Muhtemelen diğer kedilerden dayak yemişti. Ben kediyi sahiplendim. Önce veterinere götürdüm. Gözüne yüzene baktırdım. Kedi dişi ve kısırlaştırılmış. Demekki benden önce sahibi varmış kanısına böyle vardım. Önce 140TL, sonra 80 TL, yarında 60TL masraf edeceğim. Sağlığına, yemesine aşılarına dikkat ediyorum.

Kedinin üzerinde tasma yok. İnternetteki kayıp kedi ilanlarına da baktım göremedim. Kedinin önceki sahibi kediyi isterse hukuksal durum nedir? Hukuksal diyorum zira bu saatten sonra ancak mahkeme kararı ile kediyi benden alır. Sözle uyarıyla vermem kediyi. Evime de gelirse dolu bir tüfekle gelmesi lazım zira tüfekle bekliyor olacağım. İsterse belediyeden zabıta ile gelsinler  vermem zira zabıtanın rızam olmadan evime girme yetkisi yok. Israr ederlerse haneye tecavüz olur devamında bkz. tüfeğim. Kediyi veterinerde tartırdım 3100gr geldi zabıtadan daha fazlası kan çıkarırım. Eşiği geçmeleri yeterli.

Çok tatlı. Beraber uyuyoruz. Acayip te meraklı. AccessPoint kurulumu dahil evde ne yapsam yandan hemen kafayı uzatıp bakıyor. Kendini sevdiriyor. Kısaca ben bu kediye alıştım veresim de yok. Önceki sahibi isterse hukiki durum nedir?

Hocam selam hukuksal falan boyutunu bilmem paylaştığım resimdeki karne kimde varsa  sahibi odur kedi veya köpeğin :) 

bende  köpek var çipli ensesinde çipi var karnesi haricinde tüfek falan  bi yerine kaçar benden söylemesi hocam tasma çıkartıla biliyor ama çip deri altında 

bu arada helal olsun hocam millet köpek kedi  bakıyor veteriner yolu bilmiyolar işallah kedinin bir sahibi yoktur kedi kendine güzel bir yuva bulmuş çünkü ;)

http://hizliresim.com/aDdX42

http://hizliresim.com/Ylq41k

Kelimeler Kanatır !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    PathfindeR00 bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı
    PathfindeR00 bunu yazdı
    eengineer bunu yazdı

Junior

Seninki kışa farklı mı olacak sanıyorsun ? :D

Ev merkezi sitem kaloriferli. Bütün petekler ona feda olsun. Kalorifer yanmassada sorun değil elektrikli petek alır keyfini yaptırırım. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    DeTr bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı

Geçen pazar günü apartmanda kedi cırlamaları ile uyandık. Kedinin biri evlere girmeye çalışıyordu. Gözünde ve yüzünde kan vardı çokta korkmuştu. Muhtemelen diğer kedilerden dayak yemişti. Ben kediyi sahiplendim. Önce veterinere götürdüm. Gözüne yüzene baktırdım. Kedi dişi ve kısırlaştırılmış. Demekki benden önce sahibi varmış kanısına böyle vardım. Önce 140TL, sonra 80 TL, yarında 60TL masraf edeceğim. Sağlığına, yemesine aşılarına dikkat ediyorum.

Kedinin üzerinde tasma yok. İnternetteki kayıp kedi ilanlarına da baktım göremedim. Kedinin önceki sahibi kediyi isterse hukuksal durum nedir? Hukuksal diyorum zira bu saatten sonra ancak mahkeme kararı ile kediyi benden alır. Sözle uyarıyla vermem kediyi. Evime de gelirse dolu bir tüfekle gelmesi lazım zira tüfekle bekliyor olacağım. İsterse belediyeden zabıta ile gelsinler  vermem zira zabıtanın rızam olmadan evime girme yetkisi yok. Israr ederlerse haneye tecavüz olur devamında bkz. tüfeğim. Kediyi veterinerde tartırdım 3100gr geldi zabıtadan daha fazlası kan çıkarırım. Eşiği geçmeleri yeterli.

Çok tatlı. Beraber uyuyoruz. Acayip te meraklı. AccessPoint kurulumu dahil evde ne yapsam yandan hemen kafayı uzatıp bakıyor. Kendini sevdiriyor. Kısaca ben bu kediye alıştım veresim de yok. Önceki sahibi isterse hukiki durum nedir?

Hocam selam hukuksal falan boyutunu bilmem paylaştığım resimdeki karne kimde varsa  sahibi odur kedi veya köpeğin :) 

bende  köpek var çipli ensesinde çipi var karnesi haricinde tüfek falan  bi yerine kaçar benden söylemesi hocam tasma çıkartıla biliyor ama çip deri altında 

bu arada helal olsun hocam millet köpek kedi  bakıyor veteriner yolu bilmiyolar işallah kedinin bir sahibi yoktur kedi kendine güzel bir yuva bulmuş çünkü ;)

http://hizliresim.com/aDdX42

http://hizliresim.com/Ylq41k

http://i.hizliresim.com/kgE7qD.jpg r esimdeki karneyi ben çıkarttım. Karnesi olsun neyi ne zaman yaptırdığımı bileyim sürelerini kaçırmayayım istedim.

Kedilerde ne çok aşı varmış. Aşıla aşıla bitmiyor. Kuduz aşısıda yaptıracağım ama karma aşıdan sonra birkaç gün beklemek lazımmış. Onu bekliyorum. Nasipse bu hafta içinde kuduz aşısıda olacak. Ondan sonrada nasipse çip taktıracağım. Herkez çipi övüyor, yaptırmak lazım diye düşünüyorum. Kedide şu anda çip varmı bilmiyorum, yoktur herhalde. Olsaydı veteriner bulurdu. Özellikle ilk muayenesini detaylı yaptı. Benim kol çatlamıştı doktor bu kadar detaylı bakmamıştı. Kediyi kıskandım. Öyle detaylı baktı. Aletler felan kullandı. Varsa çıkardı.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

soruyu şöyle soruyorum:

sokakta kedini kaybettin ama biri sahiplendi onu geri isteme hakkına sahipmisin?

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

Evime giren adamı silahla vurup hiç bir ceza almadan devam edebiliyor muyum? Emin misin hocam?

Toplam Hit: 8269 Toplam Mesaj: 74
kedi. hukuk