The Matrix

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

wachowski biraderlere soruyorlar filminiz nasıl diye "s.km gibi bir film" diyo cevaplıyor.

merak ediyorum bu kadar ince gerçekten düşündüler mi?

boş
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

eyvallah, yazı sağlam

yıkılma sakın !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Ileride okurum...

Konuya pandik...

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek

hocam güzel yazı olmuş, ama "dengesiz bir denklemin artıklarının toplamı" daki devirli sayılar normal çarpma gibi yapılmazki

0,333 X 3 = 0,999 yanlış bir çarpma olur

ImageShack,%20share%20photos,%20pictures,%20free%20image%20hosting,%20free%20video%20hosting,%20image%20hosting,%20video%20hosting,%20photo%20image%20hosting%20site,%20video%20hosting%20site

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mezantalac
    Mezantalac's avatar
    Erkek

normalmiyiz

"Bundan yirmi yıl sonra, yapmadığın şeylerden,yaptıklarından daha fazla pişmanlık duyacaksın.Bu yüzden, halatlarını söküp at. Güvende olduğun limandan ayrıl. Yelkenlerini rüzgarla doldur. Araştır. Hayal et. Keşfet." (Mark Twain)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

çentik okumak gerek yorumlara bakılırsa.

matematik24.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lambo
    Lambo's avatar
    Erkek
    abi bunu sen yazdıysan bravo, alıntıysa gene bravo =D. meğer bu filmi hiç anlamamışım ben. okuduguma değdi yemin ediyorum. okuyun okutturun müritler.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Erkek

çok dehşetcengiz açıklamalar var ama bazı hususlara değinmek istiyorum.

Animatrix izleyenler biraz daha geriden bilir matrixin çıkışını. Matrix adına yararlanılan daha fazla materyal varsa da orasını bilemem mesela çizgiroman vs gibi. Benim kaynağım şurası, hayvani bir muhabbet dönüyor.

http://www.matrix-explained.com/

Bahsi geçen diyalogların hepsi hatırlamıyorum yalnız animatrix dayalı olarak kısaca başlangıcı anlatacağım

Yapay zekanın çok ileri olduğu bir tarihte ve makinaların da günlük yaşamda insanlar kadar bilince ve ferdiliğe kavuştuğu bir zamanda işlenen (ama planlı ama plansız şimdi hatırlayamadım)  bir cinayet makinelerden birinin başına kalıyor. İnsanlar başlıyorlar robotları kırıp dökmeye ve sonra ilk makine insan savaşı çıkıyor. Makineler savaşta galip gittikleri için insanlar onların solar enerjiden faydalanmasını engellemeye çalışıyor ve gökyüzünü bir şekilde karartmayı başarıyorlar. (anlamadığım şey bu makinalar elektrikle çalışmıyor mu arkadaş yani enerji üretmek çok mu zor da insanları pile dönüştürüyorlar, üstüne bir de gökyüzünü nasıl bir kimyasalla siyah yapıyorlar.!!?) Bundan yola çıkarak makineler insanları toplayarak acaip incelemeye sokarak bir sistem oluşturuyor ve insanları da bu oluşturdukları sisteme adapte ederek pil olarak kullanıyorlar ve hayatta kalıyorlar.  (dev insan tarlaları o yüzden oluşturuluyor ve her iki tarafın yaşamını devam ettirmek için MATRIX ortaya çıkıyor.)

Buraya kadar anlattığım benim bildiğim kadarıyla olayın çıkışı. İnsanların anlaşarak matrixe girdiği animatrixte bile hiç belirtilmiyordu. Orada gösterilen makinelerin yakaladığı insanları alıkoyup beyinlerini filan incelenmesi ve enerji elde etme yolları aramasıydı. Ordan yola çıkarak matrixi geliştiriyorlar.

İkinci kısıma gelince Olayın kopma noktalarından biri ve en boka saran yeri neo'nun telekinezi ile gerçek dünyada 4 tane robotu indirmesidir. ordan sonra onlarca teori giriyor ve her bir teori kendi içinde farklı şekilleniyor. verdiğim linke bakın a'dan z'ye teori dolu. bence yönetmen iki ve sonrasında kaldıramayacağı twistlere batmış doğal olarak. Reloaded filmi konunun dışarı açıldığı filmdi ama gerek filmin getirdiği yeni karakterler gerekse farklı boyutlara taşıyan olaylar işi iyice altından kalkılmaz kılıyor. İlk filmin aslında son film olduğu bile iddia edilmiş. Gerisini siz düşünün, adamlar saçlar ne kadar uzar onun hesabını yapmış ayrıca yönetmenin kişisel bazı sırlarından da bahsediyorlar. Kısacası filmin tartışmasına yönetmenin kişisel yaşam tarzı bile sokulmuş.

Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek

Noyan bunu yazdı:
    -----------------------------

çok dehşetcengiz açıklamalar var ama bazı hususlara değinmek istiyorum.

Animatrix izleyenler biraz daha geriden bilir matrixin çıkışını. Matrix adına yararlanılan daha fazla materyal varsa da orasını bilemem mesela çizgiroman vs gibi. Benim kaynağım şurası, hayvani bir muhabbet dönüyor.

http://www.matrix-explained.com/

Bahsi geçen diyalogların hepsi hatırlamıyorum yalnız animatrix dayalı olarak kısaca başlangıcı anlatacağım

Yapay zekanın çok ileri olduğu bir tarihte ve makinaların da günlük yaşamda insanlar kadar bilince ve ferdiliğe kavuştuğu bir zamanda işlenen (ama planlı ama plansız şimdi hatırlayamadım)  bir cinayet makinelerden birinin başına kalıyor. İnsanlar başlıyorlar robotları kırıp dökmeye ve sonra ilk makine insan savaşı çıkıyor. Makineler savaşta galip gittikleri için insanlar onların solar enerjiden faydalanmasını engellemeye çalışıyor ve gökyüzünü bir şekilde karartmayı başarıyorlar. (anlamadığım şey bu makinalar elektrikle çalışmıyor mu arkadaş yani enerji üretmek çok mu zor da insanları pile dönüştürüyorlar, üstüne bir de gökyüzünü nasıl bir kimyasalla siyah yapıyorlar.!!?) Bundan yola çıkarak makineler insanları toplayarak acaip incelemeye sokarak bir sistem oluşturuyor ve insanları da bu oluşturdukları sisteme adapte ederek pil olarak kullanıyorlar ve hayatta kalıyorlar.  (dev insan tarlaları o yüzden oluşturuluyor ve her iki tarafın yaşamını devam ettirmek için MATRIX ortaya çıkıyor.)

Buraya kadar anlattığım benim bildiğim kadarıyla olayın çıkışı. İnsanların anlaşarak matrixe girdiği animatrixte bile hiç belirtilmiyordu. Orada gösterilen makinelerin yakaladığı insanları alıkoyup beyinlerini filan incelenmesi ve enerji elde etme yolları aramasıydı. Ordan yola çıkarak matrixi geliştiriyorlar.

İkinci kısıma gelince Olayın kopma noktalarından biri ve en boka saran yeri neo'nun telekinezi ile gerçek dünyada 4 tane robotu indirmesidir. ordan sonra onlarca teori giriyor ve her bir teori kendi içinde farklı şekilleniyor. verdiğim linke bakın a'dan z'ye teori dolu. bence yönetmen iki ve sonrasında kaldıramayacağı twistlere batmış doğal olarak. Reloaded filmi konunun dışarı açıldığı filmdi ama gerek filmin getirdiği yeni karakterler gerekse farklı boyutlara taşıyan olaylar işi iyice altından kalkılmaz kılıyor. İlk filmin aslında son film olduğu bile iddia edilmiş. Gerisini siz düşünün, adamlar saçlar ne kadar uzar onun hesabını yapmış ayrıca yönetmenin kişisel bazı sırlarından da bahsediyorlar. Kısacası filmin tartışmasına yönetmenin kişisel yaşam tarzı bile sokulmuş.

-----------------------------

makinalar elektrikle çalışabilir ancak, şimdi bile yenilenebilir enerjinin yolları aranıyor ki gelecekde sorun çıkmasın enerjisiz kalmayalım. Filmin geçtiği tarihde güneş enerjisinden verilmi şekilde kullanıldığı anlaşılıyo,(hoş ilk filmde neo pehlivanın pasaportunun bitiş tarihi 11 Eylül 2001, Bkz: 11 saldırıları) Elektrik yerine güneş enerjisinin fazla fazla verimliliği var, ve elektirikle batarya, pil gibi şeyelere mahküm olmasın paso çalışsınlar güneş enerjisiyle, makina işte amele.

Bunu bilen insanoğlunun güneşi kapatmak için esaslı bişiler yapması gerek, bunu nasıl yaptığını sorgulamak yerine insanoğlunun birkaç robotu kırıp dökünce "vay sen misin bunu yapan soyunuzu kurutucam oğlum sizin" diyen robotu yapabildiğine göre güneşide kapatabilir sanırım.

Kaldiki makinalarla insanlar arasındaki savaş bitti, güneş yok hadi elektrikle çalışalım insanlara hizmet edelim, yuppi demezler. Çünkü insanoğlu makinaları tekrar yok etme planları yapıcaktır.

ImageShack,%20share%20photos%20of%20the%20matrix%201999%20resmi,%20neo%20mym,%20matrix,%2011.09.2001,%20share%20pictures%20of%20the%20matrix%201999%20resmi,%20neo%20mym,%20matrix,%2011.09.2001,%20share%20video%20of%20the%20matrix%201999%20resmi,%20neo%20mym,%20matrix,%2011.09.2001,%20free%20image%20hosting,%20free%20video%20hosting,%20image%20hosting,%20video%20hosting.http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fd/National_Park_Service_9-11_Statue_of_Liberty_and_WTC_fire.jpg

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    burhan808
    burhan808's avatar
    Erkek

aksam evde okumak icin ciziyorum.

"O da Senden Razi Dön Rabbine"
Toplam Hit: 16299 Toplam Mesaj: 64