Tanrı İle Allah Kelimesi Arasındaki Fark.
-
ben Allah derim yok illede Tanrı diyenlerle de polemiğe girmem anlatılacak şeyler var ama adam ille de tanrı diyosa ben naapayım :/
-
@ KafirImam
hacı nickini gördüm cewap yazmaktan vazgeçtim var sen düşün :D
-
Varg bunu yazdı:
-----------------------------
allah 1 tane tanrı 6 milyar tane
-----------------------------nickin varg :) tahminimce varg vikernesden geliyor avatarın pentagram :D imzan turancılıkla alakalı ve boyle bir konuya yazıyorsun :D
tahminimce 12-13 yaslarında felaket kişilik sıkışması yaşamış ufaklıksın.felaket güldürdün gece beni sende gül -
Z-CHAN bunu yazdı:
-----------------------------"Allah" ile "tanrı" kelimesi arasındaki fark! 3169 5/29/2007 11:35:44 AM
-----------------------------Juan, motosikleti ile Meksika sinirina gelir.
Arkasindaki iki buyuk cantayi goren sinir polisi suphelenir ve icinde ne oldugunu sorar ...
Juan, "Yalnizca kum" diye yanit verince polis, "Ac bakalim cantalari" der.
Juan cantalari acar, polis didik didik kontrol etmesine ragmen kumdan baska birsey bulamaz cantada !
Bununla yetinmeyen polis, gece yarisina kadar kumu her tur tahlilden gecirtir ancak saf kumdan baska birsey yoktur !
polis, cantalarini Juan'a geri verir ve sinirdan gecmesine izin verir.
Ertesi gun Juan Motosikletinin arkasinda iki buyuk cantayla tekrar sinirda belirir. Polis Juan'i gene durdurur, didik didik arar, birsey bulamaz ve Juan'i serbest birakmak zorunda kalir.
Bu olay, polis emekli olana dek yillarca devam eder !
Bir gun emekli polis Meksika'da bir barda otururken Juan'in iceri girdigini gorur ve derhal yakasina yapisir; "Senin yillardir birseyler kacirdigindan eminim. Cildiracagim. Geceleri uyku uyuyamiyordum senin yuzunden. Lutfen anlat bana ne kacirdigini. Aramizda kalacagindan emin olabilirsin."
Juan gulumseyerek yanitlar,
"Motorsiklet"detaylarla ugrasirken isin ozunu kaciriyoruz :)
zamanında xtlan müridemiz ilave etmis 2007 deki açılmış aynı konuya, göz gezdirirken okuyunca hoşuma gitti buraya ekleme ihtiyacı hissettim
-
KroBey bunu yazdı:
-----------------------------DeaD_BY bunu yazdı:
-----------------------------
şu konuya bakın :) sen neye tapıyosan tap,içinden geçeni kelimeye ha tanrı diye dökmüşün ha allah diye hada sidik diye ne farkeder? tanrı türkçeye çevrilmiş hali işte aq
-----------------------------O zaman, sana bok diyelim. Önemli olan niyet değilmi ? Sende bok ol o zaman. Ne de olsa içimden adını geçirdim, fiili olarak sana bok demem senin için sorun olmamalı.
-----------------------------tamam kardeşim sen haklısın canını yirim.senin zihniyete ne ben laf anlatabiliriiim ne de sen bildiğinden şaşmazsın..sen haklısın,kusuruma bakma sen.
-
Öncelikle belirtmek isterimki, bu tür tartışmalarda kimse fikrini değiştirmiyor. Ama enazından mantıklıca tartışıldığında, bakış açısı kazanılacağını düşünüyorum.
Bakın, inandığın Tanrı ne ? Sorusuna "Allah" cevabı verilebilir.Basite indirgemek gerekirse, Tanrı yaratıcı türüdür. Yani kaplumbağa yada insan demek gibi bi şey. Fakat Allah, bir şahıs ismidir. Ahmet, Mehmet, Okşan gibi. Bu ikisi arasındaki farkı anlamak gerekir. En azından bakış açısını görmek, kafa yormak gerekir. Körü körüne benim niyetim bu, buna böyle demek istiyorum dersek, bu hakaret olur. Nasıl bakkala gidip "insan amca kolanın soğuğu yokmu ?" dersek, bakkal hüsnünün sizi yadırgayacağını, size olan duygularının değişeceğini düşünüyorsak, aynı şeyi sizi yaradan, soğuk sıcağı ayırt etmenizi sağlayan, size klavye kullanmayı, yazı yazmayı ve düşünmeyi bahşeden, beyninizin içindeki milyarlarca nöron arasında sohbet-i muhabbeti kurduran Allah (c.c) içinde düşünmemiz gerekmezmi ?
Düşünmek...
-
Krobey Güzel İzahat yapmışsın. Tebrik ederim.
Bu Arada Allah Diyorum.
-
KroBey bunu yazdı:
-----------------------------Öncelikle belirtmek isterimki, bu tür tartışmalarda kimse fikrini değiştirmiyor. Ama enazından mantıklıca tartışıldığında, bakış açısı kazanılacağını düşünüyorum.
Bakın, inandığın Tanrı ne ? Sorusuna "Allah" cevabı verilebilir.Basite indirgemek gerekirse, Tanrı yaratıcı türüdür. Yani kaplumbağa yada insan demek gibi bi şey. Fakat Allah, bir şahıs ismidir. Ahmet, Mehmet, Okşan gibi. Bu ikisi arasındaki farkı anlamak gerekir. En azından bakış açısını görmek, kafa yormak gerekir. Körü körüne benim niyetim bu, buna böyle demek istiyorum dersek, bu hakaret olur. Nasıl bakkala gidip "insan amca kolanın soğuğu yokmu ?" dersek, bakkal hüsnünün sizi yadırgayacağını, size olan duygularının değişeceğini düşünüyorsak, aynı şeyi sizi yaradan, soğuk sıcağı ayırt etmenizi sağlayan, size klavye kullanmayı, yazı yazmayı ve düşünmeyi bahşeden, beyninizin içindeki milyarlarca nöron arasında sohbet-i muhabbeti kurduran Allah (c.c) içinde düşünmemiz gerekmezmi ?
Düşünmek...
-----------------------------İnsanlara isim verilme ihtiyacı birden fazla insan olmasından doğmuştur. Yani bakkal Ahmet ile tanrı Allah karşılaştırması bir Müslüman için doğru değildir. Zaten bir tane olduğuna inandığın bir şey için isim kullansan da olur terim kullansan da. Bak adamlar 99 tane isim kullanıyor ben tanrı demişim çok mu?
Kur'an'ı Kerim Araplar'a indirilmiş o yüzden her şey Arapça. İngilizce konuşulan bir yere indirilmiş olsa belki de o 99 isimden bir tanesi god olacaktı ya da Türkçe konuşulan bir kavme indirilse yaratıcı ya da tanrı neden o isimlerden biri olmasın?
-
StigmatA bunu yazdı:
-----------------------------KroBey bunu yazdı:
-----------------------------Öncelikle belirtmek isterimki, bu tür tartışmalarda kimse fikrini değiştirmiyor. Ama enazından mantıklıca tartışıldığında, bakış açısı kazanılacağını düşünüyorum.
Düşünmek...
-----------------------------İnsanlara isim verilme ihtiyacı birden fazla insan olmasından doğmuştur. Yani bakkal Ahmet ile tanrı Allah karşılaştırması bir Müslüman için doğru değildir. Zaten bir tane olduğuna inandığın bir şey için isim kullansan da olur terim kullansan da. Bak adamlar 99 tane isim kullanıyor ben tanrı demişim çok mu?
Kur'an'ı Kerim Araplar'a indirilmiş o yüzden her şey Arapça. İngilizce konuşulan bir yere indirilmiş olsa belki de o 99 isimden bir tanesi god olacaktı ya da Türkçe konuşulan bir kavme indirilse yaratıcı ya da tanrı neden o isimlerden biri olmasın?
-----------------------------Tamam Böylede Olmadı demekki. :)
Şöyle Diyim Belki Olur. :) => Müslümanlar Allah Derler İlahi Kudrete Sahip Yaradana. Diğer Kavimler yada Milletler Ne Derse Desin, Müslümanlar Allah Diyecek. Müslümanın Tanrı Demesini Beklemeniz Hata Olur. Dininde Tanrı Adında Allaha Ait Bir İsim Geçmiyor. Yeterlimi.? Umarım Sonuç Doyurucu Gelmiştir.
Dipnot: 99 İsminden Birinin God Olabilirliği Bir Varsayımdır, Ve Hatta Geçmiş Zamana Atıf edilen Bir Varsayım Hayal Bile Edildiğinde Çok Gereksiz Bir Hayal Olmaktan Öteye Gitmez. Geçmişte Olup Bitmişleri Konuşmamızın Bize Faydası Olmaz. Allahın Taktiri Ne ise, O Tecelli Etmiştir. Kuralları Koymuştur, İster Kuralları Benimsersin, O Kuralların Koruması Altına Girersin, İstersen Yay Gibi Yayılır, Keyfine Bakarsın. Artık Kafasına Göre Gitmenin O Tarafta Sana Getireceği Getiri neyse Ondan Tadarsın...
-
ben "O" diyorum
varmı bir itirazı olan
ki bir çok ayettede Ondan bahsedilirken "O" diye geçiyor
benim sözünü ettiğim şey tek bir insan ise ben ona ahmette desem anlaşılır insanda desem anlaşılır
sanırım bu muhabbet şeyden kaynaklanıyor
hani müslümanlar dinine çok düşkün ya en güzel din onlarıkinki ya (burada bir öz eleştiri var) diğer ilahi dinler şeytan dini gibi görülüyor
ve amerikan filmlerini Türkçeye çevirirken oyuncuların Ondan bahsederken Tanrı demesi insanlarımız yanlış karşılamış nedense (ki bence bu tartışmanın başladığı yer burasıdır :D saçma geliyor ama biraz düşününce olabilietesi yüksek :D)
Hristiyanlar "Tanrı" diyor (eve kendi ana dillerinde)
Müslümanlar "Allah" diyor(nedense hepsi arapça)
halbuki Hristiyan da Tanrı derken Ondan bahsediyor
müslüman da Allah derken Ondan bahsediyor