folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Son Günlerde Forumda Linux‘E Olan İlgi Arttı

Son Günlerde Forumda Linux‘E Olan İlgi Arttı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

v1nyax bunu yazdı:
    -----------------------------

Foxxxxxx bunu yazdı:

peki ben c de windows d de linüx kurma ihtimalim olabilirmi varsa öle bir olanak nasıl olduguyla ilgili arkadaşlar anlatırmıısnız bana bu gece kurayım bende tatil yapayım

hocam linux d ye kurma ayrılmamış alan yap atıyorum 20 gb ayrılmamıs alanın dursun sonra kurulumu yaparken yan yana kuruluyu seç o kendisi o ayrılmamıs alana kurar kendini ;) d ye kurarsan erorlar la basın belaya gırer :)

ayrılmış alan ben sürücüyümü sileyim veya başka birşey mi yapayım ayrılmamış alan olması için detaylı anlatırsan sevinirim

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Erkek

Foxxxxxx bunu yazdı:

v1nyax bunu yazdı:

Foxxxxxx bunu yazdı:

peki ben c de windows d de linüx kurma ihtimalim olabilirmi varsa öle bir olanak nasıl olduguyla ilgili arkadaşlar anlatırmıısnız bana bu gece kurayım bende tatil yapayım

hocam linux d ye kurma ayrılmamış alan yap atıyorum 20 gb ayrılmamıs alanın dursun sonra kurulumu yaparken yan yana kuruluyu seç o kendisi o ayrılmamıs alana kurar kendini ;) d ye kurarsan erorlar la basın belaya gırer :)

ayrılmış alan ben sürücüyümü sileyim veya başka birşey mi yapayım ayrılmamış alan olması için detaylı anlatırsan sevinirim

evet boş da alan yoksa bölüm silmen lazım 

xp varsayıyorum  http://www.delinetciler.net/forum/pc-teknik-servis/13794-xp-calisirken-disk-bolumleme-nasil-yapilir.html 

g͇̫͛͆̾ͫ̑͆l͖͉̗̩̳̟̍ͫͥͨ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NonStop
    NonStop's avatar
    Erkek

Bende geçmeyi düşünüyordum fakat insan ister istemez tereddüt ediyor o kadar windows kullandıktan sonra : )

madem bu kadar çok ilgi var , üstelik şikayet edenide görmedim en yakın zamanda geçeceğim artık.

darker than black...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarantula
    Tarantula's avatar
    Erkek

1 haftadır windows'dan bu güne dek almadığım hatalar aldım ve artık hata almak istemiyorum, daha kararlı bir sistem kullanmak istiyorum diyordum bu akşama kadar. Ancak gördüm ki açıkcası linux bu konuda bana yardımcı değil ayak bağı oluyor. Daha hiçbir win sisteminde format aşamasında (98-xp-vista-7 kullandım bu güne dek) acaba burda ne demek istedi ya da acaba neden hata verdi de işlemimi yapmıyo diye düşünmedim. Ama ubuntu 10.04'ü kurmaya çalıştığımdan beri hatalar ve ne dediği anlaşılmaz ifadelerle karşılaştım. Zaten ne yaptıysam kurulmadı. İlla kendi istediği yeri seçip oraya kurulacak sanki. 1tb diskim nerdeyse full dolu, zar zor ayırdığım 20gb lık bölümü beğenmemiş olacak ki gitti en ellenmemesi gereken yeri formatlamaya başladı slk program. Onun yüzünden şu an harddiskim hafif hasarlı. Tabii bu önemli birşey değil. Diski baştan aşağı formatlayınca düzelecek. Ama formatlayamıyorum, lakin aylardır yaptığım dwnld'a acırım.

Uzun yıllardır bilgisayar kullanırım. Acemi değilim, fakat herşeyi de bilmem. Bilmediğim yerde forumları üşenmeden okurum. Bir yolunu bulacak kadar kapasitem vardır. Pardus kullandım geçmiş yıllarda ve böyle sorun yaşamadım. Bu ubuntu malesef ölü.

Zaten 2 artısı vardı biri virus olmaması öbürü bedava olması. Bunlar artık pardus'da da var. Pardus da tabii ki mükemmel değil ancak gördüğüm kadarıyla çok daha başarılı bir alt yapısı var.

Ayrıca da windows un işletim sistemi fiyatlarını neden bu kadar abarttığını şu an çok iyi anlıyorum. Haklı da! Win sistemlere hergün herhafta birsürü program ve oyun kuruyorsunuz. Ben bile elimdeki dandik sisteme 28 ayrı uygulama (72gb boyutunda) kurdum. Banamısın demiyor desem yeridir.

Eğer özgürlük diye birşeyden bahseceksek o da windows da mümkün, öyle gözüküyor. Tabii belirtmeliyim ki ben solaris ve diğer adı geçmemiş sistemleri denemedim onlar için konuşamam.

Bu gece sırf windows'dan biraz uzaklaşabilmek için pardus kuruyorum xp'nin yanına. Ama şimdiden biliyorum ki bu geçici bir çözüm. Sırf win'e olan sinirim geçene kadar.. :(

Olmayacak şeyler tasarlıyorum, işim bu..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

pardus ve ubuntu tartisilcak durumda degil.

dedigim gibi 10.04'de bende acayip hatalar aliyorum, 9.04 veya 9.10 kullanmanizi tavsiye ederim.

la liberte ne meurt jamais.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

7-19 bunu yazdı:

pardus ve ubuntu tartisilcak durumda degil.

dedigim gibi 10.04'de bende acayip hatalar aliyorum, 9.04 veya 9.10 kullanmanizi tavsiye ederim.

Her taraftan haklısın hocam bi halt var gibi acele ettim.yılbaşında 9.10 a yükseltmiştim şimdide dün gece 10.04 yükselttim.acayip donma ve kopmalar yaşıyorum.2 saat firefox yada chrome un yüzüne bakıyorum internete bağlanacam diye.Dün gece uyumadan şunu yükselteyim dedim baktım 700  mb  1 Gb falan bi hacim istiyo kursun dedim uyudum sabah uyandim yeniden başlamış beni bekliyo neyse herşeyi ayarladım girdim.program açma kapatma butonları solda olur yerlerinde yok sağ tıklayarak programları açıp kapattım.harici HDD mi tanımadı reset attım 2 kere öyle tanıdı Rythimbox hatası verdi dosyalar yüzünden yeniden başlattım.sürümlerde acele etmek iyi değil.eğer uyumsuzluk yaşarsam geri 9.10 kurarım.Bu arada bu conky hoş icat.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
Toplam Hit: 9207 Toplam Mesaj: 67