Sonsuzluk Hakkında Aklıma Bişey Takıldı (Felsefeden Anlayan Müridler)
-
karşılıklı iki aynanın ortasına geç, genelde soyunma kabinlerinde olur. bktığın zaman senin görüntün sonsuza kadar gider, fakat sonsuza kadar gidenler sanaldır, gerçek olan yanlızca sensindir.
-
Spheres teorisine göre herşey halkalardan ibarettir mesela sen ister istemez spheres teorisine deyindin..sana benzeyen insanlar vardır falandır filandır o evrenle ilgili yani bu bir döngüdür döngü bir spheres olarak yani bir halka olarak baz alınır 1. spheres bizim evren diye tabir ettiğimiz bi halkadır fakat bizim evrenimizde başka bi halkanın içindedir bu böyle gider..yani bizim spheres şeklindeki evrenimiz başka bi spheres ın içinde o da farklı bi evren in içinde ..... bu böyle gidiyor ve sonuç şu ; halkalar bitmiyor her halkanın içinde bulunduğu bi halka mutlaka mevcuttur..bi de benim kendi düşüncelerim var..Tanrı da bu spheres ların içindemidir ? çünkü göğün yedi kat olduğu söyleniyor belki bi halka yedi kattan oluşuyordur bu da demek oluyorki cennet cehennem tanrının bulunduğu yerde aslında matematiksel ve ileri seviye bilimle net bi rakamla daha doğrusu ortalama bi rakamla tahmin edilebilir...şimdi kimileri çıkıp allah ve kutsal değerler matematiksel hesaplarla ölçülemez falan filan demesin..biraz mantıklı düşünmeli.. cennet cehennem mahşer diye bildiğimiz yerlerde sonuçta metalardan oluşmuş olan fiziksel olgulardır..hokus pokusumsu düşünmemeli...elimde gerekli materyal olsa ve gerekli ilme nail olmuş olsam kesinlikle araştıracağım şeyler arasındadır..agharta şamballa atlantis ve mahşer diye bilinen alan : )
-
3624 bunu yazdı:
-----------------------------
GeForce bunu yazdı:
-----------------------------Uzaylılara soralım
:)) günün cevabıarkadaş cevabı buldu ::))
Tüh ya biz nasıl düşünemedik:)) -
kapasitesini bilmediğimiz herşey bize sonsuz gelir ama evren hiç bi zaman sonsuz boşluk olmadı biryerlerde kesin bir sonu vardır )=
-
3624 bunu yazdı:
-----------------------------"yazdıgından bi halt anlamadım" :)
sonsuzluk hakkında benimde sorularım var :
Şimdi ben cennete gittim diyelim ulan sonsuza kadar ne yapacam orada :)
çekilmez olur belli bir süre sonra depresyona girer insan :)
-----------------------------Evet doğru sölüyosun aslında. SONSUZ a kadar orada yaşıyacaz ulan sonsuz kaç yıl ki la ben kafayı yerim orda sonsuz lafını diyince bile mal oluyo ben ölmeyecem olm banene banene :)))
-
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------karşılıklı iki aynanın ortasına geç, genelde soyunma kabinlerinde olur. bktığın zaman senin görüntün sonsuza kadar gider, fakat sonsuza kadar gidenler sanaldır, gerçek olan yanlızca sensindir.
-----------------------------çok mantıklı hadi o görüntüler de sonsuza kadar gitmiyo de de o zaman tartışalım :&
-
Hoca kasma bence sen hiç evrenin sonunu bulunca yada senin söylediğin şekilde gerçekten inandığını kanıtlayınca sorun zaten çözülür.
Ayrıca br arkadaşta cennette sıkılır bunalıma gireriz demişti.O alemi sen dünya hayatınamı benzettin 18 li yaşlarda gençler ve her istediğiin olduğu bir yer ayrıca bu tur duygular olmayacak sadece mutluluk yüce Allah bunuda bize sunacağını ayetlerinde beyan etmiştir.
-
sonsuzluk sadece bir kabullenmedir..integral bilmediğin belli oluyor:)
-
Evrenin şişen bir balon gibi olması bence mantıklı. Evren sonsuz olabilir ama evrenin sonsuz olması içindeki maddelerinde sonsuz sayıda olması gerektiğini göstermez. Belki sadece "sonsuz boşlukta"dır. Maddeler de sonsuz ise herşey mümkündür :)
-
sonsuzluk yoktur sadece az vodka vardır.
ayrıca
1,2,3,4,5,6,7,8,9................n........... ~ (sonsuz olsun bu işaret :D )
2,4,6,8,10,12,14,16,18......2n.......... ~
1,4,9,16,25,36,49,64,81....n'in karesi ...~
Bu sonsuzlar birbirine eşit değil yani herkesin sonsuzu kendisine . Başka bir yerde benden olamaz ayrıca.Sadece paralel evrenlerde vardırki o paralel evrenlerde bizde varız fakat biz oraları algılayamıyoruz.Eğer algılayabilseydik.Görüşümüz aynı anda üst üste bindirilip saydamlaştırılmış postmodern sanat eserleri gibi olurdu.Yani karmaşık olurdu.Böyle olması iyi. bu arada sonsuz bölü sonsuz tanımsız falanda değildir (belirsizmiş (tanımsız ve belirsiz arasındaki farkıda bilmiyorum bu arada ne cehalet yaw ) :D:p ) 1 olur. alla alla yukardaki olaya göre 1 olmaz demekki kendimle çelişiyorum bu böyle sonsuza kadar sürer :D:D:D