Tahribat Sigara Bırakma Etkinliği
-
valla hocam hoca olan sensin.sistemden sorumlu olan da sensin.biz dedik yıllarca bu sistemle yürümez Türkiye diye...
nimet hanım Allah'ın bir nimeti olarak güzel umutlarla geldi ama skt kısa zamanda geçti..
bari sistem düzelmiyo çocuklar düzelmiyo anne-babalar düzelmiyo o zaman sigarayı düzeltelim hocam..
önce yavaştan yavaştan tütün yerine maruldan fln ypaalım.ıspanaklı fln.sonradan bıkarlar sigaradan ulan bu maydanoza mı para veriyom diye..
güzel fikir tutabilitesi var...
-
şimdiye kadar duyduğum en parlak fikir
-
heyet bende çok uzun bir zamandır sigarayı bırakmaya çalışıyorum... daha önceden 6 ay bırakabilmiştim ilk üç ayı çok zor geçmişti ama 3 ayın sonrasında hiç içmemiş gibi canım hiç sigara çekmiyordu, kokusu güzel geliyordu ama yoğun bir istek yoktu içimde üç ayın sonrasında mesela yanımda içiyorlardı canım hiç çekmiyordu...
derken bir hata yaptım ben mağdem dayanabiliyorum günde dört tane içsem ne olur dedim... on gün sonra cebimde paket taşımaya başladım öyle bir meretki başladığın an seni esir alıyor... öyle azaltmaylada olmuyor... az içmeylede...
şimdi ise aynı iradeyi gösteremiyorum daha önce peder ve validenin baya desteğini almıştım, destek bırakmada baya etkili oluyor... fakat şimdi onlar yanımdada değil ayrıca bende eski iradede yok şuan ne kadar denediysem başaramadım...
şubatın sekizi gibi bırakmayı düşünüyorum ama chapix adında bir ilacında yardımını alarak bırakmayı düşünüyorum... 180 tl pfizer in...
ilaç bir yıl önce piyasaya çıktı diğer ilaçlardan farkı nikotin beyindeki dopomin hücrelerine bağlanıyormuş ve mutluluk hormonu salgılatıyormuş sigara içince rahatlamamızın sebebide bu... bu ilaçtaki madde depomin hücrelerine kendi bağlanıyor nikotine bağlanacak yer kalmıyor... nikotin alma isteğide duymuyormuşsun... ayrıca sigara içtiğindede miğde bulantısı yaptıranda bir madde var içinde galiba ilaçla sigara içenler miğdelerinin bulandıklarını içmeyi yarıda bıraktıklarını söylüyorlar... prospektüsünü okudum böbrek sorunları yaşayanlar kullanamıyor galiba...
istersen sende bir araştır bu ilacı, beraber başlıyalım
HeYeT bunu yazdı:
-----------------------------
Evt bu bir irade meselesi ve bu konuda iradesiz bi insanım kaç defa bırakmayı denedim.. bırakamadım.. sınırlandırayım dedim (günde 4tane)
onu da beceremedim.. sağlık ocağı falan olayı abartmak istemedim.. istedimki reel de bi arkadaş bulayım birbirimize destek olup sigarayı hayatımızdan çıkaralım.. o kişi yi bi türlü bulamadım..
ulan bu zıkım herşeyin arkasına gidiyor..
-sınav kötü geçti yak
-patron fırça attı yak
-sınav ii geçti ee yak
-yemek yedim yak
-tuvalete gittim yak
-kafam bozuk yak
-kafam ii yak
-ders arası yak
-kredi borcu yak
-evdekilerle tartıştım yak
sigaraya yüklediğimiz anlam yetmezmi ?
NEREYE KADAR YAK
içimizde elbette bi korku var.. ulan ya bi hastalık başıma gelirse... neyse bi tane daha yakayım..
reel de yoksa sanalda vardır illaki dedim.. :)
ee Tahribat sen geldin aklıma..
elbette sizi uzaydan takip edecek teknolojiye sahip değilim burda herkes söz verecek
ve konuya "içmedim" post u atacak.
5 Şubatta sigarasız bir hayat merhaba diyelim...
o zamana kadar ne yapıyorsanız yapın niye 5 şubat bi sebebi yok.
bi kaç madde daha eklenecektir.. istekli olanlar pm atsın yoksa tek başıma sürdüreceğim bu olayı :)
Not:Sigara içenleri rahatsız ettiysem kusura bakmasınlar..
----------------------------- -
ats30 bunu yazdı:
valla hocam hoca olan sensin.sistemden sorumlu olan da sensin.biz dedik yıllarca bu sistemle yürümez Türkiye diye...
nimet hanım Allah'ın bir nimeti olarak güzel umutlarla geldi ama skt kısa zamanda geçti..
bari sistem düzelmiyo çocuklar düzelmiyo anne-babalar düzelmiyo o zaman sigarayı düzeltelim hocam..
önce yavaştan yavaştan tütün yerine maruldan fln ypaalım.ıspanaklı fln.sonradan bıkarlar sigaradan ulan bu maydanoza mı para veriyom diye..
-----------------------------bayıldım bu fikre marul maydonoz filan... hoca bi git allasen ya :)
-
vallah gecen hafta flnhavanin kotu olmasi nedeniyle disari cikmamistim 6gun fln hic sigara icmedim diodum Allah im aha birakiorum sigarayi ama simdi yine aynen devam(= ama o isigi gordum kendimde birakacam(=
-
TrKomando89 bunu yazdı:
ats30 bunu yazdı:
-----------------------------bayıldım bu fikre marul maydonoz filan... hoca bi git allasen ya :)
-----------------------------ciddi ciddi fikri beğendiğimi düşünmedin umarım..yada o kadar gerçekçi düşünmüşüm ki sen de inanmışsın :)
-
yok hoca seni kastedmedim, ordaki hoca "hacım, bro, kanka" gibi bi hitab, o arkadaşı kasteddim :)
-
hadi beyler biraz cesaret.. ilerde sigara içemeniz gereken günleri olayları düşünmeyin direk karar verin ve bırakın olayı :)
5 Şubat
-
elimdeki tütünler bitsin dahada içmiyecem :W
-
2 günde 1 paket içiyordum azalttım.
Günde 6-10 arası gidip geliyor.