Tahribat'ın Parlak Zekaları İçeri Lütfen.
-
uçak pisti için bütçeniz var mühendislik hizmeti için bütçeniz yok mu ağbi?
hayır konu ciddi diye yazmışsın ondan soruyorum.
Hybris tarafından 05/Ara/13 22:19 tarihinde düzenlenmiştir
-
Prometheus bunu yazdı
iyi de zibilyon dolarlık projelerin mühendislerinin aklına gelmeyen neyi bulabileceğini düşünüyon burda? adam demiş zaten bulan niye senle paylaşsın? üretir satar trilyoner olur hem de yeni parayla trilyoner.
Dostum,zaten çok ama çok üst düzeyde henüz türkiye de olmayan sistemlerle pistler korunmakta,ve bunları türkiye ye getirmenin maliyeti çok yüksek,onların üzerinde bir koruma sağlayan ve maliyeti çok düşük olan bir önerinin burdan çıkmayacağınıda biliyorum,ben sadece bilgi alışverişi bir tartışma ortamı yaratarak kendime ve belkide sizlere birşeyler katmak istiyorum.Yorumu olan arkadaşlarım varsa yazsınlar aksi taktirde baltalamayın lütfen,kimseden silah zoruyla almıyoruz bilgiyi.Varsa önerisi olan arkadaşım yazar zaten,böyle bir konuda mantıklı yorum yapabilen arkadaşımda zaten neyin paylaşılıp neyin paylaşılmayacağını benden belkide senden daha iyi biliyordur,buna emin ol.
-
EnableTurk bunu yazdı
rüzgar sistemi hacı, az önce tasarladım kafamda. Çok yüksek 2 kanal tamam mı biri üflüyo biri çekiyo yağan karı piste düşmeden çekip atıyo. Yada sadece üfleyebilirde.
Hocam o kadar soğuk havada bir de rüzgar sistemi koyarsa değil kar kaplamayı jilet gibi buz olur o pistte. Rüzgardan dolayı piste inemeyecek uçaklardan bahsetmiyorum bile.
@DjBlueMaN
Hocam senin dediğin olay sadece kimyasalla çözülmez, pistlerdeki asfaltlar da özel olarak donmaya karşı dayanıklı olarak yapılıyor. Normal yol asfaltı değil yani, sonra da üstüne bazı buzlanma önleyici kimyasallar sürüyorlar ekstra olarak.
-
Hulagu bunu yazdıYerden isitma en mantiklisi olur
-
torpedo_XL bunu yazdıEnableTurk bunu yazdı
rüzgar sistemi hacı, az önce tasarladım kafamda. Çok yüksek 2 kanal tamam mı biri üflüyo biri çekiyo yağan karı piste düşmeden çekip atıyo. Yada sadece üfleyebilirde.
Hocam o kadar soğuk havada bir de rüzgar sistemi koyarsa değil kar kaplamayı jilet gibi buz olur o pistte. Rüzgardan dolayı piste inemeyecek uçaklardan bahsetmiyorum bile.
@DjBlueMaN
Hocam senin dediğin olay sadece kimyasalla çözülmez, pistlerdeki asfaltlar da özel olarak donmaya karşı dayanıklı olarak yapılıyor. Normal yol asfaltı değil yani, sonra da üstüne bazı buzlanma önleyici kimyasallar sürüyorlar ekstra olarak.
Dostum şuan bizim türkiye de kullanılan pistlerin çoğu,kaya parçalarının üzerine dökülmüş betondan ibaret :)
Fan olayınada gelirsek acil durumlarda uçak pist dışına falan çıkarsa o fan can ve mal kaybını arttıracaktır :)
-
Belki Kızılötesi Isıtıcılar kullanılabilir ama zor..
Şöyle bir sistem de olabilir. Uçak tekerleklerine zarar vermeyecek şekilde dizayn edilmiş tellerden oluşan pisti bahsettiğin su tutmayan boya ile boyarsan, su tellerden aşağı akıp gider, aşağıdaki suyun da bi şekilde donmayan akışını sağlayabilirsin. Uçağın ağırlık basıncına dayanabilecek bir tel örgü pist ile bu iş hallolabilir..
-
o tür yerlere neden ilk başta alttan ısıtma kurmazlar !
olmazmı acaba :D kombili şöle karda donda açsınlar erisin D:
-
slim_38 bunu yazdıHulagu bunu yazdıYerden isitma en mantiklisi olur
Yerden ısıtma sistemleride bir zaman sonra uçağın iniş sırasında yere uyguladığı kuvvetten dolayı zarar görüyor,ve yeniden sistemin yenilenmesi onarılması için pistin kapatılması ve maliyetin artmasına sebep oluyor.
Savaş üssü gibi bir yerde de pistin kapatılması demek.....Havar komşular havar :)
-
RockZs bunu yazdı
Belki Kızılötesi Isıtıcılar kullanılabilir ama zor..
Şöyle bir sistem de olabilir. Uçak tekerleklerine zarar vermeyecek şekilde dizayn edilmiş tellerden oluşan pisti bahsettiğin su tutmayan boya ile boyarsan, su tellerden aşağı akıp gider, aşağıdaki suyun da bi şekilde donmayan akışını sağlayabilirsin. Uçağın ağırlık basıncına dayanabilecek bir tel örgü pist ile bu iş hallolabilir..
Dostum pist üzerine tel çekemezsin,uçak yere teker koyunca inanılmaz derecede bir güç ortaya çıkıyor,Allah korusun bu tellerden biri kopar ve jet motorunun içine kaçarsa uçak moturuna çok büyük derecede zarar verir.
Önemli olan pist üzerinde herhangi birşey olmaması.
Havacı olarak askerliğini yapan arkadaşlarım bilirler,uçuşlar başlamadan önce sabahları pist üzerinde YAMAHA temizliği yapılır,motor içine kaçabilecek en ufak bir taş parçası dahi pist üzerinden toplanır,3,4 km lik piste gereceğin bu tel uçuş güvenliği için büyük tehlike oluşturur.
-
piste tel çek demiyorum ki, örgülü bir pist yap, oluklu yüzeyli, su aşağıya aksın.. dökme demir bloklar kullanılabilir..
uçağın ağırlığına dayanmaz deme bence dayanır..
ek: tabi fren mesafesini uzatabilir.. bu da olmaz..
RockZs tarafından 05/Ara/13 23:04 tarihinde düzenlenmiştir