TBT Olarak Soma'ya Nasıl Yardım Edebiliriz?
-
konu silinmez ise burayı alıyım.
maç bilet satış linki
kızılay ve diğer kurumların yardım kamp. vs paylaşıyım
-
asa42 bunu yazdıElixiron bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdı
Benim de aklımda bi fikir var. Hepimiz diyanete mail atsak "Bu Cuma namaz çıkışı bir seferlik camiler için değil de Soma için yardım toplanmasını rica ediyoruz" diye. Zaten tek başıma mail atcaktım topluca atmış oluruz daha etkili olur.
http://www.diyanet.gov.tr/tr/iletisim
burdaki hangi adrese atalım hocam
muhtemelen budur: dinhizmetleri@diyanet.gov.tr
Evet buna hocam en yakın bu geliyor. Zaten camilere her hafta bağışta bulunuluyor, olay tazeyken büyük bir bağış toplanabilir bu şekilde.
Az önce mail attım dönüş alırsam bildiririm hocam.
-
işin içine devlet organı girerse ben yokum.
-
BeyinAdam bunu yazdıasa42 bunu yazdıElixiron bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdı
Benim de aklımda bi fikir var. Hepimiz diyanete mail atsak "Bu Cuma namaz çıkışı bir seferlik camiler için değil de Soma için yardım toplanmasını rica ediyoruz" diye. Zaten tek başıma mail atcaktım topluca atmış oluruz daha etkili olur.
Evet buna hocam en yakın bu geliyor. Zaten camilere her hafta bağışta bulunuluyor, olay tazeyken büyük bir bağış toplanabilir bu şekilde.
Beyler iyi güzel düşünmüşsünüz lakin size katılmıyorum.
Keza bu paraları topladıktan sonra "Kuran kursu yaptırdık, oraya yerleştirdiğimiz sabilere Soma için hatim indirtiyoruz" tarzında bir açıklama görebilirsiniz. Diyanetin ödenekleri hakkında ciddi şüphelerim var. -
rajooonn bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdıasa42 bunu yazdıElixiron bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdı
Keza bu paraları topladıktan sonra "Kuran kursu yaptırdık, oraya yerleştirdiğimiz sabilere Soma için hatim indirtiyoruz" tarzında bir açıklama görebilirsiniz. Diyanetin ödenekleri hakkında ciddi şüphelerim var.aynen, mümkünse devletle alakalı olan hiçbir yere para vermeyin.
-
rajooonn bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdıasa42 bunu yazdıElixiron bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdı
Keza bu paraları topladıktan sonra "Kuran kursu yaptırdık, oraya yerleştirdiğimiz sabilere Soma için hatim indirtiyoruz" tarzında bir açıklama görebilirsiniz. Diyanetin ödenekleri hakkında ciddi şüphelerim var.Aslında hocam bizim değil diyanetin bunu düşünüp yardım kuruluşlarıyla iletişime geçmesi gerekir. Bakın biz böyle böyle yapıcaz toplanılan paraları size devredicez siz de kıyafet mi alırsınız yiyecek mi alırsınız yoksa nakit yardım mı yaparsınız şeklinde anlaşma sağlamaları gerekir.
Hem toplanan para yapılan yardım vatandaşın gözü önünde gerçekleşmiş olur hem de en hızlı zamanda toplanılabilecek en büyük miktarda yardım parası toplanmış olur.
Yardım kuruluşlarının bunu kolay kolay reddedeceğini düşünmüyorum zaten bunun için varlar. Ama işte düşünen kim...
-
rajoon'a katılıyorum
Galatasaray, Fenerbahçe, sanatçılar yardım yaptılar, devam ediyorlar yardıma maddi olarak.
Türk Telekom bölgedeki ankesörlü telefonları her yöne ücretsiz kullandırıyor, Ttnet wifi'lar ücretsiz.
Bir kısım bankalar sanırım kredi boçlarını sildi.
Bence şuan için maddi bir yardıma ihtiyaçları yok, gerekirse elimden geldiğince yardım ederim.
Manevi olarak neler yapılabilir bunlar önemli, onlara destek olmalıyız her anlamda.
-
Maddi bi ihtiyaclari oldugunu sanmiyorum ben. Bankalar bile kredi borclarini silecekmis. Tum somanin kredileri 3 ay ileri almis hsbc yana ing tam hatrlamiyrm.
Manevi olarak ne yapilabilir bence bu onemli.
-
Başta bu şekilde: http://listelist.com/ yardım edebiliriz.
-
hiç zengin birinin cinayet işlediğini duyarmısınız ? meşhur amerikan mafyası alcapon dahi katliam yapmasına rağmen vergi cezasından dolayı hüküm giydi.
bu işlerde böyledir. ortada ciddi bir firma suçu vardır. ama bu kişi birilerinin yeğenidir ve dayısı otu boku vardır. sonucta kayıkçı fıkrası gibi gariban biri bulunur tüm suçu üstlenir geçer .
bizim yapabileceğimiz birşey olduğunu sanmıyorum. ortada sgk var ciddi tazminatlar ödeyecekler ve maaşa bağlayacaklar.