folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Tahribat'ın Parlak Zekaları İçeri Lütfen.

Tahribat'ın Parlak Zekaları İçeri Lütfen.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

hocam klasik olacak ama alttan ısıtma en kesin ve kalıcı çözüm olarak görünüyor.

bunu en az maliyetle şöyle yapabilirsin:

elektrikli battaniye mantığıyla piste ucuz bir sistem döşersin. pist kullanılmadan önce kar yağıyorsa mesela sistemi ağ misali çeker kurutursun. uçak inmeden hemen önce toplarsın.

biraz da el işi gerekiyor ama kimyasal sıvı serpmekle aynı zahmeti verir :D

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blood_rhyme
    blood_rhyme's avatar
    Erkek
    Ultra Ever Dry karı buzu suyu kiri eritmez hocam sadece yüzeye yapışmasını engeller. Bir yerde duymuştum ürünün adını hatırlamıyorum, asfalt atılırken karıştırılan bir ürün vardı onunla buzlanma önleniyordu. Ama buda senin için geç bi çözüm olması gerek

EY YARALI KÜKREYEN ASLAN, SENİN GEZDİĞİN GÜZEL SAHRALAR ZULMÜN KÖPEKLERİNE KALDI, ARTIK GAFLET UYKUSUNDAN UYAN ! ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    c0nverse
    c0nverse's avatar
    Erkek

alttan ısıtmak yerine asfaltın yanına ufo(ısıtıcı) gibi şeyler yapılsaya kalkış felan öncesi pisti alkolle yıkarsınız sonra asfaltın yanındaki ıstıcıları açarsınız pistte ne buz ne de kar kalır.

Converse giyen uzaylı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Cebitte görmüştüm telefonlara kaplama yapıyorlarda telefon suya düşse bile etkilenmiyor. Kaplama suyu iteliyor. Herif iphone u suya atmıştı hiç bir şey olmamıştı.

Böyle bir kaplama yapılıp Uçak pisti de hafiften ortası yüksek yapılsa (uçağın iniş kalkışına zarar vermeyecek derecede maksimum açı) su sağa veya sola doğru akarak pistten uzaklaşabilir. Yalnız o kadar büyük bir alan ve pürüzlü alana nasıl bir kaplama olabilir ki. Hadi kaplama yaptık diyelim uçağın inmesi ile oluşan basınçta o kaplama dayanır mı?

Veya tekerleklerin denk geleceği yeri ısıtsak bir nevi noktasal iniş yapılsa biz de yatayda 30(pist genişliği varsayım) metreyi değilde 3 tekerlek 2 şer metreden 6 metreyi ısıtsak. Bu kezde uçak boyutları farklı? Gene çıkmaza girdik. Biraz daha düşüneyim bunlar burda kalsın.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugax
    bugax's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

snowfree® diye araştırırsan bir çok şey bulursun.

edit: https://www.google.com.tr/?gws_rd=cr&ei=_uKhUqeMC-T5yAO0-oF4#q=snowfree%C2%AE+heated+pavement+system+to+eliminate+icy+runways

bugax tarafından 06/Ara/13 16:53 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Bahsettiğiniz olay endüstriyel beton uygulamaları adı altında uygulanır. Rezidans ve toplu konutların, özellikle kaliteli ve paraya kıymış olanlarında, garaj, yani bina altı park alanlarının zemini bu şekilde betonlanır ve üzeri epoksi ile kaplanır.

Yani burada zemin sürekli olarak tahrip göreceğinden çatlamalar, göçmeler ve buzlanma gibi sorunlar meydana gelir. Bunu gidermek için alt zemin üzerine 1 milim kalınlığında naylon çekiliyor. Bu da üst zeminin nemini kaybetmesini engelliyor. Kurumayan beton daha elastik bir yapıya sahip oluyor. Ayrıca üst zemin metal saçlar ile destekleniyor. Bunun yanında araçlarda kullanılan antifiriz de bu alanda kullanılıyor. Antifiriz özellikli beton katkıları ile yapılan zeminlerde donma ve buzlanma gibi etkilere karşı mukavemet artışı sağlanıyor.

Burada sorduğunuz soru zaten tüm havaalanlarına ait pistlerde mevcuttur. Aşırı don ve buzlanmanın hakkından gelmek, tabiki maliyet demek. Tüm bu hava şartlarını bir kenarı koyup, bütün aksilikleri yok edecek bir sistemi o betona uygulayamazsınız. Yerden ısıtma sistemini betonun altına yapamazsınız mesela. Çünkü bu durumda bakımını yapmanız demek, komple sistemi yenilemeyi gerektirir. Bu nedenle yerden ısıtma mermer, seramik veya parke altına uygulanır. BU sayede bakımı için sadece ilk zeminde rötüş gerekir.

Yani bir düşünün; sahanın buzlanmasına ve donmasına neden olacak bir havada zaten en büyük sorununuz iniş ve kalkıştır. Zemini temizlemek, olası bir kaza riskini çok çok %25 azaltabilir. Yani kötü havalarda uçakların kalkış iptali veya iniş gecikmesi durumlarının tek nedeni zemin zaafiyeti değil.

Demek istediğim şu ki; koca bir ar-ge çalışmasını burada ancak 2 omuz muhabbeti olarak yaparsınız.

Kolay gelsin.

NaZi_ tarafından 06/Ara/13 20:19 tarihinde düzenlenmiştir

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek
    BeyinAdam bunu yazdı

hocam klasik olacak ama alttan ısıtma en kesin ve kalıcı çözüm olarak görünüyor.

bunu en az maliyetle şöyle yapabilirsin:

elektrikli battaniye mantığıyla piste ucuz bir sistem döşersin. pist kullanılmadan önce kar yağıyorsa mesela sistemi ağ misali çeker kurutursun. uçak inmeden hemen önce toplarsın.

biraz da el işi gerekiyor ama kimyasal sıvı serpmekle aynı zahmeti verir :D

+1

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
Toplam Hit: 6046 Toplam Mesaj: 58