Somalide Ki Kıtlık!
-
çok faydalı bir şey yaptın hocam Allah razı olsun lakin yerinde olsam kimse yokmuyu kaldırırım şahibeler karışmış kurumlara gönderilmemesi lazım Fetullah gülenin bir kuruluşuna yardım etmek akıl işi değil
-
Hocam kimse yokmuyu kaldırmam doğru olmaz. 3-4 ayrı Yardım derneği var hadi kişiselden ziyade, diyanetin bu tür "doğru yere gitmez" cümlelerinin dışında kalması gerektiğine inanıyorum. ki diğerlerininde bence kalkıp bu tür şeylerden menfaat sağlayacaklarını sanmıyorum. Bilmiyorum ben düşünsemde vicdanım düşünmüyor bu yüzden sadece yardımları Allah rızası için yapıp gerisini kurcalamamak gerek. Nasıl ki, 10 elmadan biri bozuksa ve buda geri kalan 9 elmayı çürük gösteremeyecekse yapılan yanlışların bütün o hizmete sarılanları kötüleyecek diye düşünmek "Belki" yanlış olabilir.
-
ev arkadaşımın önerisi afrikadaki insanların hepsini öldürelim
dünyada aç-fakir kimse kalmasın :| -
wert bunu yazdı:
-----------------------------
ev arkadaşımın önerisi afrikadaki insanların hepsini öldürelim
dünyada aç-fakir kimse kalmasın :|
-----------------------------
aç fakir bi afrikada yokki haci :F afrikalıları öldürselerde bu sefer orada toprakları paylaşamayan açlar piyasaya çıkacak :F açlar tükenmiyor a.k -
Otistiq bunu yazdı:
-----------------------------
hocam çok şükür ülkemizde açlıktan ölen insan yok ki onlarda yardım etmeliyiz tabiki, ama bunuda görmezden gelmek olmaz diye düşünüyrm
-----------------------------emin misin hocam?
edit1:
5tl den bana giren çıkan bişey olmaz.. 5i geçtim 50tl de yollasak ne batar ne çıkarız.. he ordaki insanlar için 50 tl lik gıda çok ama çok şey ifade ediyordur o ayrı..
ama şu açıdanda bakmak lazım, bu ülkeler bildiğimiz ülkeler gibii yönetilip krize girip bu hale gelmiş ülkeler felan değiller. Öyle ülkelere örnek için bakınz Arjantin. 2001 krizinde türkiyeyle beraber sallandılar , hatta yağma olayları bile başlamıştı ülke genelinde, ama bakınız ki şu dakka ekonomik durumları şu an türkiye nin hiç bitmeyen şekilde "iyiye doğru giden" ekonomisinden iyi durumdadır.. Neyse, gelelim bu somali vb ülkelere.. bunlar öle 2001 kriziymiş 2008 kriziymiş gibi krizlere bi' anda batıp yoksullaşmış ülkeler değiller, afrika yıllardır birileri tarafından bu hale getiriliyor, gelişmesine izin verilmiyor, yer altı-yer üstü neyi varsa artık insanlardan daha kımetli görülüyor ki, taş üstüne taş koyulmasına izin veirlmiyor.
Hangi ırkı hangi millet olursa olsun, insanı geçtim maymun sürüsü koysan, düz ovaya bıraksan kendi hallerinde, yavaş yavaş bi sistem kurup kendilerine göre yaşamaya başlarlar.. Bu insanlar niye öyle değil peki? Çünkü bu insanların "insan" gibi yaşamaları istenmiyor.. Sistemli bi yaşama geçmeleri, yaşamaları istenmiyor.
Dünya üzerinde ne kadar önemli planları olduğu bi türlü anlayamadığım insanlar/güçler o topraklarda istedikleri boruyu öttürmek için, yıllardır o afrika'da milyon tane insanın açlıktan aidsten ondan bundan şundan cayır cayır ölmelerini sallamıyorlarda, taş üstüne taş konulmasına izin vermiyorlarda, senin benim yollayacağımız , toplama vurunca da gayet yüksek bi mebla tutacak olan paranın oraya ulaşmasına mı izin vericekler? buna gerçekten inanıyor musunuz?
açlık kıtlık olayının çözülmesini isteseler her ülke 1milyon dolar verse, sizce orada açlık kalır mı? Peki Milli futbol takımlarının katıldığı turnuvulara bile oteliydi osuydu busuydu milyon harcayan ülkeler tüm dünyada gerçekleşecek olan bi kampanyayla 1er milyon dolar ayıramaz mı? Tayyip bile özel günlerde işadamlarıyla yok mu arttıran usulü pazarlıkla sosyal projelere 100lerce milyar yardım sözü alabiliyorken, türkiye devlet olarak 10 milyon tl, fransa devlet olarak 10 milyon euro, xxx ülkesi 10milyon dolar vs ayıramıyor mu şimdi? yapayın etmeyin..
mevzu müslümanlık, mevzu 5 tl, mevzu bencillik felan değil.. 5 değil 55 tl de versen o paranın oraya gitmeyeceği aşikar.. ben vereyimde giderse gider durumu bile yok.
bile bile lades e gerek yok.. mevzu yardım etmekse, yolda fakirlikten açlıktan incecik kalmş bi çocuğu alın götürün yemek yedirin bi dönercide. alın size yardım.
(dilencinin açlığıyla afrikadakinin açlığı bir mi kıyaslamasına hiç girmeyin, biri milyon dolar gönderseniz oparadan yararlanamayacak biri, diğeri anında gözünüzün önünde yardım edebileceğiniz biri.)edit2:
"ama bunuda görmezden gelmek olmaz diye düşünüyrm" kısmı için yazıyorum bunuda. tabiki görmezdne gelinemez böyle bir şey.. atatürk'ün bile yurtdışındaki olaylarla ilgili bir sözü var dünyadaki olaylara kayıtsız kalamayız misalinden.. Dinende yine aynı şekilde.. Irak'ta insanlar cayır cayır yokedilirken müdahele edilmeliydi bence.. insanlık bunu gerektirirdi ama ülkenin gücünün yeteceği bişey değildi. afganistanda da durum aynı. ya da bosna da insanlar katledilirken dur denilmeliydi, müslüman ülkeleri geçti vicdanı olan herkesindur demesi gerekirdi, ama kimi ülkenin gücü yetmediğinden kimisinin işine geldiğinden ses etmediler. bu kodumun dünyası büyüklerin savaş oyunu alanı gibi. bunlar yapılması gerekn ama güç yetirilemeyen şeyler.. afrikadaki kıtlıkta öyle, yara kanama kısmını geçti, kangren oldu, ama dokunulmasına müsade edilmiyo. senin yollayacağın 1 tl de 10 tl de oradaki hiç bi soruna derman olmayacak bu yüzden.
-
MaviGozluDev bunu yazdı:
-----------------------------
Otistiq bunu yazdı:
-----------------------------
hocam çok şükür ülkemizde açlıktan ölen insan yok ki onlarda yardım etmeliyiz tabiki, ama bunuda görmezden gelmek olmaz diye düşünüyrm
-----------------------------emin misin hocam?
-----------------------------kendi halkın dışındaki herkesi kurtarma merakı nerden çıktı anlamadım bu aralar. tayyip özentisimisiniz anlamıyorum ki. ülkende o kadar aç var. sokakta yatanlar. ölenler. öldüklerinin haberi bile yapılmıyor. ne bok olduğundan haberiniz yok. hadi gidelim filistini kurtaralım hadi afrikadaki açları kurtaralım. çinliler türki cumhuriyetlere saldırır onlara yardım edelim. önce önünüzdeki boku temizleyin.
-
editler biraz uzun olmuş sanki kusura kalmayın artk :)
-
MaviGozluDev bunu yazdı:
-----------------------------
editler biraz uzun olmuş sanki kusura kalmayın artk :)
-----------------------------Uzun olsun haci sorun degil. Iyi yazmissin. Hepsini okudum. Dogru tespitler.
