folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tanrinin Gucu Nekardar Buyuk ??



Tanrinin Gucu Nekardar Buyuk ??

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cenk21
    cenk21's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Eylül/2005
    Erkek

    bu konuyu gördüm ve hemen siteye üye oldum deca ve computerwolfa haran kaldım örnekleriyle helal olsun bu fikirler aklıma gelmemişti , eğer yukarısı varsa cehenneme giderim neyi belirsiz bi kitabada inanmam kücükken derlerdi gormedıgın seye ınanma bnde ınanmadım :P


    imza yok parmak bazsam :P
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vanGOGH
    vanGOGH's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2005
    Erkek

    decameron arpayı atı biliyosun dahası ölümede inanıyosun


    Yolda aç susuz çaresiz bir köpek görürsen ona yardım et seni ısırmaz ! İşte ınsanla hayvan birbirden bu noktada ayrılmaya baslar sen önce insan olmayı öğren senin anlayamama sorunun bundan kaynaklanıyo


    keep ın touch!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2003
    Erkek
    Ne alaka hacım ? Ne bilion sevap işlemediğimi ? Cehennemde güzeldir neden kötü olsunki ? Zaten ölmüşsün , birdaha mı öleceksin orada :) 100 sopa hakediom dimi ama dai :)) İnsan olmayı senin öğrenmen gerekli kardeş. Konuyu baştan sona okursan , kimin saygısızlık ettiğini görecek , irdeleyeceksin.

    Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2003
    Erkek
    vanGOGH bunu yazdı:



    decameron arpayı atı biliyosun dahası ölümede inanıyosun


    Yolda aç susuz çaresiz bir köpek görürsen ona yardım et seni ısırmaz ! İşte ınsanla hayvan birbirden bu noktada ayrılmaya baslar sen önce insan olmayı öğren senin anlayamama sorunun bundan kaynaklanıyo






    Merak ettim , şimdiye kadar kaç açın karnını doyurdun, yada yolda gördüğün salyası akan kaç köpeğe et attın.


    Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Misafir
    Misafir's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Mart/2003
    Erkek

    bardağa çubuk batırsanız kırılma olduğunu göreceksiniz ,tern raylarına baksanız birleştiğini göreceksiniz insanoğlu bu kadar acizlken ona her türlü mucizeyi sunsanda gene inanmyacaktır.hidayet herkesin erebileceği durum değildir.kalbi mühürlü olanlara laf sineğin vızıldısı gibi gelir.


    Aşk:Tarifini Sorsalar Her Baktığında İlk Defa Görüyormuşum Gibi... Az Kalsın Ölüyormuşum Gibi
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dombak
    dombak's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    selamun aleykum. Bizi yaratan Allah hepimizin rabbidir. Buna inanmayanlar inanmadıkları bilmedikleri birşey hakkında nasıl uygunsuz konuşabiliyorlar bunu anlamıyorum. mesela birinize desem ki sen ne adi bir adamsın, ne şerefsizsin. bir de iftira atsam.. Aranızdan hiç tanımadığım birine, size yapsam bunu ne olur tepkiniz. Haddini bil, ileri geri bilip bilmeden konuşma dersiniz öyle değil mi? işte ben de inanmadığınız o Allah'a karşı ne olur önyargılı yaklaşmayın diyorum. tutarsızca, saygısızca, bilgi edinmeden konuşmayın.


    size denilse ki biraz sonra bindiğiniz gemi batacak. hadi canım görmediğim şeye inanmam mı diyeceksiniz? yoksa acaba batacak mı gerçekten, ya batarsa gibi sorular mı soracaksınız kendi kendinize? zaten akıllı bir insan eğer gemiye bindiyse geminin batma ihtimalini akleder ve en baştan önlemini alır. can simidi olmayan, sandalı olmayan gemi gördünüz mü? elbette bu mantıklı değildir.


    Binlerce yıldır insanoğlu varlık sahnesinde ve birçok peygamberler gönderilmiş, hayatlarını canlarını feda etmişler Allah için. Milyarlarca insan bir Allah'a inanıyor. Diğer milletler başka başka inançlara sahip. Yani insan bir yaratıcıya inanma ihtiyacıyla doğuyor. Bunlar hep dikkat edilmesi, soru sorulması, üzerinde düşünülmesi gereken konular.


    Bilim bir yaratıcının olduğunu ispatlıyor fakat, inanmak için bu yeterli olmaz. bir insan bilim ispatladı diye inanması gerekmez. bilimsel gerçekler Allah'a inanmaya bir kapı açabilir ancak. gerisi iman olayıdır. ya bütün kötü düşünceleri bırakıp Allah'a inanacaksın ya da eski düşüncelerin bataklığına geri döneceksin.


    Bakınız Allah'ımız Kuranda ne diyor:


    "Onlar, görmedikleri halde Rablerinden içten içe korkarlar. Onlar kıyamet gününden de korkarlar." Enbiya Suresi, Ayet:49


    "Hiçbir günahkâr başka bir günahkârın yükünü yüklenmez. Günah yükü ağır olan kimse, (bir başkasını), günahını yüklenmeye çağırırsa, ondan hiçbir şey yüklenilmez, çağırdığı kimse yakını da olsa. Sen ancak, görmedikleri halde Rablerinden için için korkanları ve namaz kılanları uyarırsın. Kim arınırsa ancak kendisi için arınmış olur. Dönüş ancak Allah’adır." Fatır Suresi, Ayet:18


    "Görmedikleri halde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükafat vardır."                Mülk Suresi, Ayet:12


    Değerli arkadaşlar bakınız, ayetlerde görmeden inanma yani iman mertebesine ulaşabilmekten bahsediliyor ve buna özellikle vurgu yapılıyor. Sizlere soruyorum, açık ve net olarak cevaplayın lütfen: Eğer Allah'ı herkes gözüyle görseydi, o zaman inanmayan kaç kişi kalırdı? Nerde kalırdı imtihanın esprisi? Allah'ın bizleri imtihan ettihi şu dünyanın, hayatlarımızın bir manası olur muydu?


    Bu foruma yazılan yazıları okuduğunuz monitörü şuanda gözlerinizle görüyorsunuz, birisi size gelse dese ki burada monitör yoktur. siz inanır mısınız buna. aklınızı kullanır, gözünüzü kullanır ve gereken cevabı verirsiniz. İşte imanın önemi burada ortaya çıkıyor. Önemli olan görmeden inanabilmek, Bizim Allah'ı görüşümüz kalp gözlerimizle olur. Bir kez iman nimetini elde ettikten sonra kalp gözünüz size istemediğiniz kadar delil gösterecektir. Tabi ilk önce okuyup öğrenmek, bir bilene danışmak, bilgi almak çok önemli. Bu noktadan sonrası Allah'a kalmıştır, sizi dosdoğru yola yöneltecek odur.


    İnsan bir mum alevine bırakın onu sıcak bir ampule dahi dokunamazken nasıl cehenneme girmeye razı olur. Arkadaşları, akrabaları, ya da diğer insanlar cennetteyken cehennem de azap çekmeye razı olacak var mı? Her ne olursa olsun cehenneme girmeye razı olmak akıl karı değildir. Mesela bu forumda herkes iyi kötü birbiriyle sohbet etmiştir. Yarın öldüğümüzde birbirimizden haberimiz bile olmayacak muhtemelen. Fakat din kardeşi olanlar dünya ahiret kardeşidirler. Onlar cennette buluşacaklardır inşaallah.


    azabı hafife alanlar için Kuran'dan bazı ayetleri de nakledelim:


    "Farkında olmadan azap size ansızın gelmeden önce, Rabbinizden size indirilenin en güzeline uyun ki, kişi, “Allah’ın yanında, işlediğim kusurlardan dolayı vay halime! Gerçekten ben alay edenlerden idim” demesin." Zümer Suresi, Ayet:55,56.


    "Eğer Allah, kazandıkları dolayısıyla insanları (azap ile) yakalayıverecek olsaydı, (yerin) sırtı üzerinde hiçbir canlıyı bırakmazdı, ancak onları, adı konulmuşbir süreye kadar ertelemektedir. Sonunda ecelleri geldiği zaman, artık şüphesiz Allah kendi kullarını görendir." (Fatır Suresi, 45)


    "... Ve kendi kendilerine: "Söylediklerimiz dolayısıyla Allah bize azap etse ya." derler. Onlara cehennem yeter; oraya gireceklerdir. Artık o, ne kötü bir gidişyeridir." (Mücadele Suresi, 8)


    "Ayetlerimizi yalanlayanları ise, onları bilmeyecekleri bir yönden derece derece (azaba) yaklaştıracağız." (Araf Suresi, 182)


    "Onlara: "Allah'in indirdigine tabi olun!"dendigi zaman: "Hayir, biz atalarimizi neyin üzerinde bulduksa, onun ardinca gideriz." diyorlar. Ya seytan onlari cehennnem azabina çagiriyor idiyse de mi onlara uyacaklar?" (Lokman Suresi Ayet:21)


    "4. Hayır; o, and olsun ki, Hutame'ye atılacaktır.


    5. Hutame'nin ne olduğunu sen bilir misin?


    6-7. O, yüreklere çökecek olan, Allah'ın tutuşturulmuş ateşidir.


    8-9. Onlar, uzun sütunlar arasında, her yönden o ateşle kapatılmışlardır." (Humeze Suresi)


    Bunlar gibi daha çok ayet var. Lütfen bir kere dahi olsa Kuran'ı okuyalım. Anlamaya çalışalım. Bilenlerden yardım alalım. Bu kadar önemli bir konunun es geçilmesi dünya hayatımızın daha da önemlisi ahiret hayatımızın mahvolmasına sebep olabilir Allah korusun. Gözümüzü gerçeklere kapatmak yerine dört açalım. Hiçbir şeyden korkmayalım, korkularımız varsa üzerine gidelim . Umulur ki Allah'ın izniyle doğruları buluruz. Saygılar, Sevgiler.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2003
    Erkek
    dombak
    çok sağlam yazmışsın eywallah fakat yazdığın zaman sureleri falan koyu yazarsan daha iyi olur bir de paragraf yaparsan milet 5 satırdan fazlamasını okumuyor zaten.

    Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Osiris
    Osiris's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ekim/2003
    Erkek

    Dombak abi sen bu yazılar azar azar yaz böle hepsi birden aşırı doz oluyor=)


    Teşekkürler...


    Bana bakip her zaman gulumseyin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elixir
    Elixir's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek
    BeyazSeytan bunu yazdı:



    Merhaba arkadaslar aslinda bu yazacaklarimi benden duymadiniz diyelim cunku bu sozler bana ait değildir.


    Tanri yani Allah herseye gucu yetendir. Dimi ??


    Her Seyi yaratir. Herseye gucu yeter.


    Peki Kaldiramayacaği buyuklukte bir Tas yarata bilir mi ??


    Ben yorumsuz birakiyorum soyleyecek bir sey bulamadim birde siz deneyin

    Allahu Teala (c.c.) için olumsuzluk yoktur. Yani Forumu açan arkadaşımız burda bir kelime oyunu vardir.Malesef görememişsin yazık... Biz unları sene 98'de satanistlerle tartışıyorduk...Sen nerde geziyorsun daha ? Söze dikkat ed ;

    Demişsin ki ; Peki Kaldiramayacaği buyuklukte bir Tas yarata bilir mi ?? Burda olumsuzluk eki vardir.Söz kendisiyle zıttır. Allah için olumsuzluk eki yoktur.Yani senın bu söylediğin sadece kelime türetmece ve yanlış algılamadan ıbarettir... Az dikkatli olun ya saçma sapan şeylerle kafanızı doldurmayın.


     


    UNUTMAYIN Kİ YARIM HOCA ADAMI DINDER ÇIKARIR...!


     BİLMIYORSANIZ CİDDEN BILGILI BİR INSANA SORUN .BU TUR ŞEYLER İNSANI İPE GÖTÜRÜR.MESELA BEYAZ ŞEYTAN ARKADAŞIMIZIN FARKINDA OLMADAN ,AMA İNSANLARIN'DA KAFASINI KARIŞTIRACAK KONULARA GİRMEYIN.GİRECEKSENIZDE İÇİNDEN ÇIKABİLECEĞİNİZ KADAR DERİNE İNİN.YOKSA KAYBOLUR GİDERSİNİZ...




    Ayrılığın rüzgarı zamansız estiği vakit, beni arama buralarda. Ben bilmem hangi meridyenin, bilmem kaçıncı paraleline savrulmuş olacağım. Bilinmez yollarda yürüyeceğim, başı öne eğik. İşte diyecekler, işte o yabancı geçiyor yine yalın ayak, başı dumanlı. Yüreğimin çarpıntısını bilmeden arkamdan ahkam kesecekler. Ellerimde hesap soracak derman yok. Dişlerim kenetlenmiş, dilim lal konuşmuyor benimle. Dermansız dertlerin, onulmaz yangınların, alev alev, har har, kor kor yandığı ve kavuşma ümidinin hızla eridiğini bilerek ve kalbimin bu erimeye inat donduğunu hissederek yürümekteyim. Elimde ne bir pusulam, ne de bir haritam var. Bana klavuzluk eden sadece kargalar. Kargalar kargaşadalar, bense karmaşada. Her şey muamma, her şey bilinmezlerle çevrili. Bende bu bilinmezin, bilinmezliğinde kaybolmak istiyorum Mutlak Sonsuza...! ( Elixir )
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    truvaa
    truvaa's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek
    simdi ben allaha ınanamıyor degılım..allah vardır vede ınanıyorum,herkesi o yaratmıstır.

    bu ayetlerın hepsı kurandan degıl mı? belkı mantıksız olabılır bu sorum, bende arkadaslardan duydum. kuran-i kerim sayfaları tek tek toplandı dımı .ewet pekı bu sayfaların gunumuze kadar degısmeden geldıgı kesın mı??bunu kımse bılmıyo dimi..belkı sımdı soyledıgımız ayetler eskıden bazı kısıler tarafından degıstırılmıs olabılır mı?
Toplam Hit: 11745 Toplam Mesaj: 59