folder Tahribat.com Forumları
linefolder Tahribat.Com - Açık Kapılar Önünde
linefolder Tahribat Yol Haritası , İşletim Sistemi Ve Hack Oyunu Fikri

Tahribat Yol Haritası , İşletim Sistemi Ve Hack Oyunu Fikri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek
    linux için neyi taban almayı düşünüosun bro ?

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighNitro
    HighNitro's avatar
    Erkek
    Hertürlü procenizin grafik konusunda yardım edebilirim. (oyun,program,vs.)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

önce Linuxu ögrenseniz Linux üzerine program yazmayı ögrenseniz hani yürümeden koşmasanız bir aylık 2 aylık degil bu iş önce 1-2 yıl en azından üstünde çalışıcagınız sistemi tanımanız lazım yarın öbür gün biri gelip bir soru sordugunda tüm ekip kitlenmeyinde :) Hani Bash'miş otomasyonmuş servislerin çalışma yapısıymış çok iyi bilmeniz lazım.Önce siz normal Linuxu kullanın sonra üstüne programlarını yazın sonra dagıtım işine girersiniz...Benim çalışma masamda kendi yaptıgım LiveCd duruyor onu yaparken akla karayı sectim o kadar göründügü gibi degil

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Moral bozmak gibi olmasında amatör adamlarla, hiçbir şey bilmese bile yardımı dokunsun demekle pek bir şey yapamazsınız hocam. Daha linux kullanmamış adamla linux dağıtımı yapmaya kalkmak emeklemeden koşmaya kalkmak gibi bir şey :\ Ama isteğinizi takdir ettim. Bence bu projeden önce linux kullanmayı öğrenmeye yönelik bir proje hazırlayın(Nasıl olacaksa artık :P)

Edit: Sandman benden önce yazmış.

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    -----------------------------

önce Linuxu ögrenseniz Linux üzerine program yazmayı ögrenseniz hani yürümeden koşmasanız bir aylık 2 aylık degil bu iş önce 1-2 yıl en azından üstünde çalışıcagınız sistemi tanımanız lazım yarın öbür gün biri gelip bir soru sordugunda tüm ekip kitlenmeyinde :) Hani Bash'miş otomasyonmuş servislerin çalışma yapısıymış çok iyi bilmeniz lazım.Önce siz normal Linuxu kullanın sonra üstüne programlarını yazın sonra dagıtım işine girersiniz...Benim çalışma masamda kendi yaptıgım LiveCd duruyor onu yaparken akla karayı sectim o kadar göründügü gibi degil

-----------------------------

usta zaten 3-4 senelik bir vakit dedim.Yani birden dalmayacağız önce linuxu çözücez :)

Bi lafım var Sistemi bilmeden sızamazsın diye.HEr eyrde gerekli.Belki sızma olayı olmayacak fakat adam akıllı öğrenmemiz lazım.İstekli adam olsun yeter.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    @Zumsuk 3-4 yıllık sürücek çekirdek bir kadro oluşturabilicegine inanıyormusun ? İnsan yönetmek o kadar kolay degil yapıcak adamların profesyonel olması lazım oturup planmaya geçip hemen işe koşmaları için böyle yapıcagına topla 3-4 işini bilen adam toplanın bir yerde çizin planlarınızı yapın iş bölümünüzü bir ön çalışmada yapın olsun bitsin....hani böyle abi sen gel sende gelle olmuyor bu iş.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    zumsuk ekle beni hack oyununa ve işletim sistemi projesine.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek
    sandman bu konulardan anladigin belli oluyor.

Yani herkez yazmis, ben varim, bende varim diye. Ama arkadas daha Linux kurmamis, Linux yazalim projesine katiliyor.

Eger gercekten büyük isler yapmak istiyorsan, Tahribat adina degilde, tübitak adina olabilir, o zaman bunun meyvesini herkez yer tek Tahribat üyeleri degil.
    Tahribat'a karsi bir seyim yok, ama Linux yazalim diyorsun, basit birsey degil.

Birde BackTrack konusuna gelince, oradaki adamlarin inan bana hepsi profesyonel adamlar, wireless hack'i dünyaya onlar acti diyebilirim.
    Herseyden önce BackTrack'in donanimi tanismasi bile baya gelistirilmis.

Bu adamlar 1-2 senelik ugras sonucu yapmiyor. Yani adamlar gercekten en az bir programlama dilini iyi biliyor.

Senin önce bir acemi grup olusturup programlama ögrenip ögretmen lagzim, böyle projeler icinde bir alt yapi saglamis olursun.

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    @G-Turk hacım BackTrack denilen zımbırtı Slax üstüne geliştirilmiş bir sistemdir adamlar sanırım sadece wireless modüllerini yeniden kendileri yazmıştır ama bu başarılı olmadıkları anlamına gelmiyor.Yani bu işin kilit kısmı pratiktir.Heyecanınızı anlıyorum ama böyle her işi yaparım olur abi demekten çok daha öncesi var.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek

sandman haklisin, bu islerde pratik daha cok önemlidir. Zaten sitelerinde about us bölümüne bakarsan, bireysel projelerini görebilirsin.
    Yillardir Linux kullandiklari belli.

Bence hack oyunu proje daha uygun.
    Tasarimini biri yapar, programalamayi 3-4 kisi.
    Daha mantikli bence.

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
Toplam Hit: 8360 Toplam Mesaj: 66