Subliminal Avı (Oyun Tadında)
-
hipokondriyak bunu yazdıZeytun-i bunu yazdı
Sub yok demek çok basit beyler yok diyenlere ithafen :)
Önce buna bakılmalı.
http://goo.gl/N3eN3T
HALK firmasından borneo çok basit bir taklit gibi.
Fakat taklit kısmından ötürü içinde çağırışım yapan, detay.
B-N yi sildiğimizde çok basit görebiliyoruz. Birinin fiyatı 5 TL(oreo) birinin fiyatı 1 TL (borneo)
2. Resimde ise, bazılarının hiç anlamadığını bazılarının anlayıp yahudi simgesi dediği aslında yahudilikle hiç alakası olmayan, çoğu eski yapıda bulunan HZ. SÜLEYMAN'ın mührüdür.
Bir simge bir motife anca bu kadar gizlenebilirdi zaten.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/bc/Magen_David_Adom.svg/260px-Magen_David_Adom.svg.png
ORJİNALİ ;
2suleyman davudun oglu ki davud israil krallıgının 2. suleyman da 3. ogludur nasıl dersın kı bu muhrun onunla alakası yok ?davud yıldızı ve süleyman mührü derler yahudı ve musevılıkte kutsaldır. fakat barbaros hayrettın pasanın flamasında bu vardı sanırım bunlardan suleyman yada davud ruzgara hukmedıyormus bu yıldızla barbaros ta oradan yola cıkarak gemılerınde flamalarında bulunduruyormus
o 8 koselı olan da arap kültürü ve de islamda yerı varmıs dogruluk durustluk vs anlamlara gelıyormus her bır kosesı dıye hatırlıyorum
Nasıl mı, alakası yok derim?
Beniîsrâil, Yakup beygamberin soyundan gelenlere denir.
Mührün yakup peygamber ile alakası yoktur, süleyman a.s ile ilgisi vardır.
Bu simge (müslümanların peygamberi) olan süleyman a.s ait olduğundan şu an yahudilik denilen dinle alakalı değildir.
Ama yahudiler bunu simgeleştirdiği için onu yahudi simgesi sanıyorlar ben onu anlatmaya çalışıyorum.
Bu simge müslümanlıkla alakalıdır, peygamber zaten müslüman olduğuna göre e islam'da islamdan başka hiç bir dini kabul etmediğine göre? Nasıl yahudilik denen olayla bağdaşa bilir ki.
He yahudiler süleyman a.s zamanında inandıkları için simgeleştirmiştir, fakat döneminde gelen kitaba ve peygambere uyan "yahudi" ırk orjinal müslümandır, şu an anlaşılan yahudilik tarzında değildir zaten. İncile, Tevrat, olduğu gibi inanan değiştirilmeden inanan herkes müslümandı zaten.
Yani nereden tutarsak tutalım "yahudilik" ile alakası yoktur bu mührün.
-

-

-
@Kaamos, arapcada bi kelime var "gamus" sozluk anlamina geliyor bu o mu yogusa :D bu mu ; Finnish word for Polar Night..?
-

Bu Karamanlılarda bir şey var biliyordum. :))
-
Şurdaki silik insan siluetini birtek ben mi görüyorum yoksa hayal gücüm çok mu gelişmiş, yada uyku vaktim bile gelmiş olabilir. :S

-
ortmenim gargamele benziyor ;P
-
Caliber bunu yazdı

en kaliteli post.
-
o değilde oreo tr de yok diye biliyorum ben. Yani subliminal olmuş olmamış borneo sadece tr de satıldığından, oreo nedir bilmeyen insanlar neden oreo istesin ki. Kelime oyunu yapmış adamlar sadece bence.
-
anlamadigim olay, adamlarin dunyayi zikip atabilecek gucleri var iken - yani misyonerlikle vb seyler ile - ne diye cikolota vs icine gizli mesajlar koyarlar? :D sen onu hic farketmemissen bi sikinti yoktur bence. hadi buldun :D ne oldu? :D illuminati coktu mu acaba. desifre oldular jsdhfgddgf