folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Spor Yapmayi Hayat Felsefesi Edinmis Arkadaslari Konuya Bekliyorum.

Spor Yapmayi Hayat Felsefesi Edinmis Arkadaslari Konuya Bekliyorum.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek

Bende spor salonuna başlayacağım bayramdan sonra. Gün içinde sürekli PC başında olduğumdan vücutta ağrılar oluşmaya başladı.

Spor yapıyorken kondisyonun yanında güzel bir vücut ta yapsam daha iyi olur diye düşünüyorum. Boya göre kilom fazla. 175 boy / 99 kilo (100 değil ;) ) Gerçi spor salonundaki hoca ya da danışacsğım ama yap yakımı ve kas yapımı için protein veya benzeri toz vs tavsiye ediyprmusunuz, birde almak istersek bunları uygun ve kaliteli olarak nereden hangi marka almak gerekir ?

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    coder2 bunu yazdı

Bende spor salonuna başlayacağım bayramdan sonra. Gün içinde sürekli PC başında olduğumdan vücutta ağrılar oluşmaya başladı.

Spor yapıyorken kondisyonun yanında güzel bir vücut ta yapsam daha iyi olur diye düşünüyorum. Boya göre kilom fazla. 175 boy / 99 kilo (100 değil ;) ) Gerçi spor salonundaki hoca ya da danışacsğım ama yap yakımı ve kas yapımı için protein veya benzeri toz vs tavsiye ediyprmusunuz, birde almak istersek bunları uygun ve kaliteli olarak nereden hangi marka almak gerekir ?

hocam yag yakici falan alma.. Bildigim kadariyla metobolizmayi hizlandiriyor vs ama gereksiz oldugunu düsünüyorum. Sen sporunu yap. Protein tozuna gelince, bu ilac kategorisinde degil de takviye kategorisinde. Ben günlük 110 gr. protein almam gerek. Bunu her zaman alamiyorsun o yüzden özellikle agirlik calistigim zamanlar 30 gr (27 gram protein var) protein tozu kullaniyorum. Whey protein diye geciyor, aralarinda cok fazla fark oldugunu düsünmüyorum. Hangi aromayi seviyorsan ondan al.

ben cikolata olani kullaniyorum 2.5 kg https://www.hepsiburada.com/weider-premium-whey-protein-tozu-2300-gr-cikolata-orijinal-distributor-bandrollu-p-HBV000009LEQP (daha ucuz markalar da bulabilirsin, cok fark edecegini düsünmüyorum)

muzlu, cilekli vanilyali falan da var..

Protein tozlari zaten peynir suyuyla yapilgi icin zararli degil. Ancak günlük protein ihtiyacini karsiliyorsan (o yüzden uygulamalar kullanip ne kadar protein aldigina bakman lazim), bunlara gerek yok. Yani is senin beslenmenle ilgili bir sey..

unbalanced tarafından 22/Tem/20 12:37 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı
    taekwondo bunu yazdı

Öncelikle ip atlama ve koşu daha sonra esneme hareketleri bunlar saten 15-20 gün içerisinde yürüyüşünü adımlarını daha rahat attığını vs getirecek

Ek olarak bir havuza yazilmani yaz kış düzenli gitmeni ve yorulmadan terketmemen gerek yani bol bol yüzmelisin

Kavanoz açamadigina göre bilek kasların sıfır tabiki kavanozu açmadan önce üstüne vurman gerekli vakum yüzünden açılmıyor

Bilek kasların için ufak top sıkabilirsin yada pensegibi yay aletler var

Bunlar yeteri kadar fit yapar 

hocam naaptın, esnemeden vücudu ısıtmadan hiçbir spora başlamayın. ilk başta esneme ve ısınma hareketleri. bu ısınma esneme hareketlerini azda yapmayın ortalama 10 dk sürüsün yoksa benim gibi sakatlanırsınız 

:) ip atlamak ve koşu saten vücudu isitmak için antrenman öncesi yapilir esneme hareketlerine sonra geçilir arkadaşımız 30 dk lık antrenmanda saten 10 dk ip atlayip 10 dk koşacak 10-30 dk esneme hareketleri yapacak vaktine göre 

Kimse isinmadan esneme kg kaldirma vs yapmasin anlaşilmayan durum varsa detay yazarım 

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Erkek

Kendimi bildim bileli kilom hep idealdir. Ancak son zamanlarda özellikle yazın göbeğimin beni rahatsız ettiğini farkettim ve hemen akabinde abur cuburu kestim. Mesela akşam bir oturuşta bir paket 190 gr pringels ile iki veya üç tane 50 lik bira içiyordum. 2 haftada bir bir kasa bira alıyordum haliyle yanında da sürekli cips kuruyemiş yiyordum. Hanım da cikolata tatli vs dayatınca baktim göbek almış basını gitmiş. Şimdi bunlarin hepsini kestim bir ayda 6 kiloya yakın verdim. Ara ara çıkıp dışarı 5-6 km koşuyorum iyi gaz veriyor bana ama bir devamlılığını saglayamadim maalesef. Sadece iyi beslenmek bile çok etki ediyor yanına da normal bir spor programı bile koysak sağlıklı ve formda bir vücudumuz olur düşüncesindeyim. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    Ekerci bunu yazdı

bende 1-2 tane trick yazayım.

yağ yakımı antrenmanın 30. dakikasından sonra başlar. yağ yakımında kas çalışman çok önemlidir. kas yapmaya başlarsanız yağ yakmaya başlarsınız. yağ yakımında kardio şarttır. fakat kardio yaparken kendinizi ayarlamanız gerek. ne çok yavaş nede çok hızlı olmamalısınız. nefesiniz biraz hızlı olacak şekilde kardio yapmak gerek. çok hızlı yaptığınızda vücut korumaya alır kendini ve yağı depolamayı tercih eder. çok öğünlü yerseniz vücudunuz depolama ihtiyacı duymaz ve yağ oluşumunu arttırmaz. zaten geliyor niye depolayim gibi bir mantık var. göbek yağlarını eritmek en zor iştir. mekik işe yaramaz. göbek yağı eritmek için tüm vücudunuzdaki yağı eritmeniz gerek. sadece göbekten yağ yakmak diye birşey yok.

ağırlık çalışırken çok tekrar az kilo, dayanıklılığınızı arttırır. az tekrar ağır kilo kas yapımını arttırır ve hacimlendirir. kas yaparken fail(yani artık halteri kaldıramıyorsanız) olmuyorsanız kas geliştiremezsiniz. kaslar yırtılıp tekrar onarım yaparken büyürler. bununda sebebi bir daha aynı force(etki) ile karşılaşınca o işi başarabilmek için. kas geliştirmek için yemek, uyku ve düzenli olarak spor yapmak gerekir.

geliştirmek isteidğiniz kas grubunu haftada en az 2 kere, ideal olarak 3 kere çalıştırmanız gerek. dinlenmeden arka arkaya(gün olarak bahsediyorum) aynı kas grubunu çalıştırırsanız, kas geliştiremezsiniz. o bölge recover(iyileşme?) olmadan tekrar kas yırtacağınız için gelişmez. kaslar uyku sırasında onarılır

Çok güzel özetlemissin sağol. Tamda standart basit :)

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Arkadaslar konum aslinda diet degildi spordu ama bu konuyuda tazelemis oldum iyi oldu :)

@Unbalanced in önerdiği myfitnesspal i indirdim.

Biraz karisik gelince fatsecret indirdim.

İkiside cok iyi program.hangi uzmani okuduysam bu ikisini önermis.

Aslinda kalori hesaplama isine oldum olasi karşıydim ama bu sefer söz dinleyip yaziyorum. :)

Benim gibi basta anlamayan olursa diye uyarayim. Yanlis yapmisim :)

Gunluk kaloriyi tutturacagim diye gereksiz yemisim :)  megersem o hesaptaki kaloriden az olmasi gerekiyormus. Kullanacaklar varsa dogrusu buymus. 

Sahsen aksama kadar hesap kitap yaparak not alarak yasamak cok sıkıcı. Cazip degil ama yiyeceklerin değerlerini öğrenmek adına bir süre uygulanmali diye düşünüyorum.

Spor mevzusuna gelince yürüyüş ile basladim

Adim sayarlatin hepsi gıcık indirip indirip sildim.

Son sunu sudirdim gayet guzel tavsiye ederim.

Pedometre.

Kilo sorunu olmasa bile bir yerin kac kilometre oldugunu öğrenmek icin çok guzel. Kaloriyi de yukarıdaki programdan teget ettim tam denk geldi.

Yani dogru.

Tavsiyeler icin herkese tesekkur ederim.

Fit to fat to fit programina herkesi davet ediyorum :)

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    italyan bunu yazdı
    Antikky bunu yazdı
    italyan bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

Eger aldiginiz kalori harcadiginiz kaloriden fazla ise kilo alirsiniz..

Son kez söylüyorum, Yag yakmanin tek yolu "kalori Açığı cikarmaktir".

Bu olayın gerçekle uzaktan yakından bir ilgisi yok....  Kalori sayım saçmalığına inanmayın... 

Ekmek ve Şekeri kesin. Düşük Glisemik İndeksli beslenmeye geçin.

Saat 20:00'dan sonra su dışında bişey yiyip içmeyin.

En fazla 2 öğün beslenin.

Aralara aburcubur itelemeyin.Bu 2 öğünde güzelce doyurun karnınızı.

Öncelikle -ACIKMA- kavramınız değişecek. Daha geç acıkacaksınız... 

Yiyerek zayıflama diyorlar ya , aynen öyle yemek yiyecek ve zayıflayacaksınız. Göbeği spor yapmadan tam olarak böyle eritmiştim. Tavsiyedir.

iyide zaten seninde yaptigin sey kalori acigi olusturmak.
    Ekmek ve sekeri kesip, abur cubur yemeden,aksam 20`den sonra bir sey yemeden ,en fazla 2 ogun beslenerek kac kalori almayi dusunuyorsun ?

Valla sabahları İngiliz Kahvaltısı.Yanına Kuruyemiş.
    Akşam üzerine doğruda etli,tavuklu veya bakliyatlı bi tencere dolusu salata.Yanında kuruyemiş ve yoğurt.

Missss , üzerlerinde Kalori yazmıyor ama zannetmiyorum ki, benim diyetimle kalori açığı oluşturabilesiniz.

Kuruyemiş derken ne? karışık mı, leblebiyi, fındık, fıstık, kaju (bu acayip acıktırıyor beni), Antep fıstığı, ceviz ? yoksa üzüm Kurusu, gün Kurusu v.s yaş meyvelerin Kuru'su da dâhil mi?

bir de 2 öğün derken,  Şahsın günde ne kadar Kalori harcadığına dâir, mesleğine,cinsiyet'ine,ekonomik durumuna  dair bir bilgi olmadan, bu bana biraz kel alâka gibi geliyor.

bir'de burada biri vardı, ismi önemli değil, kilo almak için saat;20.00'den sonra yemek yediğini, özelde de abur cubur, makarna, vs dediğini hatırlıyorum,  kilo alamadığından dem vurmuştu. (vücut yağlı olsun, yine olmuyor gibi. ) 

RitmFarbRacourci tarafından 24/Tem/20 20:55 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

çizik.

SYL 184
Toplam Hit: 8231 Toplam Mesaj: 59
fitness felsefe spor