folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tanrı"Nın Konuştuğu Dil

Tanrı"Nın Konuştuğu Dil

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lucas
    lucas's avatar
    Erkek
    güzel bi yazı teşekkürler

Ekonomisi zayıf bir ulus, yoksulluktan ve düşkünlükten kurtulamaz; güçlü bir uygarlığa, kalkınma ve mutluluğa kavuşamaz; toplumsal ve siyasal yıkımlardan kaçamaz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    Yazi insanlari dogrulara yonlendirmeye calisan bir yazi eywallah sorun yok.gayet guzel.bu arada bir arkadasimiz tanri kelimesi icin bisey dedi.tanri kelimesi orjinal bir has turkce kelime olup,orhun anitlarinda bile bulunmaktadir.tengri kelime kokudur.bknz;http://www.dilimiz.com/dil/orhun_abideleri.htm

evet turkiye de arapca yada arap akimi benşm en cok nefret ettigim olaydir.benim isim babam ilk dunya savasi baslamadan onceki buyuk seferberlikte yemen e gitmistir.ve bi daha da gelmemistir.dedemin babasi gibi nice ari turk irki medeniyet karsiti geri zekali bedevilerin arkadan vurmasi gibi bi ihaneti asla affedemem.2.dunya savasinda nazi lerin yaptigine benzer sekilde onlari collerde diri diri gommedik bunu yapmadik gercekten su an hala aramizdalar vede cogaliyolar.aksilik ben turkiye de arap millliyetciligine benzer akimlar gormekten de nefret ediyorum.benim kulturum yok olurken arap kulturu beni yozlastiriyo.sayin AKP hukumeti olsun onlarin baba lari erbakan olsun hala bu tip zehirli dusunceleri sacp duruyolar.ulkemde arap kici yalamaktan zevk alan birileri varsa sktr olup arap collerine gitsin.kuran yada diger kitaplari kafalarina gore yorumlayarak vede dini malzeme ederek turk oglu tarihinde hareket etmemistir.son olarak en nefret ettigim irk olarak butun lanet olsi araplarin cani cehemnnneme.turk telekom anlasmasi iptal edilsin arap haric herkese ihale edilsin yeniden.bilmem ne kuleleri girsinler denizlerine collerine diksinler onlarin yalakalaride defolsun turk un dunyadaki son topraklarindan.

Hitlerin iktidara gelipte Bismarck gibi yaptigi alman ulusunu arilastirma projesi gibi orjin turk projemiz ollmali yapilmayan bisey ama buna gerek var.

saygilarimla forum..

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    velicavus
    velicavus's avatar
    Erkek
    Mesaj weskeyy tarafindan 30 Mayis 2006 (Salı) tarihinde yazildi.
    Yazi insanlari dogrulara yonlendirmeye calisan bir yazi eywallah sorun yok.gayet guzel.bu arada bir arkadasimiz tanri kelimesi icin bisey dedi.tanri kelimesi orjinal bir has turkce kelime olup,orhun anitlarinda bile bulunmaktadir.tengri kelime kokudur.bknz;http://www.dilimiz.com/dil/orhun_abideleri.htm evet turkiye de arapca yada arap akimi benşm en cok nefret ettigim olaydir.benim isim babam ilk dunya savasi baslamadan onceki buyuk seferberlikte yemen e gitmistir.ve bi daha da gelmemistir.dedemin babasi gibi nice ari turk irki medeniyet karsiti geri zekali bedevilerin arkadan vurmasi gibi bi ihaneti asla affedemem.2.dunya savasinda nazi lerin yaptigine benzer sekilde onlari collerde diri diri gommedik bunu yapmadik gercekten su an hala aramizdalar vede cogaliyolar.aksilik ben turkiye de arap millliyetciligine benzer akimlar gormekten de nefret ediyorum.benim kulturum yok olurken arap kulturu beni yozlastiriyo.sayin AKP hukumeti olsun onlarin baba lari erbakan olsun hala bu tip zehirli dusunceleri sacp duruyolar.ulkemde arap kici yalamaktan zevk alan birileri varsa sktr olup arap collerine gitsin.kuran yada diger kitaplari kafalarina gore yorumlayarak vede dini malzeme ederek turk oglu tarihinde hareket etmemistir.son olarak en nefret ettigim irk olarak butun lanet olsi araplarin cani cehemnnneme.turk telekom anlasmasi iptal edilsin arap haric herkese ihale edilsin yeniden.bilmem ne kuleleri girsinler denizlerine collerine diksinler onlarin yalakalaride defolsun turk un dunyadaki son topraklarindan. Hitlerin iktidara gelipte Bismarck gibi yaptigi alman ulusunu arilastirma projesi gibi orjin turk projemiz ollmali yapilmayan bisey ama buna gerek var. saygilarimla forum..
    Arılaştırma projemizin olmağını nerden biliyosun? "siz ce turkiye de ilk cinsel deneyimle tanışma yaşı kaçtır?" türünden anketlerin yurduma inanılmaz büyük katkıları vardır eminim. Beyim, sen sırt çantandaki prezervatifinle bol bol gez, birazcıkta oku bi zahmet.
    Saygılar bizden...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhabbet_fedaisi
    muhabbet_fedaisi's avatar
    Erkek
    öncelikle allah'ın selamı üzerinize olsun deyip hikaye konusundaki yanlışı açıklamak istiyorum.
    1. si bu mesele hz. Musa (a.s)'ın başından geçmiştir.
    2. si geçen olay ibadetle alakalıdır
    3. bu hadis kitapların da bulunmaktadır.
    eğer isterseniz size anlatıyım

ümit kesilirse hayat biter, ümitsizlik hayatı zehirler, keder hayat damarına vurulan bir neşterdir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhabbet_fedaisi
    Erkek
    diğer mesele tanrı meselesi
    Kökü eski Türk lehçelerindeki “tengri” sözcüğüne dayandırılan “tanrı” ifadesi mâbut demektir ve bazı inanç sistemlerinde insan üstü bir güce sahip bulunduklarına inanılan varlıklardan herbiri için kullanılan bir unvandır. Gerçi, ister müslümanlığı kabul eden Türkler isterse de yüzlerce yıldan beri dinî eserler yazan müellifler tanrı tabirini Allah manasına da kullanmışlardır. Fakat, esas itibarıyla tanrı ifadesi, Cenâb-ı Hakk'ın zatî ismi olan “Allah” kelimesinin karşılığı değildir

ümit kesilirse hayat biter, ümitsizlik hayatı zehirler, keder hayat damarına vurulan bir neşterdir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhabbet_fedaisi
    Erkek
    bir başka ifade ile

Çünkü, Allah dendiği an, bütün kâinatta tecellî eden isimleriyle o
    Zât-ı Ecell-i A'lâ (yüce ve büyük Zât) akla gelir. Yani, Allah ism-i şerifi değişik delâlet çeşitleriyle, Mâbud-u Mutlak (ibadet edilmeye lâyık yegâne Zât), Hâlık-ı Mutlak (tek yaratıcı), Maksûd-u Mutlak (Kendisine yönelinecek eşsiz ilâh), Rezzâk-ı Mutlak (her türlü rızkı bol bol ihsan eden biricik rızık sahibi), Bâri-i Mutlak (her şeyi örneği kendisine ait bir şekilde takdir edip varlık sahasına çıkaran benzersiz rab) ve Cemîl-i Mutlak (topyekün güzel sıfatları zatında toplayan ve güzellikleri vareden)... gibi bütün ilâhî isimleri câmi'dir; Cenâb-ı Hakk'ın güzel isimlerinin hepsini ihtiva eden bir unvan-ı mübecceldir.

Bu itibarla da, Allah adı, Cenâb-ı Hakk'ın özel ismidir ve onun ifade ettiği manayı başka bir tabirle dile getirmek de mümkün değildir. Dolayısıyla, tanrı kelimesi, Arapça'daki “ilâh”, Fransızca'daki “dieu”, İngilizce'deki “god” ve Farsça'daki “hudâ” tabirlerinin karşılığı olarak kullanılabilir ama asla “Allah” ism-i şerifinin yerini dolduramaz.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HASKANKAAAN
    HASKANKAAAN's avatar
    Erkek
    tövbe tövbe çarptırcan bizi ama güzel yazı

Kadını golf sahası olarak görmek erkekliğe sığmaz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhabbet_fedaisi
    Erkek
    yani arap milliyetçiliği ile alakası yok

"ALLAH" 'a emanet olun

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheOutlaw
    TheOutlaw's avatar
    Erkek
    beyler kimse herşey arapça olsun die bi davanın peşinde deil... insanın elbette ki ağzından çıkan şeylerin veya duyduğu şeylerin anlamını bilmesi gerekir... Ezan zamanında türkçe okundu ama bi düşünsenize cami megafonundan "haydi namaza, haydi namaza" diye bi ses çıkıyo bence arapça olarak insan ezanı dinlerken daha da bi etkileniyor... türkçe olsaydı bence etkileyiciliği insan üzerinde çok az olurdu... mesele ezanın insanda uyandırdığı etkidir, dil deil...

Nerde Gençliğim:(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Öncelikle Allah ismi yerine Tantı demekle ilgili :

180. En güzel isimler Allah’ındır. O’na o güzel isimleriyle dua edin ve O’nun isimleri hakkında gerçeği çarpıtanları bırakın. Onlar yaptıklarının cezasına çarptırılacaklardır.

en güzel isimler 'esmaul husna ' hadisi şeriflerde bildirilmiştir ve tanrı kelimesi bunlar arasında yoktur ve müslümanlar genelde ALLAH lafzını kullanırlar , Kuranı Kerimde en çok bu ismi geçmiştir , Tanrı kelimesini kullanmazlar

isteyen istediği dilde dua edebilir , istediği dilde dinini ögrenebilir , bununla ilgili herhangi bir kısıtlamanın olduğunu ben hiç duymadım , kimseye aman Türkçe dinini ögrenme hep arapça kitaplardan oku dendiğini bilmiyorum sanki böyle birşey varmışda insanların beyni yıkanıyormuş , insanlara dinini tam ögrenmesinde birilerinin istediği gibi ögrensin diye birşey yok , isteyen istediği dilde dinini ögrenebilir , her dilde İslam dinini anlatan kitaplar piyasada mevcuttur,

İbadetler arapça yapılır bu da Kuranı Kerimin arapça oluşundan dolayıdır , bütün mülümanların kullandığı ortak dil arapçadır bu başka bir dilde olabilirdi bunun arap milliyetçiliği ile alakası yok , müslümanlar dinlerini korumak için Kuranı Kerime dolayısıyla arapçaya yönelmişlerdir , diğewr dinlerdeki gibi kitaplarının tahrif edilmemesi için de bu çok faydalı olmuştur , tüm müslümanların tek bir kitabı vardır , Kuranı Kerimdir ve bütün müslümanlardaki Kuranı Kerim aynıdır , isteyen istediği dile çevirip okuyabilir , anlayabilir , hiçbir dile çevrilmesi yasak diye bir uygulamada yoktur , tek sorun birebir çevrilmesinde anlam kaybı olmasıdır ( bu yüzden de Kuran çevirilerine Meal denmiştir ) ,bu da normaldir hiç bir dilbaşka bir dile tam manasıyla çevrilemez , edebi bir şaheseri Tükçeye çevirdiğinizde bunu tam anlamıyla başaramazsınız ,ve edebi olma özelliğini yitirir.

Herhangi bir müslümanın arapça ögrenmesi onun illada arap hayranı veya arap milliyetçisi oldugunu göstermez ,nasıl ki iyi bir programcı olmak için ingilizce ögrenen veya başka bir şey için ingilizce dili ögrenen kişi ingiliz milliyetçisi değilse aynı şekilde arapça ögrenen kişide arap milliyetçisi değildir , kaldı ki Peygamber efendimiz Veda Hutbesinde ' Arab ın arab olmayana bir üstünlüğü yoktur , üstünlük ancak takvada dır ' diye bildirmiştir

Toplam Hit: 8135 Toplam Mesaj: 52