folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Spor Yapmayi Hayat Felsefesi Edinmis Arkadaslari Konuya Bekliyorum.

Spor Yapmayi Hayat Felsefesi Edinmis Arkadaslari Konuya Bekliyorum.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

totalgymxls ile örnek bir çalışma vereyim:

https://www.youtube.com/watch?v=AMK-REGyN54  bildiğimiz benchpress, curl hareketleri... cihazın açısını daha dik yapar alta ağırlık da takarsanız ağırlaşır.

https://www.youtube.com/watch?v=_sfq6ptdJqk  bir başka videoda karın çalışması görüyoruz.

https://www.youtube.com/watch?v=65o5rLZazPQ  kadınlar için pilates çalışması vs vs...

cihaz çok yer kaplıyor, çok fazla aparatı var ayak minderi, chin up ve barfiks için eklentiler, mide çalıştırmak için kol eklentileri vs vs... 2.20 cm uzunluk kol açıklığınız kadar da genişlik gerekiyor. 

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jargonphp
    jargonphp's avatar
    Erkek

millet kilo vermeye uğraşır ben kilo alamıyorum birader 70i geçemedim yıllardır.

“Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş”(Gazel-i Baki)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Şu bir gerçek ki; her edinimde olduğu gibi sporun da yüksek verim elde edilebilmesi için küçük yaşlarda aktif olarak yapılmaya başlanması lazım. Aksi halde hayatımıza dahil etmesi, fiziken ve ruhen hazır hale gelmemiz epeyce zor ve zaman alan bir uğraş oluyor. 

Ben spora, obezite sebebiyle 16 yaşımda başladım ve kısa aralıklarla bugüne dek devam ettirebildim. Şimdi yaklaşık 5 aydır, evlilik ve pandemi dolayısı ile yapamıyorum ancak, aynaya baktığımda, güç-efor gerektiren bir uğraş olduğunda, suyun altına dalıp mukavemetimi ölçtüğümde veya yüksek stres altında kaldığımda çok net bir şekilde faydasını görüyorum, uzunca bir süre uzaklaşsam da etkisi azalmıyor.

Demem o ki, biz yaşlara gelmemizden dolayı artık fikirden ziyade dileklerimizi sunabiliyoruz, çocuklarımıza sporu erken yaşlarda teşvik edelim.

Hocam senin de yapacağın ilk şey -bana göre- dış seslere kulaklarını kapatmak. Varsayımlarla değil, kendini deneyerek ve deneyimleyerek ilerlemelisin. Şunu unutma ki, her psikoloji ve her bünye farklıdır. İstikrar, üzerinde yürümeye çalışacağın incecik bir ip.

Birkaç tavsiye vererek, belki de fitilini ateşlemeye çalışayım, gerisi sende..

1) Başlangıçta yapacağın şey besin düzenini ayarlamak. Tüm geleneksel duyumlarını bir kenara atacaksın. Yemeği acıkınca yiyeceksin, ne doymak için ne de aç kalacak derece ve olabildiğince yalın şeyler tüketeceksin.
         -Mesela sebzeyi tok tutucu olarak kullanabilirsin, hıyar, havuç, nane, maydanoz, marul, kırmızı marul güzelce kıyıp iyice limonlar ve büyükçe bir kaba koyarsın, acıkınca 1 kase alıp yersin.
         -Gün içi öğünlerine bulgur pilavı veya nadir olarak makarna koyabilirsin. Ben kendi beslenmemde pirinç ve makarnayı sevmiyorum. Bünyem bulguru çok daha kolay sindirip atıyor.
         -Meyvelerin göründükleri kadar zararsız olmadığını bilmelisin.
         -Antrenman 1 saat öncesi 1 avuç kuruyemiş veya bir miktar çikolata, kahve gibi şoklayıcılar yemelisin.
         -Bol, çok bol su tüketmeli, bunu bilinçli ve programlı olarak sürdürmelisin. Bir anda 1 lt olmayacak şekilde, güne yayarak, 2,5lt suyu her gün tüketmelisin.
         -Besinlerinde 1 tutam olarak başlayıp 1 kaşık ölçeğine çıkmadan yağ ve tuz kullanabilirsin.
         -Sen ne kadar büyürsen büyü, kemik gelişimin durmaksızın devam edecektir. Bu sebeple kalsiyum alımını yükseltmelisin. Yoğurt en güzel kaynak. İçine istediğin otu koy, göm gitsin.

2) Gün içi rutinini bilmiyorum fakat, akşamları spor yapacağını varsayıyorum; yapacağın ilk iş evine yakın bir park bulmak. Setleri, tekrarları, indir kaldırları şimdilik karıştırma, kendini boğma. Spor yapan adamın zihni rahat ve açık almalıdır. Bir işi yaparken, sonraki işi düşünürsen o işten bir verim alamazsın.
         -Her akşam aynı saatte gitmeyi hedefleyerek yürüyüş parkurunu seçeceksin. Yani sürekli tüketeceğin yuvarlak şeklinde bir parkur belirleyeceksin.
         -Telefonundan güzel bir şarkı listesi yapıp, yürüyüşe başlayınca da kronometreni çalıştıracaksın.
         -İlk gün o parkuru kaç dakikada tamamladığını tutup, yakışıklı bir deftere yazacaksın. Mesela; 20.07.2020 Saat 22:00 Toplam 5 tur 44:05:05. Bu listeyi, tur sayısı aynı kalacak şekilde süreyi azaltmaya çalışarak takip edeceksin. Zamanla süre iyice azalınca ufaktan koşu moduna geçip, tur sayısını azaltacaksın ve bu şekilde tur-süre çizelgesi tutmaya başlayacaksın. 
         -Yok efendim terlemem gerekliymiş, yere şu açıyla basmam lazımmış vs gibi detaylara girme.

3) Son ve en önemli detay ise dinlenmedir. Uyku çok önemli bir şey. Tüm o eziyetlerinin kaslarında açtığı yaraları, tükettiğin besinlerle güzel güzel iyileştirip güçlendiren süreçtir. Candır can.

Kısacası kendini kasma. Çok basit bak olaya. Sen istikrarlı olursan, zamanla kendi kendine detaylara indiğini göreceksin zaten. Kimsenin yardımına ihtiyacın yok.

Kolay gelsin.

Selametle.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

devam edeyim

RitmFarbRacourci çok hareketliyim derken birşeylere hiç üsenmem. bıraksan şehirler arası yürürüm :) dediğin hareketleri bir dönem hep yapıyordum zaten. barfiks hari.

çok temel harekeltleri yazmışşsın güzel bir liste ama yazı olunca uzunca insanı korkutuyor :) 

siberturq evet yarımda aynı işi görüyor zaten haklısın :)

italyan aslında bazı kişiler fizikten spordan ziyade tipleri genç gösteriyor . 25 yaşında olup 45 gibi gösterenler var. aileden gelen genetik şeyler. 

DarkFall bizim bir mühendsi akraba var yıllarca spor merkezine gidiyor  her ay selfie çekiniyor ama bir gram zayıflamadı. herlade ona denk geldin :) makyaşlı rujlu spor yapıyor :)

BerkayCit evet aşamalıya karar verdim de niye sporu bırakınca kaslar erir?

RETRETson videodan sonra baktım da aslında bunun bir benzeri bende var. yani sanırım aynı mantık. iş görür değil mi 

https://urun.n11.com/direnc-ve-egzersiz-lastigi/evde-spor-kapi-uzeri-direnc-bandi-tutacagi-P424891309?gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMIu_K42N7b6gIVlZ3VCh27HQM2EAYYBSABEgLS3_D_BwE

birde şu var

https://www.decathlon.com.tr/gous-yayi-id_8400422.html

ip, dumble var

NaZi_ bilgiler için teşekkür ediyorum .eski konulardan sizin spor yaptığınızı hatırlıyorum.  hatta şu hep aklımda kalmış.

demiştiniz ki günlük bütün vucudu çalıştırmaya çalışınca son harekette yoruldukları için, o bölgeyi az çalıştırıyor ve vucutları 3 gen çirkin dengesiz oluyor. 

her güne tek bir bölgeyi çalışıyorum.  çalışam süresini uzatırsam ilerde bu fikri işlemek  istiyorum . mantıklı gelmişti. 

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

devam edeyim

RitmFarbRacourci çok hareketliyim derken birşeylere hiç üsenmem. bıraksan şehirler arası yürürüm :) dediğin hareketleri bir dönem hep yapıyordum zaten. barfiks hari.

çok temel harekeltleri yazmışşsın güzel bir liste ama yazı olunca uzunca insanı korkutuyor :) 

italyan aslında bazı kişiler fizikten spordan ziyade tipleri genç gösteriyor . 25 yaşında olup 45 gibi gösterenler var. aileden gelen genetik şeyler. 

DarkFall bizim bir mühendsi akraba var yıllarca spor merkezine gidiyor  her ay selfie çekiniyor ama bir gram zayıflamadı. herlade ona denk geldin :) makyaşlı rujlu spor yapıyor :)

RETRETson videodan sonra baktım da aslında bunun bir benzeri bende var. yani sanırım aynı mantık. iş görür değil mi 

https://urun.n11.com/direnc-ve-egzersiz-lastigi/evde-spor-kapi-uzeri-direnc-bandi-tutacagi-P424891309?gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMIu_K42N7b6gIVlZ3VCh27HQM2EAYYBSABEgLS3_D_BwE

birde şu var

ip, dumble var

NaZi_ bilgiler için teşekkür ediyorum .eski konulardan sizin spor yaptığınızı hatırlıyorum.  hatta şu hep aklımda kalmış.

demiştiniz ki günlük bütün vucudu çalıştırmaya çalışınca son harekette yoruldukları için, o bölgeyi az çalıştırıyor ve vucutları 3 gen çirkin dengesiz oluyor. 

her güne tek bir bölgeyi çalışıyorum.  çalışam süresini uzatırsam ilerde bu fikri işlemek  istiyorum . mantıklı gelmişti. 

Yok kardeş iş görmez onlar kapıyla birlikte cama doğru yol alırsın belli bir tekrarın ardından. Totalgymxls 1000 lira civarında.

RETRET tarafından 20/Tem/20 15:03 tarihinde düzenlenmiştir

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

arkadaşlar özet geçersem yazılanlar ve benim eski planımı birleştirerek  

günlük yürüyüş,  evde hafif bir tempolu ısınma hareketleri belki zaman varsa zumba.. 

ardından tek tek bölgesel olarak kısa kısa 10-20 tekrarlı hareketlerle başlayıp

bir düzene girdikten sonra hem tekrarları çoğlatacağım hemde  hareketleri çeşitlendireceğim

herkes video kaynak palaşamış bende önereyim :)

yaşı 35 yaş üstü olanlar bilir eskiden pazarları şu adam çıkardı o dönemlerin priydi :)

çok severdim

burada çok yaşlı benim seyrettiğim beyaz mayolu kızlarla kumsalda zıplardı 

https://www.youtube.com/watch?v=cU4aQWbmdvM

< ="//www.youtube.com//cU4aQWbmdvM" width="560" height="314" allowfullscreen="allowfullscreen">

ve yine yeni başlayacaklar varsa ilk spor yapışımda  şu kaynaktan çalıştım

şiddetle öneririm çünkü cidden çok acemi ve 0 bilgisi olanlar için

https://www.uzmantv.com/uzman/bireysel-antrenor-ali-maosai

https://www.uzmantv.com/agirlik-egzersizlerine-hangi-durumlarda-ara-verilmeli

gibi çok fazla uzamn ve konu var

zumba içinde şu kızı seviyorum :)

https://www.youtube.com/watch?v=APY4giuyZac&list=RDCMUCrOr9Ozp4v1453gIU3PRkBQ&start_radio=1&t=33&t=33

< ="//www.youtube.com//APY4giuyZac" width="560" height="314" allowfullscreen="allowfullscreen">

üstte payşattığım videolar çıkmamış sizlerin bahsettiği iki videoyuda buraya atayım tekrar

https://www.youtube.com/watch?v=AhdFpWBeJSQ

< ="//www.youtube.com//AhdFpWBeJSQ" width="560" height="314" allowfullscreen="allowfullscreen">

p90x in şahsen bana şuan için ağır olacağını süşündüğümden askıya aldım ondan da bir video bırakayım

https://www.youtube.com/watch?v=4V_Y59BaUzI

< ="//www.youtube.com//4V_Y59BaUzI" width="560" height="314" allowfullscreen="allowfullscreen">

tavsiyeleriniz için herkese teşlekkür ederim ve bugün yürüyüşle  başlıyorum. 

gazamız mübarek ola :)))

futurist tarafından 20/Tem/20 15:21 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    RETRET bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

devam edeyim

birde şu var

ip, dumble var

Yok kardeş iş görmez onlar kapıyla birlikte cama doğru yol alırsın belli bir tekrarın ardından. Totalgymxls 1000 lira civarında.

dedğim gibi alamam.   bununda lastik kopmazsa sorun olmaz zaten kapıya takılıyor . zaten gücüm yok kapıyı bacayı sökecek :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

https://youtu.be/xyEtbeMwhE8  bence girme bu kapı olaylarına kardeş.

RETRET tarafından 20/Tem/20 16:05 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

devam edeyim,

RitmFarbRacourci çok hareketliyim derken birşeylere hiç üsenmem. bıraksan şehirler arası yürürüm :) dediğin hareketleri bir dönem hep yapıyor'dum zaten. barfiks hari.

çok temel harekeltleri yazmışşsın, güzel bir liste ,ama yazı olunca uzunca insanı korkutuyor :) 

siberturq evet ,yarım da aynı işi görüyor zaten haklısın :)

italyan aslında bazı kişiler fizikten, spor'dan ziyade tipleri genç gösteriyor . 25 yaşında olup, 45 gibi gösterenler var. aileden gelen genetik şeyler. 

...

aynen, o şehirlerarası olayı bende de var ama, olay ; olduğu kadar, istikrâr istikrâr istikrâr.,

ben özellikle basketbol için çalışıyorum, Özellikle baldır,uyluk,omuz,sırt yanısıra bel,karın,ÖnKol çalışmaya başladığımdan beri basketbol'da  ribaund,top sürme,şut'lar filan bâyâ ilerledi,

ama smaç yine yok, yine yok. ^^` sanki yerçekimi "hayır.  sen yapmayacaksın " diyor gibi. ^^` neyse istikrar önemli. 

yalnız, sıçrayıp Şut atmak ayrı bir eğlence hâline geldi. ama yine yüksek yüzdeli sayı yok. özellikle,  baskı ve stres altında. Ama eskiye oranla, Temâs sonrası Atışları, sağdan soldan turnike de acayip düzeldi. 

bir adım geri, sıçrayıp şut atma; bir kez sektirip şut atma, filan refleks haline geldi. 

Ama hâlâ o genel atletizm yok. yazarken aklıma geldi, bi Atlama İpi temin edip ona bakmak lazım. 

revers'leri, crossover'ları, sağa sola kaçış rutin'leri, çalışmak gerekli. 

niyeyse ben topu hızlı sektirmiyorum, onu farkettim.  bi'de Gora'dan bâzı hareketler gözümde canlandı. ^^D`

dediğin gibi,  genetikleri insanları farklı konularda etkin kılıyor gibi.

"topluca" biri var, Saha ve Mesafe farketmeksizin %90 üstü yüzde'yle 3lük atabiliyor. ama top'la hareket sıfır, pota altında da sıçrayamıyor. Ama yengeç gibi kolları var, topu çift el tuttu mu almak zor ^^D`, ribaund almak için etrafında tur atmak gerekiyor.  Fırtına Obüs'ü gibi. ^^D`. işte ben bunu hafif yağlı olmasına bağlıyorum. soğuk havalarda bile 3'lük atışları aynı, yüksek yüzdeli.

kısa boylu biri var, acayip hızlı. topla birlikte çok esnek hareketler yapabiliyor. Speedy Gonzalez gibi ^^D`. Bu da pota altında durmuyor, hep 3 adım geriden gelip sıçrayarak ribaund alıyor. ^^D` 

Why the hell explain this, I guess it's just Mind preparing to the upcoming weekend basketball match, for me. 

RitmFarbRacourci tarafından 20/Tem/20 18:10 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

konudaki videoları izledim şu an oturduğum yerden şıp şıp ter damlatıyorum, daraldım :) 

.
Toplam Hit: 8233 Toplam Mesaj: 59
fitness felsefe spor