Tanrı"Nın Konuştuğu Dil
-
180. En güzel isimler Allah’ındır. O’na o güzel isimleriyle dua edin ve O’nun isimleri hakkında gerçeği çarpıtanları bırakın. Onlar yaptıklarının cezasına çarptırılacaklardır.
Araf Suresi 180 . ci ayet
daha öncede dediğim gibi Kuranı türkçe okuyalım diyen arkadaşlar ( inşallah okurlar ) Kuranı birkaç kez okurlarsa en azından neye itiraz ettiklerini veya neyi kabul ettiklerini bilirler ,
bu arada ilk defa okuyanlara biraz karışık gelecektir , herhangi bir kitaabı anlamak için bile biraz alt yapı gerekir ,( islam tarihini bilmek , ayetin veya surenin hangi olay için indiğini bilmek , gibi )
birde sureler iniş sırasına göre dizilmediğinden konlar arasında geçişler olacaktır ,bazı kopukluklar oldugunu düşenebilirsiniz ama sürekli okuyunca veya tefsirlere bakarak okuyunca böyle bi sıkıntınız olmayacaktır ( 1400 sene önce ve 23 senede inen bir kitabı anlamak için gerçekten istekli ve sabırlı olmak gerekir ) -
epey bi yorum yapılmış bu konuda ben kendi mantığımla anlatayım
bizler (MÜSLÜMANLAR) allaha en güzel isimleriyle hitap etmek zorundayız tanrı kelimesine karşı değilim ama ozamn müslümanlığın ne anlamı kalacak
biz tanrı kelimesini bizim inancımızda bulunmayan başka dinlerdeki ilah kelimesinin yerine kullanıyoruz ama bizim inandığımız dinde allah en çok kendinden bu isimle bahsedio ve bence biz de öyle yapmalıyız
ezanın türkçe okunması na gelince
bu bir adettir
madem yozlaşma karşıtısınız bakın bakalım türk islam tarihine hangi türk islam devleti ezanı arapçanın dışında okumuş asıl saçmalık ezanın türkçe okunmasıdır bence
kuranın arapça olmasından yakınorsunuz bi de
eğer isteyen varsa ben size göndereyim kuranın türkçesini alın okuyun kimse size türkçesini okudunuz diye laf etmemz edemez de zaten
asıl din budur işte arapça okumak bi çeşit sünnet gibidir (bilmiorum sdc benim mantığım) önemli olan allahın mesajını anlamak -
Bakin soyle bir yanlis var Kuran Araplara indirilmedi yada arapca okunsun diyede indirilmedi...Kuran OKU'nsun diye indirildi...Bana illa arapca okuyacaksin diyenlere Mahsuninin bir sozunu hatirlatirim "Ey arapca okuyanlar Allah Turkce bilmiyormu"...Araplasmaya karsiyim...Kurani isteyen arapca ogrenip okur isteyen Turkce meal okur...Ataturk zamaninda Elmalili Hamdi ye cevirtirmistir Turkceye...ve oldukca anlasilir yorum falan katilmadan bugun dunyadaki essiz cevirilerden birisidir elmalinin cevirisi...Fakat ezanin Turkce okunmasi hususunda soyle bir sorun cikabilir...Simdi ezanin turkcesinde Muslumanlari namaz cagiriyor...Haydi namaza haydi namaza....diye...yuzyillardir arapca okundugu icin dunyanin neresinde olursaniz olun arapca ezan duydugunuz zaman namaz vaktini anlarsiniz...bu ingiliz-fransiz-arap-cin-japon herkes icin gecerlidir...ama diyelim Turkce ezan okunuyor ingiliz bir musluman turkiyeye geldiginde okunan Turkce ezanin ezan oldugunun farkina varmayabilir...neyse sonucta bu is dilde bitmiyor gonulde bitiyor ;)
-
Allahın budistinin,ineğe tapan denyosunun ezanı anlaması umrumda değilki çok merak ediyorsa sorar der ne bu bağrılan? gezi rehberide bu ezan der yada demez.
Bırakın artık şu Fransaya gidersek nasıl anlıcaz saçmalığını -
computerwolf ille de arapça okuyacaksın diyen var mı? varsa bende karşıyım , elmalılının çevirisi gerçekten güzel ama şu an onun çevirisini bile okuyan anlayamaz , onun çeviriside sadeleştiriliyor , osmanlıca kelimeleri kaçımız tam olarak anlıyabiliyoruz ki , yorum katma olayıda yok , Elmalılı Hamdi yazırın çevirisi yanında birde tefsiri var , şimdi aynı kişi kendi çevirisine güvenmediği için yorum yapmış değil , sadece hangi ayet daha önce indi ve hangi olaydan sonra indi gibi konular hakkında bilgi vererek Kuran Kerim den anladığını yazıyor , şu anda da tefsir yazan kişiler var , bilgisi olan kişiler , kendi bilgilerine güveniyorlarsa tefsir yazarlar ,ilmi yönden eleştiriler varsa yapılır , yazan kişinin ilmine saygı varsa , güvenilir bir kişi ise yazdığı tefsir ragbet görür
inşallah
en azından Kuranın çevirisini okumakla da olsa dinimiz hakkında birşeyler ögrenmeye başlarız,
-
Bırakın böyle polemikleri, biraz sorgulayın. Ben sorguluyor sayılırım. En basitinden, Biz niye yaşıyoruz? Diğer taraf varsa yaşamaya neden gerek var ?
-
cevabım ertana..
eğer sen bana o ayeti söliceksen ve tam olarak türkçeye çevrilemediğini kastediorsdan o ayeti sen de nnamıosun.annamadığın şeyi nie sölüosun.
diğer bir konu bana kes sesini otur gibi bir uslupp kullanamazsoın...
kuran araplara inbmedi compinin dediği gibi....
Allaha tanrı derim.kimseyi de ilgilendirmez....sen tanrım sana inanıyorum dediğinde Allah seni putperest mi sanıyor.Allahın guzel isimleri die saçma spaan şeler var.Allah-Tanrı isminin bir anlamı olmasa bile güzeldir.gtten nameler u uydurmayın -
antioksidan , ertan a kızmış olabilirsin , arapları ve arapçayı sevmiyorda olabilirsin , illa Türkçe okuyacam da diyebilirsin , ama okumuyorsunda be kardeşim ,
sana Kurandan ayet gösteriyoruz hemde türkçe
180. En güzel isimler Allah’ındır. O’na o güzel isimleriyle dua edin ve O’nun isimleri hakkında gerçeği çarpıtanları bırakın. Onlar yaptıklarının cezasına çarptırılacaklardır.
Araf Suresi 180 . ci ayet
ama hala ' Allah ın güzel isimleri diye saçma sapan şeyler var diye ' yazı yazıyorsun ,
senin amacın üzüm yemek mi yoksa bagcıyı dövmek mi ?
daha önce de demiştim , ibadetlerini yapanların , Kuran okuyanların , dininin kurallarına uyanların illede Türkçe olsun diye bir derdi yok,
Arapça olmasıyla derdi olanlar Türkçe kaynakları zaten okumuyor anlaşılan
isteyen istediği dilde okusun ,
isteyen Allah desin , isteyen tanrı ,
biz müslüman kardeşlerimize bildiğimizi söyleyelim de en azından ahirette bizi uyarmadı demesinler
-
sen bizi uyarıcagına git o kancık arap serefsiz kopeklerini uyar ki bir daha muslumanlar kardestir diyip turkleri sırtından vurmasınlar uyar ki bir daha vatanlarına biri kast ederse kuyruklarını gotlerinin arasına sıkıstırıp kacmasınlar uyar ki kur'an da yazıo ya vatanı ıcın savasmayanların ceza cekecegi, o lafı gozlerine sok ki dunya ya muslumanlık taslamasınlar sonrada don turklere soyle geleneklerini goreneklerini benliklerini kaybetmesinler musluman olucaz die arap olup cıkmasınlar... ''timur'un dedigi gibi kayı boyunu gozleri cekik yolladık yuvarlak dondu''
-
dkn_jan arkadaşım , o kadar yazıdan sonra
vereceğin cevap buysa sana söyleyecek tek bir sözüm var ,
Peygamber efendimizde Arap tı ,
kimsenin arap hayranlığı yok sadece Peygamber efendimize uymaya çlışan müslümanlar var ,ve biz Peygamber efendimizin veda hutbesinde söylediği ' arabın arab olmayana üstünlüğü yoktur , üstünlük ancak takva iledir ' sözünede uymaya çalışıyoruz.
Alıyacağın Arap hayranlığımız yok , Kuranı Kerim arapça olduğu için ve İslam kaynaklarının çogu arapça olduğı için arapça müslümanların ortak dili
nasıl şu an İngilizce internette , programlamada yaygınsa arapçada İslam aleminde yaygın ,
Toplam Hit: 8120 Toplam Mesaj: 52