folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Spor Yapmayi Hayat Felsefesi Edinmis Arkadaslari Konuya Bekliyorum.

Spor Yapmayi Hayat Felsefesi Edinmis Arkadaslari Konuya Bekliyorum.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

herkese teşekkür ediyorum. tek tek videoları söylediklerinizi araştırıyorum.

incelediklerimle geri dönüş yapacağım buradan .

bazılarınız öyle bir liste yazmış ki :) olimpiyatlara hazırlanmayacağım :)

günlük sağlık için sağlam bir kondisyon birde fazla kiloları vermek ilk etapta.

ama hiç duymadığım ilginç bilgiler var hoşuma gitti. paylaşın paylaşın takipteyim :)

futurist tarafından 18/Tem/20 23:21 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saku
    saku's avatar
    Erkek

Eğer para verip bi şey alacaksan kesinlikle jimnastik halkası al. Spor odamda bench sehpası, squat racki, halter, plaka, dambıl hepsi var. 

Ama en çok faydayı jimnastik halkalarından gördüm. Şınav barfiks dips muscle up gibi hareketler vücudundaki varlığından habersiz kaslarını bile yoruyor. Hem de istediğin yerde yapabiliyorsun sporunu. Halkaları ağaca tak parktaki basketbol direğine tak futbol kalesine tak istediğin yerde temiz havada yap sporunu. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

Merhaba arkadaslar,

Direk konuya girecek olursam, hayatimda olabildigine olumlu

aliskanliklar edinmeye ve degisiklikler yapmaya calisiyorum.

Bunlardan biriside saglikli yasamanin temeli Spor tabiki.

Cok hareketli biri olmama ragmen, bunun spor sayilmadigini

pandemide kilo alinca, daha iyi anladim :) kahrolsun korona :)

Eskiden kendi kendime yapardim, iyi arastirmistim ama, ara verince herseyi unutmusum.

Simdi  yeniden günlük evde  rutin bir program hazirlamak istiyorum.

Hazirlamadan sizlere de birkaç sey danisayim dedim

1- mesela gunluk 20x3 mekik yaziyor ya

ben 10. Dan sonra yanmaya basliyor, ve devam edemiyorum diyelim. Onu o sekilde birakirsam

O 10 tane'nin hicbir anlami olmuyor mu?. Bazilari acidiginda bile, devam etmeli diyor.

Yada plank hareketinde 1dk yaziyor, 20. Saniyede vucudum titremeye basliyor,  30. Sn nakavt :).

Bunun tekrar durumundaki hikmet nedir ?

2- biriside terlemeden hic yağ yakamazsin dedi. Terlemeden yapilan sporun hic anlami yok dedi. 

Ama ben oyle saatlerce degil de, gunluk en fazla 30dk'lik bir sistemle baslamak istiyorum, hatta 15-20 dk.

Bu surede insan terlemiyor ki.

Yapacagim 3 hareket, o da 20ser defa.  

Puf noktalari olarak tavsiyeleriniz nedir.

Burada amacim kilo verip birakayim degil, yok elbise ustumde guzel  dursun da degil.

Sporu hayatimin  bir parcasi yapmak. Saglik icin istiyorum. 

ve belirli bir kondisyona ulastiktan sonra doğa sporlarina , uzakdogu..... ektrem seylere gecis yapmak istiyorum

Simdi yapsam ölürüm.:) Kavanoz acamiyorum. 

Kargoya yaptigim paketin ipini bile gevsek bagliyorum.

...

İnsan bunlari gorup utaniyor.

Allah onlara yürü ya kulum demis, bize de yürü yağ tulumu demis, sanki :)

çok hareketliyim derken, meselâ ne yapıyorsun? ev işleri, yürümek filân mı?

Fileli, kol ve bel uçları lastikli Terleten eşofman üstü edin, basketbol oyna, ciddiyim. Acayip ter atıyor insan. Ama arada, mineralli su ve sade Su da tüket. (sırılsıklam çıkıyoruz. ^^D ve alâkaysa, dudaklarımın kenarları tuz'la kaplanıyor neredeyse.)

Yerinde, kollarını da sallayarak, dizlerini kaldırarak,  önce yavaş, sonrada hızlanarak koşsan, yine terlersin,. Ha evde sıkıntı oluyorsa, TV'nin karşısında yap. ^^`

şunları da fit olmak için, sıkıntı yapmadan, boşa çıktığımda yapıyorum. ( Anlamadığım, niye illâ ağrıyana kadar değil de, devamlı ve kaslarını devamlı ağrır vaziyette yapmak zorundasın. 

kendine göre(yaş ve cinsiyetine göre) Aralıklı ağrıyana kadar yapıp, dinlenip sonra tekrâr yapsan egzersiz'leri, olmuyor mu? sonra bi tarafını sakatlayacaksın. )

Bir de, sırf o kavanoz için değil de, sırf kasları işler durumda tutmak için, farklı bölgelere özgü; Ayak bileği, baldır-uyluk kasları, kalça, Karın-Bel, Sırt-Göğüs , omuz, ön-arka Kol kasları, Bilekler ve Parmakları , Boyun ve Ense kasları için kısmen yavaştan başlayarak, zorlayıcı hareketler yapmak, zor mu?

dediğim gibi, Tekrar, ve Set sayısı'nı, kendine göre belirle. neticede Kaslı bir Görünüm elde etmek istemiyorsun.

Mekik,Şınav(açılı da olur){sandalyede Ters Şınav da çekebilirsin. },BarFiks(yine açılı da olur.){hayâli de yapsan oluyor, özellikle Omuzlar acayip ağrıyor, gelişiyor.}, skuat mı skuaş mi neyse yere çömelip kalkmak da uyluk kaslarını acayip geliştiriyor.

topuklarının üzerinde ayak tarak parmaklarını kaldır, ayak tarak ve parmakları üzerinde topuklarını kaldır(baldır kasları acayip gelişiyor.)

yere yüzüstü yat, omuzlarını yerden uzaklaştırmaya çalış{kollarını ellerini kullanmadan}.

sırt üstü yat, ayaklarını bitişik ve  yerden 20-30cm yukarıda sabit, havada tutmaya çalış. çeşitlendir yani.

ayakta dik dururken, öne arkaya sağa sola, belden karından böğür'den sallanan. ayak parmak uçlarına el parmaklarınla ve sonrasında da el içiyle dokunmaya çalış. 

tek ayak üzerine, öteki dizini karnına doğru çek. ayak ve diz değiştirerek devam et. 

iki diz'in yaklaşık bitişikken, birini -yere dokunmadan- basen'lerine kadar, çok defa kaldırmaya çalış. 

elinde Dambıl varmış gibi,(yarım yada 1litrelik Pet şişeler de olur) omuz-kol-sırt hareketlerine de çalışabilirsin. 

Hattâ, elini yumruk şeklinde sıkıp, ileri geri bükmeye başlayınca da, önkol kasların gelişmeye başlıyor. 

el içi, ve Parmakların için de, plastik top sıkıştırmaya çalışabilirsin. zorlanırsan da bir delik aç, kendine yeteri kadar havayla sıkıştırarak çalış.

vb. Hareketleri ve Açılarını çeşitlendirebilirsin. 

Dediğim gibi, illâ Âletle, veya Ağırlıklarla çalışman gerekmiyor. Neticede dediğim gibi Kaslı görünmek gibi bir ideal'in yok. 

birde niye utanıyorsun. o.O,} bugün'den yarın'a yaptıkları birşey değil ki onlar, zamanla o hâle geliyorlar. {ama istisnaları da vardır. }

hafif yağlı olmak da güzeldir.  

bir de Aniden terleyip, hemen Rüzgarı(ev içinde de) yeme, soğuma. Kas'larını da esnet, uzat, egzersiz'ler sonrası. ve mümkünse ter üzerinde kalmasın, organik atık kalıntısı  koku yapıyor, ve ter deriyi bozuyor. 

RitmFarbRacourci tarafından 19/Tem/20 06:17 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

her defasında heveslenip sonrasında salıyorum kendimi

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siberturq
    siberturq's avatar
    Erkek

Biri yazar diye yazmadım ama söyleyeyim.

Klasik mekik çekme beline yazık.

Yarım mekik çek veya aynı etkiyi yapacak başka hareket yap.

Bir şeyi gerçekten yapmak isterseniz bir yolunu bulursunuz, istemezseniz de bir bahane bulursunuz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek
    banneduser bunu yazdı

. Ve inanılmaz mutluyum Tony Horton'la tanıştığıma, bana  p90x'i tavsiye eden arkadaşa.

Adam şuan 62 yaşında fakat benim yapamadıklarımı yapıyor;

https://www.youtube.com/watch?v=ywSDtTZsqXs

https://www.instagram.com/p/CCcZoDUAqEd/?utm_source=ig_web_copy_link

Şunları izleyince küfrediyorum adama .d Hele spor esnasında benim zorlandığım hareketleri bam bam bam yapınca çılgına dönüyorum .d

Adamın sevdiğim bir sözü "I'm old u are young, I'm fast u are slow" piç kurusu ya .d

Yıl 2008 daha çıtır zamanlarım , İstanbulda güzel sanatlar okuyan bir hanım arkadaşla tanıştım. Efsane güzel çıtır bişey ve benden tahminime göre 2-3 yaş büyük.Sohbet muhabbet inceden yavşamaca... Lafı yaşa getirdim... 45 dedi!!! (ben 19 yaşındayım , arkadaşı 21-22 yaşlarında zannediyorum) 

O 45 diyince ben şaşırdım. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü.... Ya dedim hiç ama hiç göstermiyorsun. Nasıl olur bu ? P90 diye bir seri var onu uyguluyorum dedi. 
    Bu serinin acayip bir etkisi var anlayacağınız. Herşeyi kombine etmiş güzel bir kondisyon için etkili bir seri. Uyguladığım zamanlarda hayat kalitem artmıştı. Uzun zamandır spordan uzağım ,hımbıllaştım. Sporu bırakmamak gerek.

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

bende senelerdir sporla yaşarım, gördüğüm eksiklik bazı insanların, özellikle kadınlar olmak üzere, çok hafif spor yaptıkları. bu gözler o koşubandında ne yürüyüşler gördü, makineye acıyorum resmen, git biyerde otur daha çok yakarsın..

sporda kalori yakmak için kendimizi haşat etmeliyiz, haşat etmek derken, sakatlanmadan yapmak için eğer hareketleri bilmiyorsak muhakkak bilen kişilerden doğrusunu öğrenmeliyiz. hareketi doğru yapmak çok önemli, ve ağır şartlar altında 1 saat geçirmek. böylece kalori yakılır ve kilo verilir, ek olarak kas kütlesi kazanılır.

ha tabi birde, çok ağır spor yapıp hiç fiziği değişmeyenler var, onlarda gün içerisinde ihtiyaçlarının 10 katı kaloriyi aldıkları için oluyor. istersen 10 saat ağır spor yap, kalorini hesaplamadan ne kilon değişir ne yağ biter.

vücut çok hassas ve güçsüzse, öncelikle en az 2 ay güç kazanımına yönelik bir antrenman programı gereklidir, lütfen direkt olarak ağırlığa girip vücudunuzu incitmeyin.

benim hayvani bir hocam vardı, spor salonuna haftada minimum 4 maximum 5 gün gelmeden bir etkisini göremezsin derdi. insanlar yazılıyor haftada 2 gün gidiyor. düzenli istikrar önemli.

Nerde o eski TBT...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

Anladığım kadarıyla karın harketi çalışmak istiyorsun.

Ama karın hareketi çalışmak zayıflatır mı bilmiyorum. Çünkü erkeklerde mesela göbeği olanlar hiç karın çalışmıyor :d

Benim gibi karnı düz olanlar karın çalışıyor ki six pack çıksın chick düşürelim :d 

Spor yapıyorum ama uzmanı değilim sadece yorumumu belirteceğim. 

Karın hareketine devam edeceksen farketmez 10 ile başla. Evet herhangi bir işe yaramıyor. Yani vücudunun şekillenmesi yönünde.

Ancak kondisyonunu arttırmış oluyorsun, o anlamda işe yarıyor. Yani sen 10-10 devam ettin diyelim. 1 hafta sonra 20-20 ye geçersin.

Sonrasında 15-15-15 falan yaparsın gibi. En sonunda 40-40-40 a bile ulaşabilirsin. Şahsen ben 100-100-100 yaptığım zaman oluyordu :d

Şimdi yap desen mümkün değil ama spora devam edince kondisyonun artıyor. Ben 1 sene düzenli spor yaptıktan sonra ulaştım o kondisyona.

Sporu bırakınca kasların eriyor ama. 

Tek 10 yapmanın hemen faydası olmaz tabiki. Uzun vadede faydasını göreceksin.

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

yazılanları okudum. 

PathfindeR00    " şık gözüken bir vücut mu ? yorulmak bilmeyen dayanıklı bir vücut mu ? kaslı bir vücut mu ? " hepsi aynı değil mi :)

dediğin gibi youtube olsun siteler hep karmaşık bilgilerle dolu. hatta koca tv lerdeki yerlerde bile bir boy yanlış yapıyorlar. kadın çıkıp şu hareketi yapın diyor. ancak karşındaki kim?

70 kilo adamla 120 kilo olan kişiye aynı spor tavsiye edilmez. kadınla erkekte aynı şeyi yapamaz.

my4 videoları ve dediklerini araştırdım isimler değişince çok karşaşık birşey sandım :)

aslında özetle  birisi akşamdan 6 sonra yemeyerek yapılan tamamen sağlıklı beslenme odakli bir diet diğeride yoga.

intermittent fasting olayına sonuna kadar katılıyorum. hani 100 yaşındaki kişilere gidip sağlığının temeli nedir diye sorarlar ya

dikket edin bu durumda gibi yaşadıklarındandır. eskiden elektrik olmadığından erkenden yiyip hava kararıncada yatarlarmış sabah erkenden kalkıp kahvaltı yaparlarmış dikkat edersen gerçekten yeme alışkanlıkları tamda buna benziyor. 

yoga oldum olası bana hiçbir sorunu olmayan sadece vucudunu korumak ve esnemek amaçlı yapılan bişşey olduğunu düşündürüyor.

plates de öyle yani bunlar yolun en sonunda yapılması gereken aktivite gibi geliyor

güzel bir video buldum ekleyim

< ="//www.youtube.com//AhdFpWBeJSQ" width="560" height="314" allowfullscreen="allowfullscreen" data-mce-fragment="1">

diğerde şu çıkıyor

< ="//www.youtube.com//JMf00lcPFNw" width="560" height="314" allowfullscreen="allowfullscreen" data-mce-fragment="1">

TxT   https://www.freeletics.com/tr/

bu site gerçekten çok güzel. çok beğendim. programcısı iyi yapmış . ancak hiç başlamadan ne olduğunu anlamadan paralı uygulamaları sevmiyorum mesela sportify gibi biraz kullandırıp bazı özelliklerini kısıtlayabilirlerdi. beğenince alırdın. 

1 dolar birşey değil ama yinede supriz yumurta gibi :)

ama kızı sevdim uye oldum şirin birşey. 

rus mu  neyse dili bir değişik.  basit hareketler iyide açıklıyor

d3lete sete takılma yaptığın kadar yap gitsin diyorsun. :)  olur. dietsiz zaten olmaz biliyorum benim gibi iştahlı biri için mecburen

Cesnist neden?

RETRET totalgymxls alacağıma spor salonuna da giderim öyle oda feda edecek durum yok annem fazla diye benide atacak evden :) korktuğumdan sevimli gözükmeye çalışıyorum :)))

Antikky Angie nedir?  ve  Murph  ne?

10 10 yapmak evet mümkün şınav ve bardiks yapamam .

banneduser o diet yeme durumunu arkadaş konuya yazmış  araştırdım yukarıya videoda koydum hatta :)

aslında yöntemden çok sağlıklı beslenmeyi anlatıyor çok yeni bir durum değil. sadece görmeyeli ismi değişmiş :)

hıtt adının bu olduğunu bilmiyordum ama tamda istediğim buna benzer birşeydi. kısaca yapıp bitirilecek ama biraz zaman istiyor. bunu tuttum :)

tam araştıramadım şuan vaktim yok ama buna eğileceğim

iki yazı bırakayım isteyen okusun

https://seyler.eksisozluk.com/kisa-surede-daha-hizli-yag-yakmanizi-saglayan-saglam-antrenman-programi-hiit

https://muscleandfitness.com.tr/hiit-yapmaniz-icin-7-neden/

https://sagliklihoca.com/hiit-yuksek-siddetli-aralikli-antrenman-nedir/

https://www.yesilist.com/7-dakikalik-yuksek-yogunluklu-aralikli-antremanlar-hiit-nedir-ve-gercekten-ise-yariyor-mu/

p90x3 italyanda demiş merak ettim bunu bir araştırayım ???

saku  o halkaların taşınabildiğini bilmiyordum. :) yeni bir bilgi bana

diğer yorumları inceleyeceğim.çıkmam lazım. 

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

Herkes uzun uzun yazmış, hiçbirini okumadım açıkçası. Şunu söylemek istedim; spora başlamadan önce vücudunuzu ısıtıyor musunuz? Isınma hareketleri olur ya da koşu olur. Isınma hareketleriyle başlarsanız vücut terlemeye başlar zaten.

goo.gl/qBNZmW
Toplam Hit: 8227 Toplam Mesaj: 59
fitness felsefe spor