folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tanrı"Nın Konuştuğu Dil

Tanrı"Nın Konuştuğu Dil

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Tanrı'nın konuştuğu dil

Nasıl dua ettiğinin önemi var mı? Ya da duanı nasıl öğrendiğinin, kimin öğrettiğinin... Tanrı'nın dilini keşfetmek için inanmak yetmez mi

İspanyol bir misyoner uğradığı bir adada üç Aztek din adamına rastladı. 'Nasıl dua ediyorsunuz' diye sordu onlara.

'Bizim sadece tek bir duamız var' diye cevap verdi Aztekler'den biri. 'Şöyle deriz: Yüce Tanrım, sen de üçsün biz de üçüz. Bizleri koru.'

'Güzel bir dua' dedi misyoner; 'Ama Tanrı'nın duyabileceği gerçek bir dua değil bu. Size doğrusunu öğreteyim.'

Misyoner papaz onlara bir Katolik duası öğretti ve dini dünyaya yayma görevini yerine getirmek amacıyla oradan ayrılıp yoluna devam etti. Yıllar sonra İspanya'ya geri dönerken yolculuk ettiği gemi yine aynı adaya uğradı. Geminin güvertesinde dururken papaz, sahilde bu üç din adamını gördü ve onlara uzaktan el salladı.

Tam o anda üç adam birden suyun üzerinde yürüyerek ona doğru koşturmaya başladı. Gemiye yaklaşırken bir yandan da içlerinden biri şöyle sesleniyordu:

'Peder! Peder! Tanrı'nın duyabildiği duayı bize tekrar öğret çünkü biz hatırlamıyoruz!'

O anda mucizeyi gözleriyle gören peder 'Hiç önemi yok' diye cevapladı. Ve Tanrı'dan, onun bütün dilleri konuşabilen yüce bir varlık olduğunu anlayamadığı için, kendisini affetmesini diledi.

İşte o dualardan bazıları

Dhammapada (Buddha'ya atfedilmiştir)

Binlerce söz yerine,

Biri yeterlidir,

Barış getiren.

Binlerce satır yerine,

Biri yeterlidir,

Güzelliği gösteren.

Binlerce şarkı yerine,

Biri yeterlidir,

Mutluluk dağıtan.

Mevlana Celaleddin Rumi, 13. yüzyıl

Doğru ya da yanlış yapmak arasında bir yer vardır,

Sizinle orada buluşacağız.

Hz. Muhammed, 7. yüzyıl

Allahım, senden hayır talep ediyorum, zira sen bilirsin...

Allahım, eğer bu iş bana dinim, hayatım ve sonum için hayırlıysa takdir et ve yapmamı kolay kıl. Sonra da onu hakkımda mübarek kıl.

Eğer bu iş, dinim, hayatım ve akıbetim için zararlıysa onu benden çevir, beni de ondan çevir.

Hz. İsa, Matta 7;7-8

Dileyin, size verilecek;

arayın, bulacaksınız;

kapıyı çalın, size açılacaktır.

Çünkü her dileyen alır,

arayan bulur:

Kapıyı çalana kapı açılır.

Barış için Musevi duası

Tanrı'nın dağına gideceğiz ve orada onunla yürüyeceğiz. Kılıçlarımızı sabanlara, kargılarımızı sepetlere meyve hasad etmek için dönüştüreceğiz.

Hiçbir ülke kılıcını bir başkasına karşı kaldırmasın, hiçbirimiz savaş sanatını asla öğrenmesin.

Ve kimse komşusundan korkmasın, çünkü Tanrı bunu emrediyor.

Lao Tsu, Çin - M.Ö. 6. yüzyıl

Dünyada barış olması için uluslar barış içinde yaşamalı.

Uluslar arasında barış olması için, şehirler birbirine karşı ayaklanmamalı.

Şehirlerde barış olması için, komşular birbiriyle iyi geçinmeli.

Komşular arasında barış olması için, evlerde huzur olmalı.

Evde huzur olması için, huzur kişinin kalbinde bulunmalı.

(Çeviren: Mine Akverdi)

alıntı yaptım...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek
    Zaten senin konustugun değil , dilinin ne dediği önemli değil , ağzından çıkanların bir önemi yok herşey düşüncede bitiyor çünkü insan olgyulu nankordur ıkıyuzludur. Diyelimkki bir günah işledi bi dua edeyim der eder duasını ama içinden de duamı ediyim tekrar yaparız falan filan anladınız işte ne demek istediğimi :PP

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    İşte O Yüzden Allah(c.c) Şah Damarımızdan Daha Yakın..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    multiyano
    multiyano's avatar
    Erkek
    Gözünu sevdiğim kardeşlerım Yüce Allah ımıza Hristiyanlar gıbı Tanrı demeyın

imza
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    guzel kardesim Tanrı ile hrıstıyanlıgı bagtastırma ahmaklıgına dusme Tanrı kelimesi Allah kelimesinin Turkce karsılıgı dır. sen hangi Hrıstiyanın Tanrı dedigini duydun god diye duydum ben(ing ce den baska bilmiom ne diolar ama hicbiri Tanrı demior cnku Tanrı Turkce bir kelimedir)dinimizi benimserken yanında Araplıgıda benimsemeyin dinimizi benimseyelim ama benligimizi kaybetmeden dinin yanında arap kelimeleri ve arap adetlerini benimsemenin bir mantıgı yok benligimizi kaybetmiyelim

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    hoca sen nerden buluyon böle güzel yazıları???

bu arada hp32 sen de niye zırt bırt avatar değiştiriyon hacı:)))

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    nabim amk Öbürkünler Açmıo Herzamn yenilik istiyor bedenim:)bunu tuttum ama:D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    doguhan
    doguhan's avatar
    Hıyarlık Madalyası
    Erkek
    Tanrı bence Türkçe konuşurdu kesin. Ben hala arapçayı anlamış değilim. ezan da Türkçe okunsun a.q... Bu ülkede Türk olmayan da sktrsin gitsin dimi ama :):)

hikaye
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alikadir
    alikadir's avatar
    Erkek
    doğuhan konuyu saptırma sen kendini ne sanıyorsunda ALLAH ın işene karışıyosun arapçaysa arapça bize yargılamak değil inanıp iman etmek düşer .. herşeyi akıl terazisinde tarmaya kalkarsan yakında ataist ( inançsız) biri olarak çıkarsın piyasaya ... iman zaten budur görmeden inanmak herkez ALLAHı görseydi melekleri görseydi ozamn imanın bi değeri kalmazdı çünkü herkez inanırdı.. konuyu dağıtmadan sadede gelelim ALLAH en iyisini bilir dinini arabistandan dünyaya yaydı ise vardır bunuda bi hikmeti sen sadece işine bak ve arapça öğrenip veya sureleriz ezberleyip ibadet lerine bak ok canım kardeşim

..:: AKLININ SINIRLARINI ZORLAMAYAN BAŞARILI OLAMAZ.. einstein ::..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alikadir
    alikadir's avatar
    Erkek
    arkadaşlar biraz sert çıktıysam kusura bakmayın ama doğuhan ın yazdığını okuduğumda kan beynime sıçradı bukadar ukala ve böylesine ciddi konularda alay edercesine konuşması çok sinirlendirdi beni .. doğuhan bu yazdıkların senin başına iş açar )senin yerinde olsamhemen tövbe ederim ve ALLAH tan af dilerim ... (arkadaşlar imam hatip mezunu değilim sadece dinine bağlı olmaya çalışan bi türk genciyim )senin yerinde olsam

..:: AKLININ SINIRLARINI ZORLAMAYAN BAŞARILI OLAMAZ.. einstein ::..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    doguhan hoja o konulara bence girme bi ara enle oturup konuşuruz derin derin bende snein gibi düşünüyorum ama sadece düşünüyorum
Toplam Hit: 8179 Toplam Mesaj: 52