Son Günlerde Forumda Linux‘E Olan İlgi Arttı
-
daha yeni farkettim ubuntu hddimde smart hatası veriyor. 1 tblık hddde 4 tane bad sector buldu. Bu kesin sonuç mudur? Birde windows altında bad sector olup olmadığını nasıl anlayabilirim. Hdd garanti kapsamında bu sayede değişim yaptırtabilir miyim. Seagate 1 tblık hdd
-
linux kullanmaya başladığınızda aklınızdan geçecek ilk cümle : "bu ne la :S" ancak birkaç gün sonra aklınızdan geçecek cümle : "ulan microsoft bir de utanmadan windows gibi bir saçmalığa para istiyordun!!"
edüt : iş amaçlı windows kullananlara sözüm meclisten dışarı çünkü iş hayatında linux-windows tartışması çok anlamsız. hangisini kullanıyorsan o kutsaldır. örneğin asp ustası adama linuxün üstünliklerinden bahsetmek anlamsızdır. ya da php ustasına windowsun faydalarından...
-
Beyler burada fanboyluk yapmıyoruz Windows kullananlar kendilerini tehdit altında hissetmesinler.
Üstelik Linux kullanmak için Windows'larını terketmeleri gerekmiyor.
Biz bu işletim sistemini severek kullanıyoruz ve bu hazzı karşılıksız olarak paylaşmak istiyoruz. Linux veya geniş kapsamda özgür yazılımı tavsiye etmemizin sebebi bu.
Neden Linux Kullanayım Ki? diye kendinize soruyorsanız kendinize, tasarımcısıyla (kendisi sağlam bir yazılımcıdır) bizzat iletişimim de olan bir web sitesine yönlendireyim sizi.
whylinuxisbetter.net (alttaki başlıkları oradan aldım)
Bence, insanlar özgür ya da bedava olduğu için değil, Windows'ta olmayan güzel özellikleri sayesinde Linux'a geçecekler. İşte size Linux'un neden daha iyi olduğunun birkaç kanıtı!
(Açıklamayı görmek için resme tıklayın)

Virüsleri unutun.

Sisteminiz kararsız mı?

Linux bilgisayarınızı korur.

İşletim sisteminize 300$ ödemeyin.

Özgürlük için!

Sistemi kurduktan sonra neden daha fazla araç kurasınız ki?

Sürücüleri unutun.

Yazılımınızı tek tıkla güncelleyin.

Neden bedavaya yazılım alabiliyorken yasadışı kopyalayalım?

Yeni bir yazılım mı gerekli? Her yeri aramanıza gerek yok. Linux onu ayağınıza getirir

Masaüstlerinde yeni çağa atlayın.

Dijital hayatınızda parçalanmalar mı var?

Masaüstünüzün nasıl olması gerektiğini siz seçin.

Windows'unuz neden gün geçtikçe yavaşlar?

Çevre için de bir şeyler yapın.

Yazılımda kapalı kapılara hayır!

Ücretsiz ve sınırsız desteğin keyfini çıkarın.

Çok fazla mı pencere var? Çoklu masaüstü kullanın.

Hataların düzelmesi için yıllarca beklemeyin, bildirin ve takip edin.

Bilgisayarınızı sürekli baştan başlatmaktan sıkıldınız mı?

Eski bilgisayarınız ikinci baharını yaşasın.

Yüzlerce oyunu ücretsiz oynayın.

Kendi ülkenize ve diğer ülkelere yardım edin.

MSN, AIM, ICQ veya Jabber' a tek bir yazılımla bağlanın.

Mükemmel bir müzik çalıcınız olsun.

Havadan sudan haberiniz olsun.
(şimdilik) Windows'a bağlı kalmanızı gerektirecek birkaç konu
Tamam, bilgisayarıma Linux kurmak istiyorum! Şimdi ne yapmalıyım?
Eğer zaten Linux' ta uzmanlaştıysanız bu yazıyı(FAQ) okumak isteyebilirsiniz.

-
hacı kurana kadar ne çektim bi bilsen. yüzde 98e kadar indi. windows açılmadı :| sonra gittim laptoptan indirdim. cdye yazdım yükledim... sonra cd yi çıkardı alet, bi hata mesajı gibi error lu felan bişey saydırdı bana siyah üstünde beyaz yazıyla. resete bastım bi de ne göreyim :| windows bootunu gördüm :| ubuntu hiç açılmadı. neyseki windows açıldı ama bu sefer de D: ye yüklemiştim ubuntuyu, D:yi usb bellek gibi otomatik kullan felan gösterdi :| şimdi ne b*k yicem :|
-
MMB bunu yazdı:
-----------------------------
hacı kurana kadar ne çektim bi bilsen. yüzde 98e kadar indi. windows açılmadı :| sonra gittim laptoptan indirdim. cdye yazdım yükledim... sonra cd yi çıkardı alet, bi hata mesajı gibi error lu felan bişey saydırdı bana siyah üstünde beyaz yazıyla. resete bastım bi de ne göreyim :| windows bootunu gördüm :| ubuntu hiç açılmadı. neyseki windows açıldı ama bu sefer de D: ye yüklemiştim ubuntuyu, D:yi usb bellek gibi otomatik kullan felan gösterdi :| şimdi ne b*k yicem :|
-----------------------------Hoja bir sakin ol neler yaşamışın öyle :D
Aldığın hata nasıl bir şeydi? Ubuntu çalışmıyor mu şu an?
-
bende linux kurucam :)
cidden heves saldım...
-
Z-CHAN bunu yazdı:
MMB bunu yazdı:
-----------------------------Hoja bir sakin ol neler yaşamışın öyle :D
Aldığın hata nasıl bir şeydi? Ubuntu çalışmıyor mu şu an?
aldığım hatanın içinde bi tek error yazısını hatırlıyom valla. işte kurulum bittikten sonra yeniden başlatısın mı dedi ubuntu bana, ben de he dedim. sonra işte cdyi çıkardı msdos ekranı gibi saydırdı bana hatayı. sonra neyse dedim resete bastım. d:ye yüklemiştim ubuntuyu 160 gbtın 120si görünüyor. 40ını ubuntuya ayrmıştım. tmm ubuntu yüklendi de; boot etmiyor. şimdi ben ek boot programları felan yüklemem yalnız :| nasıl hallederiz :| ya da ubuntuyla elektriğim uyuşmuyor mu :| -
MMB bunu yazdı:
-----------------------------aldığım hatanın içinde bi tek error yazısını hatırlıyom valla. işte kurulum bittikten sonra yeniden başlatısın mı dedi ubuntu bana, ben de he dedim. sonra işte cdyi çıkardı msdos ekranı gibi saydırdı bana hatayı. sonra neyse dedim resete bastım. d:ye yüklemiştim ubuntuyu 160 gbtın 120si görünüyor. 40ını ubuntuya ayrmıştım. tmm ubuntu yüklendi de; boot etmiyor. şimdi ben ek boot programları felan yüklemem yalnız :| nasıl hallederiz :| ya da ubuntuyla elektriğim uyuşmuyor mu :|
-----------------------------mmb usta seni tekrar linux saflarına girerken görmek güzelde, sen bana niye sölemedin gelip kuriyim :)
-
peki ben c de windows d de linüx kurma ihtimalim olabilirmi varsa öle bir olanak nasıl olduguyla ilgili arkadaşlar anlatırmıısnız bana bu gece kurayım bende tatil yapayım
-
Foxxxxxx bunu yazdı:
peki ben c de windows d de linüx kurma ihtimalim olabilirmi varsa öle bir olanak nasıl olduguyla ilgili arkadaşlar anlatırmıısnız bana bu gece kurayım bende tatil yapayım
-----------------------------hocam linux d ye kurma ayrılmamış alan yap atıyorum 20 gb ayrılmamıs alanın dursun sonra kurulumu yaparken yan yana kuruluyu seç o kendisi o ayrılmamıs alana kurar kendini ;) d ye kurarsan erorlar la basın belaya gırer :)