folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Tahribat'ın Parlak Zekaları İçeri Lütfen.

Tahribat'ın Parlak Zekaları İçeri Lütfen.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

1- pist e dökülen asfaltın kımyası ile oynanarak donma noktası düşürelebilir veya alltan ısıtma en mantıklısı 

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

yaz hocam anlatıyom bak;

Pist boyunca fortumlar ve fıskiyeler döşenir. Pist sahil kesimi bir yerdeyse oh ne güzel değilse de panik yapmayın tankerler bunun için var zaten. Deniz suyunu çek, sonra piste sabahtan akşama pompala anam pompala. Deniz donmuyosa suyu da donmaz amk değil mi :)

Heee tuzlu sudan lastik yarılıyo falan da deme bahane bunlar, uçak oto yıkamaya yanaşınca tekerini de tatlı suyla ot bok bişeyle yıkar bi fön çekersiniz tamam olur :D

Haydi eller alıntı butonuna :D

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    DjBlueMaN bunu yazdı
    YasamaK bunu yazdı

Aga bir taraf dan sıcak hava akımı yapacak bir taraftan da içe doğru çekme olacak biri uff düyecek biri de gel beri gel he rüzgar akımı zarar verir diye düşüniyorsan güçlendirmek için bir şeyler yapıla bilinir çelik blok falan ama uçağı sarsmıyacak tabi ama bazen tipi de ne olur onu bilemiyorum yada tipinin geldiği yöne göre değişe bilir değişken olacak otamatik vs vs

Pist etrafında uçuşan yaprak,börtü böcek, toz 2 ay geçmeden tüm hava kanallarını tıkar dostum.

kışın börtü böceğin ne işi var hacım :D bir de o sistem de parçalama gibi bir şey yapa bilirsin arıtma gibi yada 5 dakka da bir temizleme sistemi gibi bir şeyde oabilir.

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HowL
    HowL's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

çizik

Mutluluk çatık kaşlıdır ve ciddidir. Bizim gibilerin sonu en fazla sürpriz olur :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caagroup
    caagroup's avatar
    Erkek

eğer bu ticari bir proje ise çok iyi ve uygulanabilir, düşündüklerinizden daha az maliyetli ve devamlılık sağlayacak bir fikrim var, projeye dökebilirim ilgileniyorsanız pm atın... yada atmayın sayenizde patenlenecek bir projem oldu :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek

Alttan ısıtma üstten alkol akışı sağlanarak tamamen çözülebilir buzlanma. Sıcak su da tam tersi etkiyi gösterir anında buz tutar :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocalar, hava alanının büyüklüğünden dolayı alttan ısıtma anormal maliyetli olacaktır. got kadar ev kışın 400 tlye ısınıyorsa havaalanı yüzeyini kışın ısıtmak baya bi maliyetli olacaktır diye düşünüyorum.

Eğer sorun oluşan katı buz ise belki altına bu şekilde geniş dalga aralıklarıyla zemini hareket ettirecek bir mekanizma yapılabilir. Yer beton bile olsa esnetmek mümkün olacaktır.

Örneğin boğaz köprüsü rüzgarlı havada yukarı aşşağı 2 metre iner çıkar ama farketmeyiz. bu şekilde üsütndeki buzların kırılması sağlanabilir. Fakat buzlar olduğu yerde kalacaktır tabi.

Bu arada hava alanlarının betonu uçağın çarpması durumunda kolay kırılarak darbe emici görevi yapmak üzere tasarlandığı için malzemesine fazla müdahale edemeyebilirisiniz. ısıtmak da çok pahalıdır başka şeyler düşünmek lazım.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    egultekin
    egultekin's avatar
    Erkek
    Hulagu bunu yazdı
    Yerden isitma en mantiklisi olur

Ve buz tutmayan vasfaltlar var özel yapım.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shuqufe
    Shuqufe's avatar
    Erkek

Şöle Birşey de OLabilir Belki;

Asfalta 50 Cm Aralıklarla Enine 20-30 Cm Genişliğinde Kanallar Açıp Bu Kanallara Bir Boru Döşenip Üstüne Sert ve Dayanıklı Zift Atılabilir (Yarış Pistlerinde Araçların Çok Fazla Kaydığı Virajlara Uygulanan Böyle Birşey Var).

Uçak İniş Yapmadan Örneğin 5 Dk Önceden Bu Borular Endiksüyon Sistemiyle Isıtılır. Kısa Sürede Yüksek Isıya Ulaşır. Tabi Bu arada Ziftin Dayanıklığı Ne OLur Bilemiorum Ama Zift Olmadan da Bu Yöntem Uygulanabilir.

Benim Fikrim :=)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocalar, hava alanının büyüklüğünden dolayı alttan ısıtma anormal maliyetli olacaktır. got kadar ev kışın 400 tlye ısınıyorsa havaalanı yüzeyini kışın ısıtmak baya bi maliyetli olacaktır diye düşünüyorum.

Eğer sorun oluşan katı buz ise belki altına bu şekilde geniş dalga aralıklarıyla zemini hareket ettirecek bir mekanizma yapılabilir. Yer beton bile olsa esnetmek mümkün olacaktır.

Örneğin boğaz köprüsü rüzgarlı havada yukarı aşşağı 2 metre iner çıkar ama farketmeyiz. bu şekilde üsütndeki buzların kırılması sağlanabilir. Fakat buzlar olduğu yerde kalacaktır tabi.

Bu arada hava alanlarının betonu uçağın çarpması durumunda kolay kırılarak darbe emici görevi yapmak üzere tasarlandığı için malzemesine fazla müdahale edemeyebilirisiniz. ısıtmak da çok pahalıdır başka şeyler düşünmek lazım.

şeyhim dediğine göre bağımsız bir alan yaratmak gerekir ( köprü gibi . ki köprüde mukavetten dolayı esneklik yapları çeliklere göre hesaplanmıstır . betonda ise sigma - Newton grafıgı hooke kanuna uymaz daha cabuk kırılır ) bubu yapmak ıcın depreme dayanıklı olabılecek gibi oynar zemın gerek ki o hızla ınen bı ucak ıcın felaket olabilir bu bence 

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
Toplam Hit: 6044 Toplam Mesaj: 58