TBT Olarak Soma'ya Nasıl Yardım Edebiliriz?
-
Zeytun-i bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
ben arkadaşların samimiyetine inanıyorum kızdıklarının, ortak tepkileri devletin üstüne düşeni fazlasıyla yapması gerektiğini belirtmeye çalışmışla r sadece kızgınları tepkileri bunca olaydan sonra doğaldır takılmayalım ;)
Bende onu anlatıyorum mesele .... devleti değil şu an, konu başka çünkü önce elimizden bir şey gelebilirse ( ki bu gidişle zor gibi ) yapalım, ondan sonra devleti yereriz zaten, devletin suçu yok biz yardım yapalım demiyorum farkındaysalar arkadaşlar.
Devlet'in yediği boku katmıyorum bile, ben şu an oradaki Acılı annelere, eşlere, küçük sabi bebelere, ne gibi yardım yapabiliriz vicdanen bunu düşünüyorum.
Harbiden @HolyOne vs görüyorsa bir destek çıksın da bari yapalım, üstteki arkadaşın dediği stilide içimizden insanlar ulaştırsın yani.Şıh'ten gerçekten böyle bir adım atmasını bekliyormusunuz. Heyhat hemde ne Heyhat ?
adamın götünü yerden kaldırdığı yok amk. - ne zaman bir sosyal yardımlaşma olsa rene el atar.Renenin Müridleriyiz :]
-
tbt de bir tane katagori açılsın. güzel para veren bir banner alsın holiyle rene tbt müridleride her gün tıklasın, burdan gelen parada somaya gitsin?
-
mRBerkay bunu yazdı
tbt de bir tane katagori açılsın. güzel para veren bir banner alsın holiyle rene tbt müridleride her gün tıklasın, burdan gelen parada somaya gitsin?
Hocam, adamlar daha konuya yorum yazmadı banner hayal gibi.
-
BeyinAdam bunu yazdı
Benim de aklımda bi fikir var. Hepimiz diyanete mail atsak "Bu Cuma namaz çıkışı bir seferlik camiler için değil de Soma için yardım toplanmasını rica ediyoruz" diye. Zaten tek başıma mail atcaktım topluca atmış oluruz daha etkili olur.
Gönderdiğim maile bugün cevap geldi:
13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa Soma’da meydana gelen elim maden ocağı faciasından zarar gören veya hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralananlar ve madende çalışanlar için yardım kampanyası açılması hususlarını içeren e-mailiniz incelenmiştir.
Soma’da meydana gelen felaket nedeniyle zarar gören veya yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza devletimizin sıcak ilgi ve şefkatiyle yaklaşılmış olay anından itibaren kazazedelerin ihtiyaçları için devletin bütün imkânları seferber edilmiştir. Öte yandan ilgililerin özlük ve sosyal hakları ile ilgili olarak, haklarında yapılması gereken kanuni işlemler ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından eksiksiz olarak yerine getirilmekte herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için her türlü tedbirin alınmakta olduğu ilgi Başbakanlık genelgesinden anlaşılmakla birlikte konuyla ilgili yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yardımlarını Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca açılan hesaplara yatırabilecekleri belirtilmektedir.
Diğer taraftan, söz konusu facia nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarınca her hangi bir yardım kampanyası düzenlenmesine ihtiyaç bulunmadığı Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün 16 Mayıs 2014 tarih ve 3822 sayılı yazısı ile bildirildiğinden Başkanlığımızca Kampanya düzenlenmemiştir.
İlgi ve alakanıza teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
-
Somaya yeterince yardım yapıldı, yapılan yardımlar gerçekten dağıtılırsa hayatlarının sonuna kadar yeter başka yerlere yapın yardımı