folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Somalide Ki Kıtlık!

Somalide Ki Kıtlık!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Erkek

çok faydalı bir şey yaptın hocam Allah razı olsun lakin yerinde olsam kimse yokmuyu kaldırırım şahibeler karışmış kurumlara gönderilmemesi lazım Fetullah gülenin bir kuruluşuna yardım etmek akıl işi değil

Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Otistiq
    Otistiq's avatar
    Erkek

Hocam kimse yokmuyu kaldırmam doğru olmaz. 3-4 ayrı Yardım derneği var hadi kişiselden ziyade, diyanetin bu tür "doğru yere gitmez" cümlelerinin dışında kalması gerektiğine inanıyorum. ki diğerlerininde  bence kalkıp bu tür şeylerden menfaat sağlayacaklarını sanmıyorum. Bilmiyorum ben düşünsemde vicdanım düşünmüyor bu yüzden  sadece  yardımları Allah rızası için yapıp gerisini kurcalamamak gerek.  Nasıl ki,  10 elmadan biri bozuksa ve buda geri kalan 9 elmayı çürük gösteremeyecekse yapılan yanlışların bütün o hizmete sarılanları kötüleyecek diye düşünmek "Belki" yanlış olabilir.

Hayallerim ve Kendim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    ev arkadaşımın önerisi afrikadaki insanların hepsini öldürelim
    dünyada aç-fakir kimse kalmasın :|

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

wert bunu yazdı:
    -----------------------------
    ev arkadaşımın önerisi afrikadaki insanların hepsini öldürelim
    dünyada aç-fakir kimse kalmasın :|

aç fakir bi afrikada yokki haci :F afrikalıları öldürselerde bu sefer orada toprakları paylaşamayan açlar piyasaya çıkacak :F açlar tükenmiyor a.k

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

Otistiq bunu yazdı:

hocam çok şükür ülkemizde açlıktan ölen insan yok ki onlarda yardım etmeliyiz tabiki, ama bunuda görmezden gelmek olmaz diye düşünüyrm

emin misin hocam?

edit1:
    5tl den bana giren çıkan bişey olmaz.. 5i geçtim 50tl de yollasak ne batar ne çıkarız.. he ordaki insanlar için 50 tl lik gıda çok ama çok şey ifade ediyordur o ayrı.. 
    ama şu açıdanda bakmak lazım, bu ülkeler bildiğimiz ülkeler gibii yönetilip krize girip bu hale gelmiş ülkeler felan değiller. Öyle ülkelere örnek için bakınz Arjantin. 2001 krizinde türkiyeyle beraber sallandılar , hatta yağma olayları bile başlamıştı ülke genelinde, ama bakınız ki şu dakka ekonomik durumları şu an türkiye nin hiç bitmeyen şekilde "iyiye doğru giden" ekonomisinden iyi durumdadır.. Neyse, gelelim bu somali vb ülkelere.. bunlar öle 2001 kriziymiş 2008 kriziymiş gibi krizlere bi' anda batıp yoksullaşmış ülkeler değiller, afrika yıllardır birileri tarafından bu hale getiriliyor, gelişmesine izin verilmiyor, yer altı-yer üstü neyi varsa artık insanlardan daha kımetli görülüyor ki, taş üstüne taş koyulmasına izin veirlmiyor.
    Hangi ırkı hangi millet olursa olsun, insanı geçtim maymun sürüsü koysan, düz ovaya bıraksan kendi hallerinde, yavaş yavaş bi sistem kurup kendilerine göre yaşamaya başlarlar.. Bu insanlar niye öyle değil peki? Çünkü bu insanların "insan" gibi yaşamaları istenmiyor.. Sistemli bi yaşama geçmeleri, yaşamaları istenmiyor.

Dünya üzerinde ne kadar önemli planları olduğu bi türlü anlayamadığım insanlar/güçler o topraklarda istedikleri boruyu öttürmek için, yıllardır o afrika'da  milyon tane insanın  açlıktan aidsten ondan bundan şundan cayır cayır ölmelerini sallamıyorlarda, taş üstüne taş konulmasına izin vermiyorlarda, senin benim yollayacağımız , toplama vurunca da gayet yüksek bi mebla tutacak olan paranın oraya ulaşmasına mı izin vericekler? buna gerçekten inanıyor musunuz?

açlık kıtlık olayının çözülmesini isteseler her ülke 1milyon dolar verse, sizce orada açlık kalır mı? Peki Milli futbol takımlarının katıldığı turnuvulara bile oteliydi osuydu busuydu milyon harcayan ülkeler tüm dünyada gerçekleşecek olan bi kampanyayla 1er milyon dolar ayıramaz mı? Tayyip bile özel günlerde işadamlarıyla yok mu arttıran usulü pazarlıkla sosyal projelere 100lerce milyar yardım sözü alabiliyorken, türkiye devlet olarak 10 milyon tl, fransa devlet olarak 10 milyon euro, xxx ülkesi 10milyon dolar vs ayıramıyor mu şimdi?  yapayın etmeyin..

mevzu müslümanlık, mevzu 5 tl, mevzu bencillik felan değil.. 5 değil 55 tl de versen o paranın oraya gitmeyeceği aşikar.. ben vereyimde giderse gider durumu bile yok.
    bile bile lades e gerek yok..  mevzu yardım etmekse, yolda fakirlikten açlıktan incecik kalmş bi çocuğu alın götürün yemek yedirin bi dönercide. alın size yardım. 

(dilencinin açlığıyla afrikadakinin açlığı bir mi kıyaslamasına hiç girmeyin, biri milyon dolar gönderseniz oparadan yararlanamayacak biri, diğeri anında gözünüzün önünde yardım edebileceğiniz biri.) 

edit2:

"ama bunuda görmezden gelmek olmaz diye düşünüyrm" kısmı için yazıyorum bunuda. tabiki görmezdne gelinemez böyle bir şey.. atatürk'ün bile yurtdışındaki olaylarla ilgili bir sözü var dünyadaki olaylara kayıtsız kalamayız misalinden.. Dinende yine aynı şekilde.. Irak'ta insanlar cayır cayır yokedilirken müdahele edilmeliydi bence.. insanlık bunu gerektirirdi ama ülkenin gücünün yeteceği bişey değildi. afganistanda da durum aynı. ya da bosna da insanlar katledilirken dur denilmeliydi, müslüman ülkeleri geçti vicdanı olan herkesindur demesi gerekirdi, ama kimi ülkenin gücü yetmediğinden kimisinin işine geldiğinden ses etmediler. bu kodumun dünyası büyüklerin savaş oyunu alanı gibi.  bunlar yapılması gerekn ama güç yetirilemeyen şeyler.. afrikadaki kıtlıkta öyle, yara kanama kısmını geçti, kangren oldu, ama dokunulmasına müsade edilmiyo. senin yollayacağın 1 tl de 10 tl de oradaki hiç bi soruna derman olmayacak bu yüzden.  

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

MaviGozluDev bunu yazdı:

Otistiq bunu yazdı:

hocam çok şükür ülkemizde açlıktan ölen insan yok ki onlarda yardım etmeliyiz tabiki, ama bunuda görmezden gelmek olmaz diye düşünüyrm

emin misin hocam?

kendi halkın dışındaki herkesi kurtarma merakı nerden çıktı anlamadım bu aralar. tayyip özentisimisiniz anlamıyorum ki. ülkende o kadar aç var. sokakta yatanlar. ölenler. öldüklerinin haberi bile yapılmıyor. ne bok olduğundan haberiniz yok. hadi gidelim filistini kurtaralım hadi afrikadaki açları kurtaralım. çinliler türki cumhuriyetlere saldırır onlara yardım edelim. önce önünüzdeki boku temizleyin.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

editler biraz uzun olmuş sanki kusura kalmayın artk :)

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

MaviGozluDev bunu yazdı:

editler biraz uzun olmuş sanki kusura kalmayın artk :)

Uzun olsun haci sorun degil. Iyi yazmissin. Hepsini okudum. Dogru tespitler.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
Toplam Hit: 6587 Toplam Mesaj: 59