folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Son Günlerde Forumda Linux‘E Olan İlgi Arttı

Son Günlerde Forumda Linux‘E Olan İlgi Arttı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek

daha yeni farkettim ubuntu hddimde smart hatası veriyor. 1 tblık hddde 4 tane bad sector buldu. Bu kesin sonuç mudur? Birde windows altında bad sector olup olmadığını nasıl anlayabilirim. Hdd garanti kapsamında bu sayede değişim yaptırtabilir miyim. Seagate 1 tblık hdd

Sevgimizin Bittiği yerde Nefretimiz Başlar...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

linux kullanmaya başladığınızda aklınızdan geçecek ilk cümle : "bu ne la :S" ancak birkaç gün sonra aklınızdan geçecek cümle : "ulan microsoft bir de utanmadan windows gibi bir saçmalığa para istiyordun!!"

edüt : iş amaçlı windows kullananlara sözüm meclisten dışarı çünkü iş hayatında linux-windows tartışması çok anlamsız. hangisini kullanıyorsan o kutsaldır. örneğin asp ustası adama linuxün üstünliklerinden bahsetmek anlamsızdır. ya da php ustasına windowsun faydalarından...

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Beyler burada fanboyluk yapmıyoruz Windows kullananlar kendilerini tehdit altında hissetmesinler.

Üstelik Linux kullanmak için Windows'larını terketmeleri gerekmiyor.

Biz bu işletim sistemini severek kullanıyoruz ve bu hazzı karşılıksız olarak paylaşmak istiyoruz. Linux veya geniş kapsamda özgür yazılımı tavsiye etmemizin sebebi bu.

Neden Linux Kullanayım Ki? diye kendinize soruyorsanız kendinize, tasarımcısıyla (kendisi sağlam bir yazılımcıdır) bizzat iletişimim de olan bir web sitesine  yönlendireyim sizi.

whylinuxisbetter.net (alttaki başlıkları oradan aldım)

Bence, insanlar özgür ya da bedava olduğu için değil, Windows'ta olmayan güzel özellikleri sayesinde Linux'a geçecekler. İşte size Linux'un neden daha iyi olduğunun birkaç kanıtı!

(Açıklamayı görmek için resme tıklayın)

(şimdilik) Windows'a bağlı kalmanızı gerektirecek birkaç konu

Tamam, bilgisayarıma Linux kurmak istiyorum! Şimdi ne yapmalıyım?

Eğer zaten Linux' ta uzmanlaştıysanız bu yazıyı(FAQ) okumak isteyebilirsiniz.

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

hacı kurana kadar ne çektim bi bilsen. yüzde 98e kadar indi. windows açılmadı :|  sonra gittim laptoptan indirdim. cdye yazdım yükledim... sonra cd yi çıkardı alet, bi hata mesajı gibi error lu felan bişey saydırdı bana siyah üstünde beyaz yazıyla. resete bastım bi de ne göreyim :| windows bootunu gördüm :| ubuntu hiç açılmadı. neyseki windows açıldı ama bu sefer de D: ye yüklemiştim ubuntuyu, D:yi usb bellek gibi otomatik kullan felan gösterdi :| şimdi ne b*k yicem :|

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

MMB bunu yazdı:
    -----------------------------

hacı kurana kadar ne çektim bi bilsen. yüzde 98e kadar indi. windows açılmadı :|  sonra gittim laptoptan indirdim. cdye yazdım yükledim... sonra cd yi çıkardı alet, bi hata mesajı gibi error lu felan bişey saydırdı bana siyah üstünde beyaz yazıyla. resete bastım bi de ne göreyim :| windows bootunu gördüm :| ubuntu hiç açılmadı. neyseki windows açıldı ama bu sefer de D: ye yüklemiştim ubuntuyu, D:yi usb bellek gibi otomatik kullan felan gösterdi :| şimdi ne b*k yicem :|

Hoja bir sakin ol neler yaşamışın öyle :D

Aldığın hata nasıl bir şeydi? Ubuntu çalışmıyor mu şu an?

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

bende linux kurucam :)

cidden heves saldım...

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

Z-CHAN bunu yazdı:

MMB bunu yazdı:

Hoja bir sakin ol neler yaşamışın öyle :D

Aldığın hata nasıl bir şeydi? Ubuntu çalışmıyor mu şu an?

aldığım hatanın içinde bi tek error yazısını hatırlıyom valla. işte kurulum bittikten sonra yeniden başlatısın mı dedi ubuntu bana, ben de he dedim. sonra işte cdyi çıkardı msdos ekranı gibi saydırdı bana hatayı. sonra neyse dedim resete bastım. d:ye yüklemiştim ubuntuyu 160 gbtın 120si görünüyor. 40ını ubuntuya ayrmıştım. tmm ubuntu yüklendi de; boot etmiyor. şimdi ben ek boot programları felan yüklemem yalnız :| nasıl hallederiz :| ya da ubuntuyla elektriğim uyuşmuyor mu :|

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek

MMB bunu yazdı:

aldığım hatanın içinde bi tek error yazısını hatırlıyom valla. işte kurulum bittikten sonra yeniden başlatısın mı dedi ubuntu bana, ben de he dedim. sonra işte cdyi çıkardı msdos ekranı gibi saydırdı bana hatayı. sonra neyse dedim resete bastım. d:ye yüklemiştim ubuntuyu 160 gbtın 120si görünüyor. 40ını ubuntuya ayrmıştım. tmm ubuntu yüklendi de; boot etmiyor. şimdi ben ek boot programları felan yüklemem yalnız :| nasıl hallederiz :| ya da ubuntuyla elektriğim uyuşmuyor mu :|

mmb usta seni tekrar linux saflarına girerken görmek güzelde, sen bana niye sölemedin gelip kuriyim :)

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

peki ben c de windows d de linüx kurma ihtimalim olabilirmi varsa öle bir olanak nasıl olduguyla ilgili arkadaşlar anlatırmıısnız bana bu gece kurayım bende tatil yapayım

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Erkek

Foxxxxxx bunu yazdı:

peki ben c de windows d de linüx kurma ihtimalim olabilirmi varsa öle bir olanak nasıl olduguyla ilgili arkadaşlar anlatırmıısnız bana bu gece kurayım bende tatil yapayım

hocam linux d ye kurma ayrılmamış alan yap atıyorum 20 gb ayrılmamıs alanın dursun sonra kurulumu yaparken yan yana kuruluyu seç o kendisi o ayrılmamıs alana kurar kendini ;) d ye kurarsan erorlar la basın belaya gırer :)

g͇̫͛͆̾ͫ̑͆l͖͉̗̩̳̟̍ͫͥͨ
Toplam Hit: 9211 Toplam Mesaj: 67