Tahribat Yol Haritası , İşletim Sistemi Ve Hack Oyunu Fikri
-
İşletim sistemi biraz(bayağı :D) abartılı olabilir. Ama hack oyunu vs sonuna kadar devam. Çok büyük çaplı da olmamalı bence. Eğer olursa, hayal kırıklığı ile sonuçlanması yüksek ihtimal.
-
herkez imkansız diyor biliyorum fakat size bir hikaye
öğretmen snıfta çocukların ne olacağını sorar herkez başlar öğretmen, doktor vs...çocuğun birine gelir sıra der ne olacaksın der ki başbakan.Çocuklar başlar kahkahalarla gülmeye.Öğretmende dalga geçtiği için kızmıştır.
bu çocuğun adı mesut yılmazdır.
Bir düşüncem var.Ben şu anda bunun için yeterli bir adam değilim.Millet diyor imkansız.Şu mesajlara bakın.Msnde gelen 3-4 kişi imkansız yapamazsın diyor.Türkiye de bir adım atılamamasının nedenlerinden biride bu.Bende biliyorum zor olduğunu fakat denemek isteidm.En kötü ihtimalle yapamam fakat yeni birşeyler öğrenirim.Grupça çalışırız dostluklar olur.
Bir allahın kulu gelipte dostum güzel düşünmüşsün zor ama yapılamayacak gibi birşey değil demedi.Sıfırdan işletim sistmei yazmıyorum.Zaten editlemek bile kasacak sıfırdan hayatta yapamam.Ancak olmayacak diyorsunuz ya olursa ?Ya Türkiye de çok kullanılan birşey yaparsam.Ya esnafların kötü yanını windowsa ve muhasebe programına 3-4 milyar verdiğini görüp ben sıfır ücretle o programa yakınını yaparsam.
Bu işi para pul için yapmayacağız.Tertemiz bir işletim sistemi ve basit olacak.Yapamaya bilirim doğal.Fakat bakın yeni bir şey gördüm Türkiye de neden kimse birşey yapmıyor biliyor musunuz çünkü destek yok.En yakı arkadaşları, güvendiği kişiler, sevdiği adamlar yapamazsın diyor başaramazsın, çok zor imkansız...bu yüzden.
Tabi sandman ve onun gibi bu işi bilen adamlar var.Zor diyor.Fakat zor cidden.ama benim gibi yapacak işi gücü olmayan ve yeni birşeylerin peşindeki adamlar için tam bi uğraşılacak iş.Davsla, yada delphi ile uğraşmak yerine farklı birşey deniyceğim.
Sizden ricamdır zor olduğunu biliyorum fakat köstek olmayın.Düşüncenizi yazabilirsiniz ama zor yapamazsın..Bu bir düşünce değil moral bozmaktır.Yapmaya değil yapmamaya teşfiktir..
-
Abi kimse sana imkansız demiyor ama bir nehrin yönünü ters cevirebilirmisin mümkün ama harcıyıcagın emege degermi?Sıfırdan zaten işletim sistemi yazıcam diyen adamın aklından şüpe duyarım o apayrı birşey.Bu işlerin adımları vardır sırası vardır yapılıcakları vardır yolun sonundan başlanmaz.Önünce amac olarak bunu koymak yerine daha kısa ve daha işlevsel amaclar koysan onlar üstüste binse son amacın olsa.Hani herkez birşey yapmak istiyor ama herkez her işi yapamaz.Olay budur.
-
Yapamazsin diyen olmadi zaten ama zor oldugunu dile getirenler oldu.
Fikrimi yeniden söylemek istiyorum, Linux projesi icinde kendine simdiden kücük bir ekip kur.
Bellirli bir programlama dili ögrenin ve ondan sonra ne yapmak istiyorsaniz yapin.
Verdigin örnege gelince. O cocuk hedefini belirlemis ve bugünlere gelmis. Sende hedef belirleyebilirsin ama Mesut Yilmaz okumadan basa gelmedi.
Demek istedigim bir alt yapisi var. Siyasi bilgiler fakültesini okumus bitirmis.Muhasebe olayina gelince, muhasebe programi yazarsin Pardus icin, ve isyerlerine Pardus dahilinde dagitirsin.
Yine ayni kapiya cikiyor anlayacagin. -
grupları kuralım ozaman. Öğreten öğrenen herkes belli olsun. Ben daha çok windows tabanlı yardım edebilirim.Linux yardımı için biraz daha zaman var öğreniyorum şu an java vs. Bir de flash projesi düşünüyorum ben nasıl olur? İşletim sistemini sona bırakalım. Bu oyun vs öğrenim projeleri olsun. Tahribatımız güzel olsun :)
-
zumsuk azmin ve hevesini anlıyorum ama eğer bir iş yarım yamalak yapılırsa o işten ne kadar hayır gelir ki ?
Bu işler için organizasyon oluşturmak gerek her bölüm kendi alanında uzman olacak ve uzun süreli emek verilecek.
dediğin doğru destek yok para yok programlama bilen adam kaç kişi ve bu kişilerin kaçı bu işi yapmak ister ?
bütün emeklerin boşa gider ama onun yerine kendini programlama dillerinde geliştir senin için daha faydalı olacaktır.
-
ben "linux kullanmak nasıp olmadı. diğer işlerle ilgilenirim, reklam yaparım, para toplarım(:D)vb. "dedim, demez olaydım bi küfür kıyamet kopmuş ki sormayın :P
zumzuk sen diyon Talix filan yapalım ama amacımız ne niye yapıcaz ki?
hani esnaf bişi kullancaksa pardus kullansın.
-
biraz konuştukta gerçekten çok zormuş işletim sistmei yani 4-5 sene ciddi ciddi kasmak lazım mış.İşletim sistemi projesi yatar.Kimse babasının hayrına o kadar şey öğrenemez.
Onun dışında baktım ki kaç sayfadır hep işletim sistemi devam ediyor.Onun yerine linuxu birlikte öğreniriz isteklilerle.Programlar yazarız.İyice ilerleyince bazı işlerde bulunuruz ama işletim sistmei yazmak çok karışık ve zaman isteyen bu zamanda da ciddi performans gerektiren işmiş.
Even yol haritası ve ahck oyunu olarka devam ediyor projeler.!!
-
çabucak başlayalım arkadaşım. Mailini pmden atsana bana.
-
ahaa anladı galiba :), la ben de biras baktım ondan sonra dedim zatn bu iş zor die, yoksa ilk bakışta mantıken kolay gibi görünüyo ama optimizasyonu çok zor, sağlam destek lasım.