Tahribat'ın Parlak Zekaları İçeri Lütfen.
-
EnableTurk bunu yazdı
rüzgar sistemi hacı, az önce tasarladım kafamda. Çok yüksek 2 kanal tamam mı biri üflüyo biri çekiyo yağan karı piste düşmeden çekip atıyo. Yada sadece üfleyebilirde.
İniş sırasında uçaklara sıkıntı verebilir bu durum. Hani anlamam ama bu işlerden bir anda bu aklıma geldi :D
-
Sserkan bunu yazdı
Uçuk bi fikir; Pist boyunca sıcak hava kanalı yapılabilir sağlı sollu sıcak hava kanalları kar bu sıcak hava kanalına girer ısınır erir buhar olur yüzeye kar düşmesi engellenir yüzeye bişey uygulanmadığı için fren mesefesine bi etkisi olmaz biraz daha düşünsem geliştiririm aslında ama ilk etapta böyle bişi düşündüm :D
Pistin bir ucundan bir ucuna sıcak hava kanalları yapmak kolay fakat pistin EN ine doğru bu sıcak havayı üfleyecek motora güc sağlamak bela.
-
yerden ısıtma ve asfaltın uzerınde kucuk delıkler bu suyu baska yere gotursun ve sureklılık saglasın
Perihelion tarafından 05/Ara/13 23:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Pistin kenarlarına küçük fıskiyeler koyarak tazikli bir şekilde 80 derece deki suyu basıcaksın pist sürekli açık kalır . Aynı tokyodaki kendi kendini yıkıyan yollar gibi :)
Sanalcaptan tarafından 05/Ara/13 23:33 tarihinde düzenlenmiştir -
Aga bir taraf dan sıcak hava akımı yapacak bir taraftan da içe doğru çekme olacak biri uff düyecek biri de gel beri gel he rüzgar akımı zarar verir diye düşüniyorsan güçlendirmek için bir şeyler yapıla bilinir çelik blok falan ama uçağı sarsmıyacak tabi ama bazen tipi de ne olur onu bilemiyorum yada tipinin geldiği yöne göre değişe bilir değişken olacak otamatik vs vs
-
Sanalcaptan bunu yazdı
Pistin kenarlarına küçük fıskiyeler koyarak tazikli bir şekilde 80 derece deki suyu basıcaksın pist sürekli açık kalır . Aynı tokyodaki kendi kendini yıkıyan yollar gibi :)
Pisti sürekli sıcak su ile yıkamak için çok büyük bir su tankına ihtiyacan var,ayrıca sıcak su soğuk sudan daha çabuk donar :)
-
YasamaK bunu yazdı
Aga bir taraf dan sıcak hava akımı yapacak bir taraftan da içe doğru çekme olacak biri uff düyecek biri de gel beri gel he rüzgar akımı zarar verir diye düşüniyorsan güçlendirmek için bir şeyler yapıla bilinir çelik blok falan ama uçağı sarsmıyacak tabi ama bazen tipi de ne olur onu bilemiyorum yada tipinin geldiği yöne göre değişe bilir değişken olacak otamatik vs vs
Pist etrafında uçuşan yaprak,börtü böcek, toz 2 ay geçmeden tüm hava kanallarını tıkar dostum.
-
DjBlueMaN bunu yazdıSserkan bunu yazdı
Uçuk bi fikir; Pist boyunca sıcak hava kanalı yapılabilir sağlı sollu sıcak hava kanalları kar bu sıcak hava kanalına girer ısınır erir buhar olur yüzeye kar düşmesi engellenir yüzeye bişey uygulanmadığı için fren mesefesine bi etkisi olmaz biraz daha düşünsem geliştiririm aslında ama ilk etapta böyle bişi düşündüm :D
Pistin bir ucundan bir ucuna sıcak hava kanalları yapmak kolay fakat pistin EN ine doğru bu sıcak havayı üfleyecek motora güc sağlamak bela.
Sağ taraf sıcak havayı üfleyecek sol taraf vakum etkisiyle havayı çekecek bu şekilde üfleyen motorun gücü hafifler
vakum yoluyla çekilen hava devir daim edilirse hava her seferinde ısınmak zorunda kalmayacağı için bi süre sonra enerji tasarrufuda yapılır.
Olabilitesi nedir bilmem ama düşünülürse geliştirilir.
Edit: Tıkanır demişsin hava filtreleriyle bu sıkıntı kolay bi şekilde çözülebilir rutin olarak filtreler değişir sadece
Sserkan tarafından 05/Ara/13 23:52 tarihinde düzenlenmiştir -
Ka1nsha bunu yazdıBaracuda bunu yazdı
hafif eğim ve nanoteknoloji bu işi kökünden çözer . zemin nano maddeyle kaplanır alttanda biraz ısıtma uygulandıgı zaman zemine yağan kar erir ve nano zemin üzerindeki su tutunamaz erir gider. eğimde pistin ıslak kalmasını engeller
Tek yönlü iniş yapılmıyordur ki hocam 2 taraftanda iniş yapılıyor diye biliyorum ben
hocam eğimi yanlara doğru vericeksin ve bi kaç dereceyi geçmicek
-
savaş uçaklarındaki gibi en sağlıklı yöntem uçağı yakalayan çelik halatlar
hem kardan etkilenmezuçak hemde duruş mesafesi azalır