folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Tahribat'ın Parlak Zekaları İçeri Lütfen.

Tahribat'ın Parlak Zekaları İçeri Lütfen.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kadirozdemir
    kadirozdemir's avatar
    Erkek
    EnableTurk bunu yazdı

rüzgar sistemi hacı, az önce tasarladım kafamda. Çok yüksek 2 kanal tamam mı biri üflüyo biri çekiyo yağan karı piste düşmeden çekip atıyo. Yada sadece üfleyebilirde.

İniş sırasında uçaklara sıkıntı verebilir bu durum. Hani anlamam ama bu işlerden bir anda bu aklıma geldi :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek
    Sserkan bunu yazdı

Uçuk bi fikir; Pist boyunca sıcak hava kanalı yapılabilir sağlı sollu sıcak hava kanalları kar bu sıcak hava kanalına girer ısınır erir buhar olur yüzeye kar düşmesi engellenir yüzeye bişey uygulanmadığı için fren mesefesine bi etkisi olmaz biraz daha düşünsem geliştiririm aslında ama ilk etapta böyle bişi düşündüm :D 

Pistin bir ucundan bir ucuna sıcak hava kanalları yapmak kolay fakat pistin EN ine doğru bu sıcak havayı üfleyecek motora güc sağlamak bela.

Haşa Zulmetmez Kullarına Hüdası, Her Kulun Çektiği, Kendi İşinin Cezası!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Perihelion
    Perihelion's avatar
    Erkek

yerden ısıtma ve asfaltın uzerınde kucuk delıkler bu suyu baska yere gotursun ve sureklılık saglasın

Perihelion tarafından 05/Ara/13 23:46 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

Pistin kenarlarına küçük fıskiyeler koyarak tazikli bir şekilde 80 derece deki suyu basıcaksın pist sürekli açık kalır . Aynı tokyodaki kendi kendini yıkıyan yollar gibi :)

Sanalcaptan tarafından 05/Ara/13 23:33 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Aga bir taraf dan sıcak hava akımı yapacak bir taraftan da içe doğru çekme olacak biri uff düyecek biri de gel beri gel he rüzgar akımı zarar verir diye düşüniyorsan güçlendirmek için bir şeyler yapıla bilinir çelik blok falan ama uçağı sarsmıyacak tabi ama bazen tipi de ne olur onu bilemiyorum yada tipinin geldiği yöne göre değişe bilir değişken olacak otamatik vs vs

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek
    Sanalcaptan bunu yazdı

Pistin kenarlarına küçük fıskiyeler koyarak tazikli bir şekilde 80 derece deki suyu basıcaksın pist sürekli açık kalır . Aynı tokyodaki kendi kendini yıkıyan yollar gibi :)

Pisti sürekli sıcak su ile yıkamak için çok büyük bir su tankına ihtiyacan var,ayrıca sıcak su soğuk sudan daha çabuk donar :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek
    YasamaK bunu yazdı

Aga bir taraf dan sıcak hava akımı yapacak bir taraftan da içe doğru çekme olacak biri uff düyecek biri de gel beri gel he rüzgar akımı zarar verir diye düşüniyorsan güçlendirmek için bir şeyler yapıla bilinir çelik blok falan ama uçağı sarsmıyacak tabi ama bazen tipi de ne olur onu bilemiyorum yada tipinin geldiği yöne göre değişe bilir değişken olacak otamatik vs vs

Pist etrafında uçuşan yaprak,börtü böcek, toz 2 ay geçmeden tüm hava kanallarını tıkar dostum.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sserkan
    Sserkan's avatar
    Erkek
    DjBlueMaN bunu yazdı
    Sserkan bunu yazdı

Uçuk bi fikir; Pist boyunca sıcak hava kanalı yapılabilir sağlı sollu sıcak hava kanalları kar bu sıcak hava kanalına girer ısınır erir buhar olur yüzeye kar düşmesi engellenir yüzeye bişey uygulanmadığı için fren mesefesine bi etkisi olmaz biraz daha düşünsem geliştiririm aslında ama ilk etapta böyle bişi düşündüm :D 

Pistin bir ucundan bir ucuna sıcak hava kanalları yapmak kolay fakat pistin EN ine doğru bu sıcak havayı üfleyecek motora güc sağlamak bela.

Sağ taraf sıcak havayı üfleyecek sol taraf vakum etkisiyle havayı çekecek bu şekilde üfleyen motorun gücü hafifler 

vakum yoluyla çekilen hava devir daim edilirse hava her seferinde ısınmak zorunda kalmayacağı için bi süre sonra enerji tasarrufuda yapılır. 

Olabilitesi nedir bilmem ama düşünülürse geliştirilir. 

Edit: Tıkanır demişsin hava filtreleriyle bu sıkıntı kolay bi şekilde çözülebilir rutin olarak filtreler değişir sadece

Sserkan tarafından 05/Ara/13 23:52 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek
    Ka1nsha bunu yazdı
    Baracuda bunu yazdı

hafif eğim ve nanoteknoloji bu işi kökünden çözer . zemin nano maddeyle kaplanır alttanda biraz ısıtma uygulandıgı zaman zemine yağan kar erir ve nano zemin üzerindeki su tutunamaz erir gider. eğimde pistin ıslak kalmasını engeller

Tek yönlü iniş yapılmıyordur ki hocam 2 taraftanda iniş yapılıyor diye biliyorum ben 

hocam eğimi yanlara doğru vericeksin ve bi kaç dereceyi geçmicek

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

savaş uçaklarındaki gibi en sağlıklı yöntem uçağı yakalayan çelik halatlar

hem kardan etkilenmezuçak hemde duruş mesafesi azalır

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
Toplam Hit: 6040 Toplam Mesaj: 58