folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Takıntılık Yaptı; Konu Boy Uzaması.

Takıntılık Yaptı; Konu Boy Uzaması.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

1,90 olsan ne olacak millete tepedenmi bakıcan 

Allah nasıl yarattuysa öyle güzel dir. 

spor yap belki yardımı dokunur.basketbol  , hentbol gibi .

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

halter kıaltmıyor

kısa halter yapıyor ?

tamam bunu öğrenmiş oldum kabul ediyorum ama boyada etkisi kesin var bence

çünkü öyle olmasa basketbol uzatmazdı.

bizim genler kısa sülalecek öyle dev gibi adam çok az

ama abim uzun çünkü yıllarca basketbol oynadı

yapay uzun diyorum takılıyorum :)

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

halter kıaltmıyor

kısa halter yapıyor ?

tamam bunu öğrenmiş oldum kabul ediyorum ama boyada etkisi kesin var bence

çünkü öyle olmasa basketbol uzatmazdı.

bizim genler kısa sülalecek öyle dev gibi adam çok az

ama abim uzun çünkü yıllarca basketbol oynadı

yapay uzun diyorum takılıyorum :)

Seni yaftalamıyorum, yanlış anlaşılmasın. Sadece işin içinde olduğum için ve araştırdığım için konuşuyorum. Ayrıca mantıken bir düşün. Halterci dediğin insanlar 7/24 omuzlarında halterle gezmiyor veya antrenman olarak 300 kilo kaldırıp indirmiyorlar. Müsabakada toplasan 10 saniye boyunca taşıdığı yüke bakarak bu sonuca ulaşman mantıken yanlış.

Basketbol gibi yüzme veya voleybol gibi sporların boy uzamasına etkisi olabilir ancak, basketbol oynadığı için 10 cm uzamış bir insan yoktur. Bu gerçek olsa millet evinde günde 1 saat zıplayıp boy uzatırdı. Yani abinin boyuna etki etmiş, olacağından 1 - 2 cm uzun bir boya neden olmuş olabilir ancak, bir başkası abinin 2 katı basketbol oynayarak hiç bir sonuç elde edemeyebilir. Şunu anlamak gerek; basketbolu boy uzasın diye değil, boyun uzun diye oynarsın.

Gelgelelim fitness sporu tüm vücuduna etki eder. Kemiklerin de buna dahil. Fitness yapan insanların sadece kas gelişimi değil, kemik gelişimi de artar. Yaş farketmeksizin. Sen şimdi diyorsun ki, fitness yapıyorum, kemiklerimi besliyorum ve güçlendiriyorum ama ağırlıklar nedeni ile bu kemikler eğildi, büküldü ve boyumu kısalttı veya uzayacakken izin vermedi. Bu mümkün değil. Kesin bilmemekle beraber, fitness sporunun boyu uzun göstermede yardımcı olduğuna inanıyorum. Çünkü kambur, omuzları düşük insanların, spor salonlarında 4 - 5 ay geçireken dik ve zinde bir görünüm elde ettiklerini defalarca gördüm.

Ayrıca gen dediğimiz şey sadece etrafınıza baktığınızda gördüğünüz akrabaları kapsamaz.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeyQirs
    HeyQirs's avatar
    Erkek

önemli olan boyun degıl boyu hocam takılma ;)

forumda yazmıyorum artık okuyorum yeter adam olana.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacked75
    hacked75's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Fitness hocası bacak çalışmalarıyla boyun uzayabileceğinden bahsetti. Bacakdaki kas oranı fazlaymış bu kasların çalışması büyüme hormonunu tetikler buda boy uzamanda yardımcı olur dedi. Ağır barlar kaldırmazsın sana göre ayarlarız dedi ( Daha başlamadım fitness'a bu arada :) )

- Birşey daha ekliyeyim : Uyumadan önce süt içme dedi çok garipsedim;
    Süt içip uyuyunca büyüme hormonu sentezini durduruyormuş gün içerisinde aktif olduğun saatlerde süt içmek daha yararlıymış.

İçinizde hâlâ bomba atmasını bilmeyen hayvanlar var.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabudun
    karabudun's avatar
    Erkek

18 den sonra pek uzamazsın. En fazla 1-2 cm. Bu yaştan sonra yapacağın spor ve kullanacağın ilaç, vitamin vs. de işe yaramaz. Kendini hırpalama. Ama spor yap tabi ki. Boyunu uzatmaz ama vücudunu çok değiştirir. Uzun ama şekilsiz bir vücut mu? Normal boy ama şekilli bir vücut mu?

"Bugünden geru divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." KaramanoğluMehmet Bey - 1277 -
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CorretzA
    CorretzA's avatar
    Erkek

Bildiğim kadarıyla insanın boyu 21-22 yaşından sonra uzamazmış. Yani sıkıntı yapmana gerek yok. Fitness'ta insanın boyu kısalır diye söyleyenlerede inanma ( Squat yapmadığın sürece tabi ). illa da uzamam lazım diyorsan al bir basket topu akşamları stres atmak için 1 saat fln basket oyna.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sensiz_aglamam
    sensiz_aglamam's avatar
    Dişi

Bendede bi ara takıntıydı bu konu ya gerçi hala aynıyımda elden bişi gelmiyor işte :( 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

Aşırı kalsiyumun kemik erimesi yaptığını okumuştum. Birde kalsiyum kaynağı olarak süt yerine yoğurdu peyniri tercih et. Bol protein ağırlıklı az karbonidratlı beslen. Body bulding için herkes farklı birşey söylüyor ama benim görüşüm: Kemiği çevreleyen kasın kemik uzamasını yavaşlatacağı yönünde. Sana önerim liflerini gerecek esnetecek sporlar yapman.

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    sensiz_aglamam bunu yazdı

Bendede bi ara takıntıydı bu konu ya gerçi hala aynıyımda elden bişi gelmiyor işte :( 

edit:

zalimadam tarafından 18/Tem/14 18:09 tarihinde düzenlenmiştir

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
Toplam Hit: 4753 Toplam Mesaj: 49