folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder TBT Olarak Soma'ya Nasıl Yardım Edebiliriz?

TBT Olarak Soma'ya Nasıl Yardım Edebiliriz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mesutb
    mesutb's avatar
    Erkek

tbt olarak birikimi havuza yapıp manisa yakın ilçelerden mesela izmirdeki müritlerle buluşup erzak paketi yapabilir bi araçlar tbt olarak oraya götürebilirz. ne devlet ne başkası bulaşır . kendimi havuza toplar kendimiz liste yapar alır kendimiz götürüp dağıtırız 

Gözlerin kapaliyken hayati yaşamak kolaydir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı

Bazı arkadaşlara bakıyorum, ulan ne kadar sığ düşünüyor bunlar diyorum içimden darılmayın beyler vizörünüz yanlış.

Orada şu an binlerce insan dışarıda ve orası şehir içi değil, millet şu an lokma ve su dağıtıyor orada sel gibi, yakınlarını bekleyenler acil gelenler binlerce insan var adam markete su almaya mı gidecek o telâşe de?

He bu verdiğim en basit örnek.

Benim aklımdan geçen şudur kâle alan olursa diye yazıyorum.

Çocukları geride kaldı çoğu sabi sübyan, onlara en azından bir şeyler gönderilir ne bileyim oyuncak vesaire, ayrıca deprem zede değiller ama çoğunun parası geçim darlığında olan insanlar yani erzak yardımı abes kaçmaz emin ol, o insanların istemeye yüzüde yok.

Lan ne alırsan 1 milyonculara gidip 10 tane şey alsak burada 1000 kişi binlerce oyuncak vs eder.

Paketleriz toptan yazarız, Tahribat adına küçük kardeşlerimize vs herneyse işte.

Yağmasakta bir adımız olur.

Yoksa ben imkan bulup kendim göndericem tek başıma amk garip olur oda.

Bu yorumu dikkate alanlar ona binaen yazsın siyasete başka bir şeye çekmeyin konuyu da bu da derin konulara taşınmasın.

Yardım etmek isteyen gönlü sızlayan ortaya çıksın abi 3-5 te olsa bir şeyler yapalım.

Yarın birgün, bizide büyük istanbul depremi bekliyor aynı şey herkesin başına gelebilir, o zaman ufak 1 yardım bile ALLAH göstermesin yüzümüzü güldürür.

herkes sığ düşünceli vizörü yanlış bir sen doğru düşüncelisin senin fikrine insalar nasıl saygı duyduysa sende insanların fikrine saygı duyacaksın birader millete yok sığ düşünceli yok vizörü yanlış diyemessin bana göre de sığ düşünceli sensin herşeyi her konuda Din üzerinden değerlendiriyorsun her neyse az saygı duy düşüncelere kimse oradaki insalar için çabalıyor olumsuz ya da kötü bir şey demedi demiyorda...

darılma seninde üslübun yanlış...

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek
    mesutb bunu yazdı

tbt olarak birikimi havuza yapıp manisa yakın ilçelerden mesela izmirdeki müritlerle buluşup erzak paketi yapabilir bi araçlar tbt olarak oraya götürebilirz. ne devlet ne başkası bulaşır . kendimi havuza toplar kendimiz liste yapar alır kendimiz götürüp dağıtırız 

Katıldım usta.

@Serdar abi he ben yanlışım peki.

Abi ben "nasıl destek oluruz" diye konu açtım, bak ben buraya laf ebeliğine gelmedim kimse de yapmasın, buraya gelen bu konuya giren adam yardım yapacaksa girer, ya da yorum yapmaz, kalkıp üstünden ahkam kesmesin, ben ona kızıyorum ve ona sığ düşünceli diyorum.

Yok devletmiş, yok yardım gitmişmiş, yok bizim işimizmiymiş.

Bıraksınlar bu edebiyatı arkadaş.

Sen bana boşuna kızıyorsun ben salt bir şey olsun istedim ve onu ekarte etmeye çalıştıkları için kızıyorum abi bak kocaman yazayım anla.

"BURADA SOMA YA NASIL YARDIM EDEBİLİRİZ İNSANCA O FİKİR SORULMUŞTU" KALKIP kimse akıl vermesin da yani yok bizim işimiz değil ve değilse abi susarsın oturursun aşağı milleti baltalamazsın, he şimdi çok mu sığ düşünceliymişim yanlışmışım?

Ben şu konuda dinle iligli hiçbir şey söylemedim nerdeyse, yardım etmek hususunu da dine hemen ilişkilendiriyorsan ben ne yapayım.

Çok basit bak abi, ben nasıl yardım ederiz diye konu açtım, etmek isteyen fikir verir istemeyende o aklını kendine saklar bunu istedim çok bir şey istemedim.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

ben arkadaşların samimiyetine inanıyorum kızdıklarının, ortak tepkileri devletin üstüne düşeni fazlasıyla yapması gerektiğini belirtmeye çalışmışla r sadece kızgınları tepkileri bunca olaydan sonra doğaldır takılmayalım ;)

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

ben arkadaşların samimiyetine inanıyorum kızdıklarının, ortak tepkileri devletin üstüne düşeni fazlasıyla yapması gerektiğini belirtmeye çalışmışla r sadece kızgınları tepkileri bunca olaydan sonra doğaldır takılmayalım ;)

Bende onu anlatıyorum mesele .... devleti değil şu an, konu başka çünkü önce elimizden bir şey gelebilirse ( ki bu gidişle zor gibi ) yapalım, ondan sonra devleti yereriz zaten, devletin suçu yok biz yardım yapalım demiyorum farkındaysalar arkadaşlar.

Devlet'in yediği boku katmıyorum bile, ben şu an oradaki Acılı annelere, eşlere, küçük sabi bebelere, ne gibi yardım yapabiliriz vicdanen bunu düşünüyorum.

Harbiden @HolyOne
    vs görüyorsa bir destek çıksın da bari yapalım, üstteki arkadaşın dediği stilide içimizden insanlar ulaştırsın yani.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

oraya yardım için can atan kişi çok. malesef çocukların da psikolojileri bozulmuştur büyük ihtimal aile bakanlığı 300 psikolog, sosyal çalışmacı görevlendirmiş.

bence gıda yardımını herkes giderir başta devlet, komşular, stk lar vs. biz bu sitenin işlevine de uygun olarak törneğin tablet alıp içine oyun yükleyerek küçük çocuklara dağıtsak onları anlayamadıkları bu acılı ortamda az da olsa sevindirmiş oluruz.

tablet hem ucuz toplu alabiliriz. diğer ihtiyaçları herkes düşünür. bir çocuk güldürsek sevap.

haberlerden izlediğim kadarıyla çoğu işçi köylü, ve kasabalı. kızılayın kurduğu çadırlarda kalıp,yiyip içen olmuyormuş. düşünün böyle durumda erzak götürmek mi mantıklı, yoksa çocukları az da olsa güldürecek bir oyuncak mı. 

baron_27 tarafından 15/May/14 23:48 tarihinde düzenlenmiştir

///______________
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=CghaWJWMqMI

bu acıya yürek dayanmaz.

///______________
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byercie
    byercie's avatar
    Erkek

KAMUOYUNA DUYURULUR

Soma Maden Ocağı faciasının ardından bazı hayırsever vatandaşlarımızın, AKUT’un 2930 SMS bağış numarasını çeşitli sosyal medya kanallarındapaylaşarak, Soma için bir yardım kampanyası düzenlemek istediği anlaşılmıştır.

AKUT’a duydukları güven dolayısıyla vatandaşlarımıza müteşekkiriz ancak AKUT olarak bu tür kampanyalara aracılık etme yetkimizin yasal olarak olmadığını belirtmek isteriz.

Afet ve acil durumlarda bu tür yardım kampanyası düzenleme taleplerinin, Kızılay veya benzeri güvenilir kurumlar aracılığıyla gerçekleştirilmesi yasal olarak daha doğru olacaktır.

Bu nedenle yardımsever vatandaşlarımızdan bu duyurularına son vermelerini rica ediyor, Soma’daki talihsiz madencilerimize ve ailelerine yardımlarını güven duydukları başka kurumlar aracılığıyla yapmalarını tavsiye ediyoruz.

2930 SMS kampanyası üzerinden AKUT hesabına gelen tüm yardımların, AKUT’un yılda gerçekleştirdiği 200 - 250 arasındaki çeşitli arama kurtarma operasyonlarında kullanılacağını bilmenizi isteriz.

Milletimizin başı sağolsun...

Saygılarımızla

-
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anil
    anil's avatar
    Erkek

hoca'lar erzak-oyuncak tarzı şeyler alıp kendimiz götürsek daha uygun olur bence bir büyüğümüz öncülük yaparsa eminimki herkes destek olur.. insanın kalbi taş'dan bile olsa etkilenir birşeyler yapmak ister diye düşünüyorum.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nukeshore
    nukeshore's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Helalinden kazanan helal ekmek yiyenlerler. Haram yoldan kazanan haram yiyen kaçakcıları bir tutan zihniyetinb buralara kadar ulaşmış olmasına şaşıyorum.

Zaten bakın namusuyla çalışırken ölenlere alayı kim. Birde bakın kaçakcılık, haram kazanırken ölenlere onlar kim.

ak koyun kara koyun derler ya. aynen çıkıyor meydana daha bu dünyada. Tek tek incelnsin ölenler isim isim. Sonra... adamı gunaha sokmayın. 

Somada ölenlerle kaçakçılık ve yataklıktan ölenleri bir tutan zihniyete kafam girsin.

011011100111010101101011011001010111001101101000011011110111001001100101
Toplam Hit: 7775 Toplam Mesaj: 56