folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Sonsuzluk Hakkında Aklıma Bişey Takıldı (Felsefeden Anlayan Müridler)



Sonsuzluk Hakkında Aklıma Bişey Takıldı (Felsefeden Anlayan Müridler)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murathan
    murathan's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2007
    Erkek
    shockman bunu yazdı:
    -----------------------------

    Merak etmeyin arkadaşlar Kafanızıda boş yere yormayın, Cenette emirlerinize verilmiş Melekler hizmetinizde kusur etmeyecektir, Cep telefonu yada Taşıtada ihtiyacınız yoktur, Yemek yemek Ev kirası ödemek için çalışmayada ihtiyacınız yoktr, Orada Bol bol Dostlar arasında Sohbetler ederler, Hurileri onları hep memnun eder. Zevk vardır öyleki bir yerden bir yere gitmen gerekirse melek seni uçurarak ayağın bile yere değmeden götürecektir, Uçak bileti neyv almayada ihtiyacınız yoktur. Böylesi bir Evrende Böylesi bir hayatta sanırım kimsenin sıkılacağını ben intihar edecem diyeceğini sanmamaktayım. :)

    Artısıda var orada kurallar, sabah erken kalkmak, Yasaklar vede günahlarda yoktur. Vaad edilen budur. İstediğin kadar uyursun sana verilen Sıçmak işemek gibi ihtiyaçları olmayan mükemmel bir vücudun ile oradaki zaman içerisinde dilediğin gibi yaşarsın. Bolluk o kadar çokturki her kes istediği kadarını elde eder, yedikleri ter olarak Vücudundan atılır, dışkı olarak değil.


    -----------------------------

    Hocam ne kadar güzel yazmışsınız öyle.Saolun.Cennet oyle tabi.Valla ne güzel bişey ya. Bir an düşündüm de ne kadar boktan bir dünyada yaşıyoruz.Tv izlemem ama su yayınlanan filmler,günümüzde meydana gelenolaylar vs vs vs...gerçekten bunlar insandan çok şey alıp götürüyor farkında olmuyoruz.Fatih Sultan Mehmet döneminde mesela;hiçkimse "ben açım."demezmiş.her şey çok guzelmiş.Hatta dilenci bile yokmuş.Adamın birisi sadaka verecekmiş.Verecek birisini bulamamış.Kadıya gitmiş.Sormuş.demiş böyle böyle...

    Kadı ne desin.e o zaman git yolun kenarındaki bi agaca as.ihtiyacı olan gelir alır oradan demiş.Ve o bi kese altın o agaçta tam 5 ay kalmış.Dünya işte.Lafı şuraya getirecegim.Dünyadır,ogunler nasıl güzelse ve geçip gitmişse,bu kötü günler de inşallah geçip gider.Dediginiz gibi bi sürü yalan dünyanın yalan işleriyle ugrasmayız tüm insanlar için diyorum.Dünyanın da sonu vardır.Sonsuzlugun tartışmasını yapmak sadece sonu kısırdöngüyle biten durumlardan ibaret gelir.Sonsuzluk biter ve orada Allah başlar.Ahiret ve bize nasip ederse guzellikler içerisindeki cennet...

    Güzel bir konu.Herkese teşekkür ederim.Beni dinlediginiz için.Tahribat bu,her zaman derim.Burası benim 3. evim :) Eksik olmayın.Eyw...Tamam gönderiyorum daha fazla yazmıcam.Annem çagırıyor.Gelmezsen fişi çekerim diyor.Bayramda evdeyiz ya hani.Dünya işte.inşallah cennette de böyle bagırır bana.Nasip.Nese Anneleri üzmek yok.Bye Bye yemekten sonra burdayım. :)

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oneron
    oneron's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek
    büyük patlama ile  uzay ve zaman beraber başladı ilerlemeye biz bu uzay ve zamanın içinden baktığımız için bize sonsuz gelio uzay halbuki  zamanla uzay beraber genişliyo  uzayın sonuna ancak zaman dışına çıkarak ulaşabiliriz buda fiziki bedenimiz için imkansız bi şey ışık hızından binlerce kat fazla bi hız lazımbunun için
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lyricalist
    lyricalist's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Kasım/2007
    Erkek

    1- Kainatta mahluk olduğu için onun da bir sonu vardır. Ancak insanlar açısından büyüklüğü anlaşılamadığı için sonsuz denilmiştir.

    2-Bir bardağa denizin yerleşmesi mümkün olmadığı gibi, sınırlı olan insan aklının da sonsuzu kavraması mümkün değildir. Şu var ki, insan sonsuzu anlamasa bile onun varlığını bilebilir. Bilmek, inanmak başka anlamak daha başkadır.

    İnsanoğlu her şeyiyle sınırlı. Hayatının bir başlangıcı var. Her başlangıç bir sondan haber verdiği için bu hayatın bir de sonu olacaktır. İşte, başı ve sonu olan bu kısa hayat içerisinde, insan her yönüyle sınırlı işler görebiliyor. Gözü, mevcut ışınların ancak %2.5 kadarını görebiliyor. Kulağı sadece belli bir frekanstaki sesleri işitebiliyor.

    Madde aleminde açıkça görünen bu hakikat, ruh aleminde de geçerli. İnsan aklı her şeyi anlayamıyor. Zira, öğrenmeye başlamasının bir başlangıcı var. Başlangıcı olan ilim sonsuz da olamıyor; tıpkı hayat gibi...

    İnsan aklının aczinde başlangıç noktası, kendini anlayamamasıdır. Şu sınırlı akıl, henüz kendini anlamış değilken nasıl oluyor da sonsuzu anlamaya kalkışabiliyor?.. Üçün dörtten küçük olduğunu bilen insanoğlu, yine kesinlikle bilir ki, ben üçten dördü çıkarmaya kalkışırsam menfi bir netice ile karşılaşırım. Bunu bildiği halde, sınırlı olan aklına sonsuzluğu sıkıştırmaya çabalıyorsa, sonucun eksi sonsuz, yani sonsuz bir menfi olacağını da baştan kabul etmiş demektir.

    İnsan sonsuzu anlayamaz, ama sonsuza inanabilir... Bu da insanoğluna büyük bir ilahî lütuftur. Yoksa, bütün sıfatları sonsuz olan Rabbine nasıl iman edecekti?..

    Bu vadide insanoğluna bir mukayese imkanı, bir fikir yürütme, istidlalde bulunma gücü verilmiş. O, bu güç sayesinde çok iyi bilir ki, bu alemde benim bir başlangıcım ve sonum olduğu gibi, her şeyin de yine bir ilk ve son noktası var.

    Başlangıcı olan her şey, bize şu iki hakikati birden ders verir: Beni yoktan yaratan bir zat var ve onun varlığı ezelidir. Aynı şekilde her son da bize ebedi bir zattan haber verir. Kendimize şu soruyu soralım: Senin anlayamadığın sadece sonsuzluk mu? Yer çekimini anlayabiliyor musun? Güneşin, gezegenlerini nasıl çekip çevirdiğini kavrayabiliyor musun? Ruhun, aklın, hayalin, hafızanın mahiyetlerini bilebiliyor musun? Elma ağacının içindeki o manevi fabrikayı izah edebilmiş misin? Yumurta nasıl oluyor da, uçan bir kuş oluyor? Nutfe dokuz ay sonra nasıl ağlıyor, görüyor, işitiyor? Bu alemde insanın göremedikleri gördüklerinden, anlayamadıkları anladıklarından, bilmedikleri bildiklerinden çok fazladır.

    İnsanın, bu fani eşyayı anlamış gibi, bekayı anlamaya kalkışması onu en azından yorar. En azından diyorum, çünkü bu gibi yersiz arayışların insanı sersem etme ve yoldan çıkarma ihtimali de vardır...

    İnsanın sonsuzu anlama gayreti iki ayrı sahada cereyan ediyor. Birisi, ilahi sıfatların sonsuzluğu, diğeri de ahiret hayatının sonsuzluğu... Bu ikisi arasında, gözden kaçmaması gereken önemli bir farklılık var. Ahiretteki sonsuzluktan söz edildiğinde, zihinlerde hemen zaman ve müddet kavramları canlanır. Sonu gelmeyen, tükenmeyen, fani olmayan, arızalanmayan bir hayat... Burada verilen hayatın geri alınmaması, baki kılınması söz konusudur. Bunu aklın almaması için bir sebep olmasa gerek..

    Allah ın sıfatlarının sonsuzluğuna gelince: Onun kudreti sonsuzdur, demek, “ne kadar alem yaratırsa yaratsın kudretinde bir noksanlık olmaz” demektir. İlminin sonsuzluğu onun cehilden münezzeh olduğu manasınadır. Diğer sıfatlar da aynı şekilde, aynı mantık içerisinde değerlendirilmelidir. “Ezeli olan elbette ebedidir” hakikati, Cenabı Hakk ın zatı için de geçerlidir, sıfatları için de... Yani, onun bütün sıfatları sonsuzdur, ebedidir. Zira, hiçbiri sonradan var olmuş değildir; hepsi ezelidir.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaL
    ZaL's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2006
    Erkek

    İnsanoğlu sınırlıdır.Sınırlı olan,sınırsızı düşünemez.


    2 kelime yanyana gelirde güzel olmaz mı? Sen bunu göremiyorsan,ben sana gösterememki.Tıpkı şuan şurada yazılanlar gibi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    immortalmilitan
    immortalmilitan's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mart/2007
    Erkek

    sen haklısın son vardır bu evrende son vardır ölüm bizim bedenimizin sonudur... Amma ve lakin ÖLÜM SON DEĞİLDİR......

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek
    lyricalist kardeşim..Öptüm ellerinden ;)

    Cigu bigule :(
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2008
    Erkek

    Sonsuzlugun aslında sonsuza kadar uzandıgını kim gercekten isbatlayabilir ki ? Sırf biz sonunu goremiyoruz diye o sonsuzluk mu oluyor?

    Eskiden dünyanın düz olduguna inanılırdı.. daha sonradan öyle olmadıgını, dümdüz hiç yon sapmaksızın dünya üzerinde ilerlersek aynı noktaya gelecegimizi hepimiz biliyoruz Sonsuz olarak düsündügümüz evrenin de bu yapıda olmadıgı ne malum ? bunu test edebilecek teknolojimizin olmaması bunun boyle olmadıgı anlamına gelmiyor. 

    Baska basit bir ornek vermek gerekirse. Kendimizi evrende dünya üzerinde bi mikroorganizma olarak dusunursek.. dunyan bir mikro organizma icin nekadar büyükse evrenimiz de bizim için okadar büyük olabilir.. Bir mikroorganizmanın dünyayı yuvarlak olarak hayal etmesi olası degildir dünyayı sonsuz hayal eder cünkü bir ucundan  diyer ucuna gidebilmesi neredeyse imkan ihtimale sahip degildir ( elimizdeki kucuk bir kaba koyup dünya üzerinde istedimiz yere goturup birakabiliriz :D o yinede sonsuz sanar dünyayı)

     

    Cumlelerim biraz karısık oldu ne demek istedigimi umarim anlatabilmisimdir.. 


    I am a Gamer. Not because I dont have a life, but because I choose to have Many.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek
    Ya herşey bitti bu mu kaldı... Ama şu var her atomdan heryerde varsa bunu herkes okur gibisinden bi teori oldukça saçma ayrıca sonsuz deniyor ama uzayın snsuz olmayacağını bende düşünüyorum yani bahsedilen 7 kat gök arası bi şeklde ayrılır ynai bu kat gök elbet uzayın bir yeridne biter :S aman kurcalamaya ne hacet yaa bize mi kaldı sen ye iç dini vazifelerini getir asıl sonsuzluk o zaman başlayacak...

    echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    konuyu hortlatmışız.
    bu konuyu geçen hafta lise matematik hocama sordum. adam bişey anlamadı, kafanı yorma össde çıkcak bunlar dedi.  ulan ezberci eğitime kafam girsin be sen bana ilkokul 1 den beri sonsuzluk hakkında birşeyler veriyosun tanımsızı belirsizi sonsuzlukla açıklamaya çalışıyosun sonsuzluk hakkında bi açıklama yapamıyosun kafam girsin size ulan...

    WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2008
    Erkek

    :D Adamın sucu yok bence oda ezberci egitimin kurbanı..

    Belli seyler egitilse ve sınav sistemi olmasa daha cok bilim adamı cıkardı heralde.. bazı konularda bildigimiz fizik düsüncelerimizi sınırlamamızda rol oynayabiliyor.. 


    I am a Gamer. Not because I dont have a life, but because I choose to have Many.
Toplam Hit: 8635 Toplam Mesaj: 70